Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Gradonačelnik Pljevalja ide 24 dana u zatvor * Zaposlio ministrovu kćerku i brata * Prodali stan bez našega znanja * Život neće stati zbog nenadležnog suda * Putinovi oligarsi na udaru * Izdaja Bregzita gurnuće London u krizu * Brzo, brže, kvalitetnije
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSANDAR PEJOVIĆ, MINISTAR EVROPSKIH POSLOVA:
Evropska unija možda nije efikasna kao Turska i nije možda toliko sposobna da zaista rješava brzo pitanja kao Rusija.

Vic Dana :)

Skupile se životinje u šumi da se takmiče u pričanju viceva. Prethodno se dogovore da ubiju onoga čijem se vicu ne budu svi smijali. Prva počne lisica. Ispriča vic i na kraju svi se smiju, osim mede, pa ubiju liju. Zatim dođe vuk. Ispriča vic, svi ćute, samo se meda smije. Pitaju ga ostali:
– Šta je, medo, što se smiješ?
Meda će:
– Ala je bio dobar onaj lijin!


Momak kaže djevojci:
– Ja bih tebe mogao da gledam čitavog dana.
– Što, je l` sam ti mnogo lijepa?
– Ma jok, nego si `slučaj za posmatranje`!

Kaže profesor studentu:
– Kolega, ne možete spavati na mom predavanju!
Student odgovori:
– Možda bih i mogao da ste malo tiši!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika ĐORĐIJE BLAŽIĆ KAMPANJU ZA PREDSJEDNIKA DRŽAVE POČEO U NIKŠIĆU
Podržaće me slobodni građani
Podržaće me slobodni građani
Ne­za­vi­sni kan­di­dat za pred­sjed­ni­ka Cr­ne Go­re prof. dr Đor­đi­je Bla­žić kam­pa­nju je ju­če po­čeo iz Nik­ši­ća, nje­go­vog rod­nog gra­da, is­ti­ču­ći da po­dr­šku oče­ku­je is­klju­či­vo od slo­bod­nih gra­đa­na Cr­ne Go­re, a ne od bi­lo ko­je po­li­tič­ke par­ti­je.
Bla­žić je po­no­vio da je nje­go­va kan­di­da­tu­ra kraj­nje iz­nu­đen po­tez jer opo­zi­ci­ja ni na­kon vi­še mje­se­ci ni­je na­šla za­jed­nič­kog kan­di­da­ta, ko­ji je je­di­na šan­sa da se ne­što pro­mi­je­ni na pred­sto­je­ćim pred­sjed­nič­kim iz­bo­ri­ma.
– Na­ža­lost, iz­gle­da da su mno­go va­žni­ji par­ti­ku­lar­ni, par­tij­ski i lič­ni in­te­re­si, a mo­že se re­ći i su­je­ta po­je­di­nih li­de­ra. Ono što se ne shva­ta, a tre­ba­lo bi, je­ste da li­de­ri ni­su tu zbog se­be, da par­ti­ja ni­je tu zbog se­be i za se­be. Nji­ho­va funk­ci­ja je jav­na, oni tre­ba da bu­du okre­nu­ti pre­ma na­ro­du i da za­do­vo­lja­va­ju jav­ni in­te­res i po­tre­be gra­đa­na Cr­ne Go­re, ali, na­ža­lost, oni su se ušan­či­li u svo­je ro­vo­ve – re­kao je Bla­žić.
Ka­ko tvr­di, prag od oko osam hi­lja­da pot­pi­sa neo­p­hod­nih za kan­di­da­tu­ru na­mjer­no je po­dig­nut na taj ni­vo ko­ji je­di­no ni­je ne­pri­mje­ren za par­tij­ske kan­di­da­te.
– Iz­bor­ni za­kon je ra­đen za par­ti­je, kao i za­kon za iz­bor pred­sjed­ni­ka dr­ža­ve. Pre­ma to­me, kon­cep­ci­ja i cilj su pot­pu­no ja­sni. Po­što po­li­tič­ke oli­gar­hi­je ra­de za se­be i zbog se­be, to je ne­što što je sa aspek­ta jav­nog in­te­re­sa ap­so­lut­no ne­do­pu­sti­vo – ka­zao je Bla­žić.
On je is­ta­kao da po­dr­šku oče­ku­je is­klju­či­vo od slo­bod­nih gra­đa­na Cr­ne Go­re, a ne od bi­lo ko­je po­li­tič­ke par­ti­je, „ni­ti ću je od njih tra­ži­ti”.
– Moj pre­vas­hod­ni cilj je vra­ća­nje su­ve­re­ni­te­ta, da gra­đa­nin bu­de na pr­vom mje­stu, a dr­žav­ne in­sti­tu­ci­je i par­ti­je da ra­de u nji­ho­vom in­te­re­su. For­mal­no­prav­no, u Cr­noj Go­ri je le­gi­tim­na sa­mo fun­ci­ja pred­sjed­ni­ka, a dr­žav­nu kri­zu u ko­joj se na­la­zi­mo vi­še od go­di­nu ni­ko i ne na­mje­ra­va da ri­je­ši. Bo­ri­će­mo se pro­tiv par­to­kra­ti­je i par­tij­skih in­sti­tu­ci­ja, a za je­din­stvo, jed­na­kost, za vla­da­vi­nu pra­va i či­šće­nje kan­ce­ra ko­ji je za­hva­tio Cr­nu Go­ru i od par­tij­skih oli­gar­hi­ja i od kri­mi­nal­nih or­ga­ni­za­ci­ja i od svih onih ko­ji su  zlo­u­po­tri­je­bi­li svo­je funk­ci­je i do­ve­li dr­ža­vu u sta­nje u ko­jem se da­nas na­la­zi. Što se ti­če pred­sjed­nič­ke funk­ci­je, ne­mam na­mje­ru da bu­dem bi­lo či­ja ike­ba­na. Ono što je ustav­na nad­le­žnost pred­sjed­ni­ka bi­će bes­kom­pro­mi­sno iz­vr­ša­va­no, svi­dje­lo se to ne­ko­me ili ne. Sva ustav­na ovla­šće­nja ko­ja ima pred­sjed­nik dr­ža­ve  bi­će mak­si­mal­no ko­ri­šće­na, ali ne u in­te­re­su bi­lo ko­je po­li­tič­ke par­ti­je, već is­klju­či­vo u jav­nom in­te­re­su i u in­te­re­su gra­đa­na Cr­ne Go­re – po­ru­čio je Bla­žić.B.B.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"