Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Zaplijenio zemlju Šaranoviću, pa gradi hotel od 12 spratova * O državnom trošku poslao svastiku u Atinu * Prinudna uprava ako se ne dogovore do 21. jula * Kozmetičke izmjene ne povećavaju nezavisnost * Politički zemljotres u Britaniji * Braća Bitići * Mamin sin
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-07-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILO ĐUKANOVIĆ, PREDSJEDNIK CRNE GORE :
Evropa mora prepoznati da je Crna Gora daleko ispred na putu pregovaranja o prijemu, ali i mi moramo ispuniti zadatke u našoj kući.

Vic Dana :)

Sjedi Mujo u kafani s jaranima i žali se kako nema sreće u životu, al‘ zato njegova Fata ima i preko glave, pa ga Haso upita da objasni.
Mujo otpije gutljaj piva pa se požali:
- A vid‘ ‚vako... moja ti Fata pred Novu godinu nađe na putu zlatan prsten, a odma‘ drugi dan i lančić! A na samu Novu god‘nu našla bundu od krzna!
Haso zaklima glavom i upita:
- Pa dobro, jarane, je‘s ti nešto naš‘o?
Mujo zavrti glavom:
- Pa o tom ti i pričam, jarane... ja sam naš‘o samo jedne muške gaće u krevetu, a i te su mi bile prevel‘ke!
- Kako Japanac drži dijetu?
- Jede jednim štapićem!
Gugl je žensko sto posto!
Čim ima odgovor na sve.
Zašto plavuša stavlja iphone na pod?
- Da dobije iPod.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika fleš
Gran­to­vi od 60 mi­li­o­na

U Lon­do­nu je po­čeo Sa­mit u okvi­ru Ber­lin­skog pro­ce­sa, ko­ji bi tre­ba­lo da osna­ži ve­ze iz­me­đu dr­ža­va Za­pad­nog Bal­ka­na i ze­ma­lja Evrop­ske uni­je. Pre­mi­jer Du­ško Mar­ko­vić, za­jed­no sa ko­le­ga­ma iz re­gi­o­na, ras­pra­vlja­će sa evrop­skim part­ne­ri­ma o mo­guć­no­sti­ma raz­vo­ja re­gi­o­na kroz za­jed­nič­ke pro­jek­te.
Cr­na Go­ra je do­sa­da od nov­ca iz pro­ce­sa, naj­vi­še ulo­ži­la u že­lje­znič­ku in­fra­struk­tu­ru, a od Sa­mi­ta u Lon­do­nu oče­ku­je još gran­to­va od oko 60 mi­li­o­na eura.
Te­me sa­mi­ta su po­bolj­ša­nje bez­bjed­no­sti Za­pad­nog Bal­ka­na i sa­rad­nja na iza­zo­vi­ma ko­ji pred­sta­vlja­ju pri­jet­nju po re­gi­on i Evro­pu i pod­sti­ca­nje nje­go­ve eko­no­mi­je i do­bro­su­sjed­ske sa­rad­nje. Na Sa­mit su, po­red pre­mi­je­ra šest dr­ža­va za­pad­nog Bal­ka­na, po­zva­ni i pred­sjed­ni­ci vla­da dr­ža­va Evrop­ske uni­je ko­je uče­stvu­ju u Ber­lin­skom pro­ce­su, pre­mi­jer Re­pu­bli­ke Polj­ske Ma­te­uš Mo­ra­vjec­ki, u svoj­stvu do­ma­ći­na na­red­nog sa­mi­ta 2019. go­di­ne i evrop­ski ko­me­sar za pro­ši­re­nje i su­sjed­sku po­li­ti­ku Jo­ha­nes Han.
M.V.


Pro­mje­ne u klu­bu

Skup­šti­na Cr­ne Go­re tre­ba­lo bi usko­ro da kon­sta­tu­je pro­mje­ne u po­sla­nič­kom klu­bu So­ci­jal­de­mo­kra­ta (SD). Iz­bo­rom Mi­ća Or­lan­di­ća na funk­ci­ju u SO Bar, osta­je upra­žnje­no mje­sto u klu­bu po­sla­ni­ka te stran­ke. Na li­sti, ako se iz­u­zmu mi­ni­stri i funk­ci­o­ne­ri Vla­de, po­sli­je Or­lan­di­ća sli­je­di Me­vli­da Gu­si­njac, pred­sjed­ni­ca OO SD Bi­je­lo Po­lje, a na­kon nje, i kao mo­gu­ći kan­di­dat, po­mi­nje se Bo­ris Mu­go­ša iz pod­go­rič­kog od­bo­ra ove stran­ke.
M.V.


Ana­li­za pre­go­vo­ra

Kon­sul­ta­tiv­no sa­slu­ša­nje pred­stav­ni­ka nad­le­žnih or­ga­na na te­mu is­pu­nja­va­nja oba­ve­za iz pro­ce­sa pri­stu­pa­nja Cr­ne Go­re Evrop­skoj uni­ji, sa fo­ku­som na po­gla­vlja 23 i 24, bi­će oba­vlje­no na sjed­ni­ci skup­štin­skog Od­bo­ra za evrop­ske in­te­gra­ci­je. Ka­ko je na­ja­vlje­no iz par­la­men­ta, to će bi­ti ura­đe­no na sjed­ni­ci ko­ja je za­ka­za­na za 11. jul.
Cr­na Go­ra je po­gla­vlja 23 i 24 u pre­go­vo­ri­ma sa EU otvo­ri­la 2013. go­di­ne, ali ona još ni­je­su za­tvo­re­na, ni­ti ima kon­kret­nih na­go­vje­šta­ja ka­da bi to mo­glo da bu­de ura­đe­no.
M.V.

Pre­u­ze­li upra­vlja­nje

Cr­na Go­ra je pre­u­ze­la od Ita­li­je pred­sje­da­va­nje Ja­dran­sko-jon­skom ini­ci­ja­ti­vom (JJI) ko­je će zva­nič­no bi­ti okon­ča­no u ju­nu na­red­ne go­di­ne. Iz Vla­de su po­ja­sni­li da će u fo­ku­su cr­no­gor­skog pred­sje­da­va­nja bi­ti da­lje raz­vi­ja­nje ve­za Ja­dran­sko-jon­ske ini­ci­ja­ti­ve i Evrop­ske uni­je, kao i pro­mo­vi­sa­nje evrop­skih stan­dar­da i vri­jed­no­sti.
Tre­nut­no je de­vet ze­ma­lja čla­ni­ca Ja­dran­sko-jon­ske ini­ci­ja­ti­ve, a to su: Al­ba­ni­ja, Bo­sna i Her­ce­go­vi­na, Grč­ka, Hr­vat­ska, Ita­li­ja, Slo­ve­ni­ja, Cr­na Go­ra, Sr­bi­ja i Ma­ke­do­ni­ja.M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"