Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Saslušaće Golubovića, Lazovića, Koprivicu i Katnića * Odbačene 53 prijave za izbornu krađu * Klikovac preuranjeno odbacila prijavu protiv Brajovića * Fond PIO da odgovori gdje je otišlo 5,8 miliona * Saslušaće Golubovića, Lazovića, Koprivicu i Katnića * Pismo podrške * Pravni sporazum
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 21-08-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
BORIS RAONIĆ, ČELNIK GRAĐANSKE ALIJANSE:
Atmosfera na poslednjim izborima nije bila demokratska.

Vic Dana :)

N/AArhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika FLEŠ
Tu­že NA­TO zbog agresije na SRJ
Iz Sa­ve­za ko­mu­ni­sta Cr­ne Go­re po­ru­či­li su da će pod­ni­je­ti tu­žbu pro­tiv NA­TO-a pred Me­đu­na­rod­nim su­dom prav­de zbog bom­bar­do­va­nja SRJ ura­ni­ju­mom, od či­je ra­di­ja­ci­je sve vi­še gra­đa­na umi­re od kan­ce­ra, a ugro­že­na je i ži­vot­na sre­di­na. Ka­ko su pod­sje­ti­li, bez od­lu­ke OUN, NA­TO je 78 da­na zlo­či­nač­ki bom­bar­do­vao SRJ, u či­jem je sa­sta­vu ta­da bi­la i Cr­na Go­ra.
– I tom pri­li­kom ne sa­mo što su ra­zo­ri­li ze­mlju i ubi­li ogrom­ni broj sta­nov­ni­ka, ne­go su, na­ža­lost, mi­mo rat­nih pra­vi­la upo­tri­je­bi­li za­bra­nje­no oruž­je, ka­set­ne i ura­ni­jum­ske bom­be, či­je je dej­stvo za­tro­va­lo ze­mlju, va­zduh i vo­du i ta­ko ži­vot­nu sre­di­nu uči­ni­la opa­snom za zdra­vlje i ži­vot sta­nov­ni­ka – is­ta­kli su iz SKCG.
Ka­ko su do­da­li, gra­đa­ni Sr­bi­je i Cr­ne Go­re i da­nas tr­pe zdrav­stve­ne pro­ble­me i umi­ru od kan­ce­ra sko­ro tri pu­ta vi­še ne­go pri­je bom­bar­do­va­nja.
– Neo­d­go­vor­nom „svjet­skom po­li­caj­cu” sna­ga, umje­sto u de­mo­kra­ti­ji i mi­ro­lju­bi­voj ko­eg­zi­sten­ci­ji, le­ži u to­pu­zu, pa i da­lje po­ku­ša­va da na­vod­nom bri­gom o vi­šim ci­lje­vi­ma oprav­da­va svo­je ra­zor­no dje­lo­va­nje po svi­je­tu, po­put zlo­či­na nad na­šom ze­mljom. Ko­mu­ni­sti će pod­ni­je­ti tu­žbu pro­tiv NA­TO-a Me­đu­na­rod­nom su­du prav­de – na­ja­vlje­no je u sa­op­šte­nju.
M.V.

Ja­ča­ti sta­bil­nost
Cr­na Go­ra ima spe­ci­fič­no mje­sto i zna­čaj­nu ulo­gu u sta­bil­no­sti re­gi­o­na, na­vo­di se u pred­lo­gu stra­te­gi­je na­ci­o­nal­ne bez­bjed­no­sti. Vla­da u tom do­ku­men­tu ocje­nju­je da je opa­snost od di­rekt­ne voj­ne pri­jet­nje Cr­noj Go­ri znat­no sma­nje­na, ali se ne mo­že is­klju­či­ti.
Ka­ko je na­ve­de­no, bez­bjed­no­snu si­tu­a­ci­ju u Cr­noj Go­ri tre­ba po­sma­tra­ti i u re­gi­o­nal­nom kon­tek­stu jer pri­pa­da i bal­kan­skom i me­di­te­ran­skom pod­ne­blju.
– Cr­na Go­ra je dio re­gi­o­na ko­ji je u pret­hod­nom pe­ri­o­du pre­tr­pio di­na­mič­ne pro­mje­ne i gra­đan­ski rat. Ima­ju­ći u vi­du isto­rij­sko na­sle­đe i po­zi­tiv­ne tren­do­ve na­kon ob­na­vlja­nja ne­za­vi­sno­sti, Cr­na Go­ra ima spe­ci­fič­no mje­sto i zna­čaj­nu ulo­gu u sta­bil­no­sti re­gi­o­na – na­vo­di se u stra­te­gi­ji.
M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"