Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Polovina građana ne vjeruje Vladi * Borovu brataničnu zaposlili pred izbore * Policija 10 godina ignorisala zahtjeve tužilaštva  * Isplatili A2A iako nisu uzeli 32 miliona od EPCG * Oči svijeta uprte u Helsinki * Narodna * Narod krpi ko stigne
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 16-07-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MIJOMIR PEJOVIĆ, POSLANIK DEMOKRATSKE CRNE GORE :
Ministar Pavle Radulović okrenuo se sada Nacionalnoj turističkoj organizaciji, za koju želi da bude tutor lokalnim turističkim organizacijama.

Vic Dana :)

Šta plavušina mama kaže ćerki koja ide na sastanak?
– Ako nisi u krevetu do 12, dođi kući.


Dođe lik u teretanu i pita instruktora:
– Na koju spravu da idem da bih privukao što više žena?
– Na bankomat, on je tu ispred...


Šeta se zec šumom i ugleda jedan dugačak red. Odluči zec da vidi šta se dešava. Krene on da se progura na početak reda, govoreći:
– Izvinite, oprostite, izvinite...
Kad je konačno došao na početak reda, medo koji je stajao ispred njega kaže mu:
– Je`l ti mali, šta si došao ovamo? Mrš nazad.
I odgurne ga skroz na kraj reda.
Ali zeka ne odustaje. Ponovo to uradi, ali medo ga ponovo odgurne.
Ponovi se to tako nekoliko puta, kad na kraju zec popizdi i kaže:
– E sad ni neću da otvorim pekaru.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2020-05-31 SO BUDVA RADILA UZ PRISUSTVO POLICIJE, VERBALNE SUKOBE I OPTUŽBE ZA POLITIČKU KORUPCIJU, NIJE BILO GLASANJA O SMJENI
DPS napustio sjednicu u ponoć
Građani bacali pare na Džakovića dovikujući mu da se prodao za džak para DPS napustio sjednicu u ponoć Ti si, gospodine – a nisi gospodin, nego mnogo daleko od toga, oteo naš mandat i njim nas rušiš sad. Ti si jedan licemjer, ti si jedan lopov, poručio je Carević odborniku Džakoviću Carevićeve kvalifikacije su takve da govore o njemu samom i njegovom poštovanju demokratije i ove države. Što se tiče optužbi na moj račun, pozivam tužilaštvo da sve ispita i da me sasluša, kazao je Džaković
Burna sjednica Skupštine opštine Budva sinoć oko ponoći je završena a odbornici DPS-a i njihovi koalicioni partneri zajedno sa Stevanom Džakovićem napustili su zasjedanje nakon što je saopšteno da su istekli rokovi za glasanje o smjeni gradonačelnika Marka Carevića. Rok je, prema statutu, istekao u ponoć,a nova inicijativa može se pokrenuti za tri mjeseca, što će se poklopiti sa održavanjem redovnog izbornog ciklusa.
- Grdno su se prevarili svi oni koji su mislili da ćemo tek tako da predamo vlast- zaključio je predsjedavajući Krsto Radović. I jučerašnja maratonska sjednica koja je bila nastavak one od petka, protekla je uz brojne pauze, uvrede i haos ispred zgrade Opštine, gdje je interventna policijska jedinica pokušala da blokira pristup šatoru u kome je, zbog epidemiološke situacije, zasjedanje održano.
Predsjednik opštine Marko Carević (DF) i menadžer grada Milo Božović (DF) kazali su da policija nema ovlašćenja da blokira bilo šta, a posebno ne ulaz u prostorije Opštine. Odbornik Mijomir Pejović (Demokratska Crna Gora) rekao je da u uslovima policijske blokade ne može biti sjednice. Nakon kraće gužve i rasprave, policija je omogućila da se ulazi u Opštinu, a u obezbjeđivanju šatora pomogli su i opštinski službenici.
Tokom izlaganja, Carević je podsjetio da je Džaković na lokalnim izborima 2016.godine bio na listi DF-a, čiji je nosilac bio upravo sadašnji predsjednik budvanske opštine.
– Tražim da vratite ono što pripada Frontu i građanima koji su glasali za DF. Ti si, gospodine – a nisi gospodin, nego mnogo daleko od toga, oteo naš mandat i njim nas rušiš sad. Ti si jedan licemjer, ti si jedan lopov, ti si jedan lažov. Evo, mogu da kažem: gospodin lopov, lažov i licemjer, gospodin politička prostitutka – rekao je Carević.
On je dodao da je Džaković sinonim za divlju gradnju, „i to je uradio i sada, a poziva se na otvorene liste“.
– I baš bih volio da izađete i sami nosite svoju listu, pa da vidite hoćete li sjedjeti u ovom domu – kazao je Carević.
On je istakao da su njegov prethodnik Dragan Krapović i on vratili 30 miliona sramnog kriminalnog opštinskog duga koji su napravili kadrovi DPS-a.
– Za ovih 16 mjeseci koliko sam predsjednik uradilo se više nego oni za 16 godina. Korupciju smo satjerali u mišju rupu, uveli rad i red u Opštini. Nijesam dozvolio da nijedan lični interes bude ispred interesa građana. Gledao sam Opštinu kao svoju kuću, ostvarili smo i suficit – naglasio je Carević.
On je kazao da između fotelje i crkve bira svoju Srpsku pravoslavnu crkvu.
– Postoje problem i frustracija neostvarenih ljudi. Zamjeraju mi se litije i blokada grada. Rođen sam 1966.godine, sa tri mjeseca sam kršten i od tada sam u Crkvi. Ponosam sam što sam stao da branim svetinje i spreman sam da dam život za njih. Nemam dilemu kada je u pitanju moj srpski narod u Crnoj Gori. Između fotelj i crkve, biram moju Srpsku pravoslavnu crkvu, biram svoju vjeru, ono što je moja tradicija, ono što su bili moji preci – poručio je Carević.
On je poručio i da crnogorskom režimu neće poći za rukom da „sa kornjačama-policajcima“ preuzme vlast u budvanskoj opštini.
– Idemo na izbore. Pripadam onoj generaciji koja ne prodaje vjeru za večeru. Evo, gospodo, izađite na megdan, na izbore. Kako ćete izaći pred građane? Meni je sada inspirativno i kandidovaću se na narednim izborima. Jer nećemo dozvoliti da dođete na vlast otimanjem – istakao je Carević. On je rekao da je u prijateljskim odnosima sa odbornikom DPS-a Gojkom Ljubanovićem, da se poznaju iz Grblja, te da ga je zvao kada je objavljeno da nije potpisao inicijativu za smjenu predsjednika opštine.
– Tada sam ti rekao da nemaš nikakvu obavezu prema meni i da te jednostavno rasteretim. Ti si mi tada rekao da prolaziš torturu već dva mjeseca. Mi smo Grbljani, znamo se. Ovo liči da ste istrgovali, vaša partija je sinonim trgovine i ne zamjeravam vam – kazao je Carević odborniku DPS-a.
Njih dvojica su u pauzi sjednici popričali pred kamerama, pri čemu odbornik Ljubanović rekao da neće da bude „novi Drago Đurović“, a gradonačelnik ga je pozvao da idu na izbore i da se skrati mandat.
Ljubanović tvrdi da su mnoge stvari vezano za njegove stavove o političkoj situaciji u medijima konstruisane i da je njegova porodica bila na meti harange.
– Da je samo u pitanju smjena Carevića, ne bih glasao za to. Pošto je pokrenuta i smjena predsjednika Skupštine, prihvatio sam da se pokrenu obje smjene. Ako dobijete na izborima sjutra, imaćete čestitku od mene, ali neka bude i obrnuto. Ove opštinske stolice nijesu ničija porodična svojina. Po pitanju skraćenja mandata, koje ću pokrenuti na organima stranke, kakav god da bude stav, ostaću pri mišljenju moje partije – naveo je Ljubanović.
Na sjednici je govorio i Džaković, koji je na početku izlaganja verbalno napadnut od dijela odbornika. On je kazao da su Carevićeve kvalifikacije takve da govore o samom Careviću i njegovom poštovanju demokratije i države. On je optužio aktiviste DF-a da mu prijete i da ga ugrožavaju.
– Krizu ove vlasti izazvali su Demokrate i DF, koji ne sprovode zakone. To su uradili Andrija Mandić i Aleksa Bečić, koji neće da ispoštuju Ustav, i uvedu otvorene liste. Varaju nas godinama, mene neće. Što se tiče Carevićevih optužbi na moj račun, pozivam tužilaštvo da sve ispita i da me sasluša – naveo je Džaković.
Čelnik Crnogorske Anđela Ivanović, obrazlažući inicijativu za smjenu, rekla je da je predsjednik opštine prekršio koalicioni sporazum i da je umiješan u milionske korupcionaške afere.
– Carević, iako se koalicionim sporazumom obavezao, nije bio predsjednik svih građana, pošto je bio i predsjednik crkvenog odbora. Postoje brojne afere u koje je uključen Carević, od uzurpacije zemlje u Krimovici, zakupa plaže Ploče, do angažovanja firme Asfalt beton u opštinskim projektima. Umorna sam od toga da Budva uvijek bude na mapi gdje se predsjednici opštine optužuju za najteža krivična djela – kazala je Ivanovićeva.
Odbornica DPS-a Snežana Kuč navela je da je ta partija tražila od Centra bezbjednosti Budva da garantuje bezbjednost odbornicima koji su u petak bili izloženi torturi i vrijeđanju.
Nova incidentna situacija desetak minuta prije ponoći desila se nakon to je Džakvić dobacivao s mjesta odbornici DF-a Nataši Mitrović, koja ga je sa govornice pozivala da vrati mandat DF-u. Reagovao je Natašin suprug Vlado Mitrović, predsjednik MZ Sveti Stefan, ali su se tenzije ubrzo smirile.
Božena Jelušić, odbornica URA, pozvala je sve u sali da se vrate na početne pozicije, Džakovića da vrati mandat DF-u i da Budvu još preostala tri mjeseca do izbora ostave u normalnom stanju jer je ovo što se protekla dva dana dešavalo sramota zbog koje svi treba da se stide.M.V.

Džaković: Možete da me ubijete, ne možete me uplašiti
Nezavisni odbornik u Skupštini opštine Budva Stevan Džaković kazao je na konferenciji za novinare da podržava inicijativu Crnogorske da predsjednik opštine Marko Carević i predsjednik lokalnog parlamenta Krsto Radović budu smijenjeni. On je demantovao navode da je bio otet i drogiran.
– Ljudi koji su ovih dana skandirali ispred moje kuće i ovdje to nisu činili ispred kuće Rajka Kuljače, Svetozara Marovića, Miloša Marovića i Lazara Rađenovića – rekao je Džaković.
On je juče na sjednici SO kazao da je prekršen poslovnik zato što se tokom govora odbornika pominje njegova porodica.
– Možete da me ubijete, ne možete me uplašiti – poručio je Džaković.
Predstavnik Crnogorske Vladimir Bulatović saopštio je na konferenciji za medije da ima informaciju da su iz Opštine Budva počeli da se iznose pečati i da će sjutra da se pojave falsifikati sa raznim potpisima. On je kazao da mediji moraju pažljivo da se odnose prema aktima koji se predstavljaju kao službena akta Opštine.

Krapović: Svjedoci smo političke i suštinske korupcije
Potpredsjednik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović kazao je juče novinarima da je u Budvi na sceni pokušaj protivustavnog otimanja vlasti i da se radi o političkoj i suštinskoj korupciji. On je optužio poslanika i koordinatora DPS-a za Budvu Andriju Nikolića i predsjednika lokalnog odbora DPS-a Predraga Jelušića da su oteli i kidnapovali Stevana Džakovića „jer ga više niko ne može prepoznati“.
– Pitam da li je Džaković uvođenje otvorenih lista tražio od DPS-a. Oni su u mogućnosti da to odmah urade. On je otišao sa njima i pokušava da uzme glas opozicionog DF-a i preda ga DPS-u, što je nedopustivo. To se ne radi. Pošteno je bilo reći da mu ovi ljudi ne valjaju i da vrati mandat – kazao je Krapović.
Lider budvanskih Demokrata Mijomir Pejović je ranije zatražio da se sjednica odloži jer je, kako je rekao, Džaković bio drogiran i otet.
– Zna se da je 2016. godine DPS potučen do nogu u Budvi, 2018.godine na predsjedničkim izborima njihov kandidat Milo Đukanović je u Budvi potučen do nogu, a 2020.godine ponovo će biti potučeni do nogu. To treba da im bude jasno – poručio je Pejović.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"