Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ni slova o privatizaciji i dokazima iz SAD * Dala ostavku, ali ostaje u DPS-u * Smjenjuju me jer sam Žugića tužila za mobing * Zadovoljstvo mi je što se sudi DF-u * Merkel može da odahne * Vučićevi košmari * U vlasti banalnosti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-07-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSA BEČIĆ, čelnik Demokratske Crne Gore:
Nema vršenja ni zakonodavne ni izvršne vlasti zajedno sa DPS-om. To smo obećali građanima onog trenutka kad smo osnovani i taj princip nikada nećemo promijeniti.

Vic Dana :)

Uhvatila mačka miša i taman da ga pojede, miš će njoj:
-Nemoj maco, namjestiću ti da pojedeš mog brata, ima bar 3 kile!
- Ma, meni se baš ti sviđaš.
- Nemoj, maco, namjestiću ti moju sestru, da samo znaš kako je bijela i debela!
- Ali, ti si baš sladak i ukusan.
- Nemoj, evo, namjestiću ti mog ćaleta, znaš da je k’o tenk!
- Hmmm… Njega već odavno sanjam u stomaku.
Može!
Pusti njega mačka, ali on odmah uleti u rupu.
Pouka priče: Obećavaj mački kule i gradove dok ne uđeš u rupu, a onda se pravi lud.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika PREMIJER SE PRED DIPLOMATAMA EU BRANIO OD OPTUŽBI ZA UGROŽAVANJE SLOBODE MEDIJA
Marković: Vlada ne kontroliše Savjet javnog servisa
Marković Marković: Vlada ne kontroliše Savjet javnog servisa
Pre­mi­jer Du­ško Mar­ko­vić je na sa­stan­ku sa am­ba­sa­do­ri­ma dr­ža­va EU i za­pad­nog Bal­ka­na po­ru­čio da Vla­da oštro osu­đu­je sva­ki po­ku­šaj ugro­ža­va­nja me­dij­ske slo­bo­de, ali da Vla­da ne­ma in­ge­ren­ci­je nad Sa­vje­tom RTCG. Mar­ko­vić je re­kao da „Vla­da ra­di ta­mo gdje mo­že da do­pri­ne­se”.
– U fi­nal­noj fa­zi iz­ra­de su no­vi Za­kon o me­di­ji­ma i iz­mje­ne i do­pu­ne Za­ko­na o RTCG – na­veo je Mar­ko­vić.
Am­ba­sa­dor Austri­je Ana Jan­ko­vić je is­ta­kla da Austri­ja osta­je čvr­sto po­sve­će­na član­stvu svih dr­ža­va za­pad­nog Bal­ka­na u EU na osno­vu mjer­lji­vih re­zul­ta­ta, a Cr­na Go­ra pred­nja­či u pro­ce­su. Mar­ko­vić je po­ru­čio da je ze­mlja pre­šla ve­li­ki put u pro­ce­su evrop­skih in­te­gra­ci­ja, i da je am­bi­ci­ja do­bi­ja­nje za­vr­šnih mje­ri­la za po­gla­vlja 23 i 24, uz pret­hod­no is­pu­nje­nje pri­vre­me­nih mje­ri­la. Pre­ma nje­go­vim na­vo­di­ma, to bi bio su­štin­ski na­pre­dak pre­go­vo­ra EU sa dr­ža­vom ko­ja pred­nja­či u pre­go­va­rač­kom pro­ce­su.
– Za šest go­di­na pri­stup­nih pre­go­vo­ra osta­ju sa­mo dva po­gla­vlja ko­ja tre­ba da otvo­ri­mo, dok je u fe­bru­a­ru za­o­kru­že­na ve­o­ma za­htjev­na i du­go­traj­na fa­za pre­go­va­rač­kog pro­ce­sa – is­pu­nje­njem svih po­čet­nih mje­ri­la – uka­zao je Mar­ko­vić.
On je, ka­ko je sa­op­šte­no iz vla­di­ne Slu­žbe za od­no­se sa jav­no­šću, pod­sje­tio da je na ne­dav­no odr­ža­noj me­đu­vla­di­noj kon­fe­ren­ci­ji Cr­na Go­ra otvo­ri­la pre­go­va­rač­ko po­gla­vlje 17 – eko­nom­ska i mo­ne­tar­na uni­ja. Mar­ko­vić je re­kao da su Vla­da i vla­da­ju­ća par­ti­ja sprem­ne na di­ja­log o re­for­mi iz­bor­nog za­ko­no­dav­stva, za ko­je je po­treb­na ap­so­lut­na ve­ći­na, ali i o dru­gim re­le­vant­nim pi­ta­nji­ma u dru­štve­nom in­te­re­su.
Ka­zao je da su se sve vri­je­me za­la­ga­li za pu­nu funk­ci­o­nal­nost par­la­men­ta, i ru­ko­vo­di­li du­go­roč­nim in­te­re­si­ma dr­ža­ve i raz­vo­ja i sa­zri­je­va­nja po­li­tič­kog si­ste­ma.
– U sva­kom slu­ča­ju smo sprem­ni na di­ja­log o re­for­mi iz­bor­nog za­ko­no­dav­stva, za ko­je je po­treb­na ap­so­lut­na ve­ći­na, kao i dru­gih re­le­vant­nih pi­ta­nja u dru­štve­nom in­te­re­su – uka­zao je Mar­ko­vić.
M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"