Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Tužiocima psovao majku, Mrvaljeviću nove prijetnje * Milu za službena putovanja još 150.000 * Kriminolog zadužen za vjerske zajednice * Za 428 miliona kredita garantuje 25.000 građana * Neredi i hapšenja na godišnjicu protesta * Vučić stabilno, od sjutra u punom radnom pogonu * Podnose tužbe i najavljuju nove proteste
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 17-11-2019

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aleksandar Perović, direktor ekološkog pokreta „:
– Političari bi, umjesto prikupljanja političkih poena, trebalo da misle na interese građana.

Vic Dana :)

Turisti u Arizoni pitaju staroga Indijanca koliko vatre naloži za dimne signale.
- Je, čujte, zavisi od toga imam li lokalni ili međugradski razgovor...


Utrčava čovjek u ordinaciju:
- Doktore, pas me ugrizao za uho!
- Jeste ga dezinfikovali?
- Nisam, odmah je pobjegao.

Udario tip jugom jagnje pa gleda okolo da li ima nekoga.
Otvorio gepek pa misli da li da ga ubaci.
Čas hoće, čas neće. Proviri šubara iz trnja pa ga pita:
- Da nećeš u hitnu da ga vodiš?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2020-05-31 SO BUDVA RADILA UZ PRISUSTVO POLICIJE, VERBALNE SUKOBE I OPTUŽBE ZA POLITIČKU KORUPCIJU, NIJE BILO GLASANJA O SMJENI
DPS napustio sjednicu u ponoć
Građani bacali pare na Džakovića dovikujući mu da se prodao za džak para DPS napustio sjednicu u ponoć Ti si, gospodine – a nisi gospodin, nego mnogo daleko od toga, oteo naš mandat i njim nas rušiš sad. Ti si jedan licemjer, ti si jedan lopov, poručio je Carević odborniku Džakoviću Carevićeve kvalifikacije su takve da govore o njemu samom i njegovom poštovanju demokratije i ove države. Što se tiče optužbi na moj račun, pozivam tužilaštvo da sve ispita i da me sasluša, kazao je Džaković
Burna sjednica Skupštine opštine Budva sinoć oko ponoći je završena a odbornici DPS-a i njihovi koalicioni partneri zajedno sa Stevanom Džakovićem napustili su zasjedanje nakon što je saopšteno da su istekli rokovi za glasanje o smjeni gradonačelnika Marka Carevića. Rok je, prema statutu, istekao u ponoć,a nova inicijativa može se pokrenuti za tri mjeseca, što će se poklopiti sa održavanjem redovnog izbornog ciklusa.
- Grdno su se prevarili svi oni koji su mislili da ćemo tek tako da predamo vlast- zaključio je predsjedavajući Krsto Radović. I jučerašnja maratonska sjednica koja je bila nastavak one od petka, protekla je uz brojne pauze, uvrede i haos ispred zgrade Opštine, gdje je interventna policijska jedinica pokušala da blokira pristup šatoru u kome je, zbog epidemiološke situacije, zasjedanje održano.
Predsjednik opštine Marko Carević (DF) i menadžer grada Milo Božović (DF) kazali su da policija nema ovlašćenja da blokira bilo šta, a posebno ne ulaz u prostorije Opštine. Odbornik Mijomir Pejović (Demokratska Crna Gora) rekao je da u uslovima policijske blokade ne može biti sjednice. Nakon kraće gužve i rasprave, policija je omogućila da se ulazi u Opštinu, a u obezbjeđivanju šatora pomogli su i opštinski službenici.
Tokom izlaganja, Carević je podsjetio da je Džaković na lokalnim izborima 2016.godine bio na listi DF-a, čiji je nosilac bio upravo sadašnji predsjednik budvanske opštine.
– Tražim da vratite ono što pripada Frontu i građanima koji su glasali za DF. Ti si, gospodine – a nisi gospodin, nego mnogo daleko od toga, oteo naš mandat i njim nas rušiš sad. Ti si jedan licemjer, ti si jedan lopov, ti si jedan lažov. Evo, mogu da kažem: gospodin lopov, lažov i licemjer, gospodin politička prostitutka – rekao je Carević.
On je dodao da je Džaković sinonim za divlju gradnju, „i to je uradio i sada, a poziva se na otvorene liste“.
– I baš bih volio da izađete i sami nosite svoju listu, pa da vidite hoćete li sjedjeti u ovom domu – kazao je Carević.
On je istakao da su njegov prethodnik Dragan Krapović i on vratili 30 miliona sramnog kriminalnog opštinskog duga koji su napravili kadrovi DPS-a.
– Za ovih 16 mjeseci koliko sam predsjednik uradilo se više nego oni za 16 godina. Korupciju smo satjerali u mišju rupu, uveli rad i red u Opštini. Nijesam dozvolio da nijedan lični interes bude ispred interesa građana. Gledao sam Opštinu kao svoju kuću, ostvarili smo i suficit – naglasio je Carević.
On je kazao da između fotelje i crkve bira svoju Srpsku pravoslavnu crkvu.
– Postoje problem i frustracija neostvarenih ljudi. Zamjeraju mi se litije i blokada grada. Rođen sam 1966.godine, sa tri mjeseca sam kršten i od tada sam u Crkvi. Ponosam sam što sam stao da branim svetinje i spreman sam da dam život za njih. Nemam dilemu kada je u pitanju moj srpski narod u Crnoj Gori. Između fotelj i crkve, biram moju Srpsku pravoslavnu crkvu, biram svoju vjeru, ono što je moja tradicija, ono što su bili moji preci – poručio je Carević.
On je poručio i da crnogorskom režimu neće poći za rukom da „sa kornjačama-policajcima“ preuzme vlast u budvanskoj opštini.
– Idemo na izbore. Pripadam onoj generaciji koja ne prodaje vjeru za večeru. Evo, gospodo, izađite na megdan, na izbore. Kako ćete izaći pred građane? Meni je sada inspirativno i kandidovaću se na narednim izborima. Jer nećemo dozvoliti da dođete na vlast otimanjem – istakao je Carević. On je rekao da je u prijateljskim odnosima sa odbornikom DPS-a Gojkom Ljubanovićem, da se poznaju iz Grblja, te da ga je zvao kada je objavljeno da nije potpisao inicijativu za smjenu predsjednika opštine.
– Tada sam ti rekao da nemaš nikakvu obavezu prema meni i da te jednostavno rasteretim. Ti si mi tada rekao da prolaziš torturu već dva mjeseca. Mi smo Grbljani, znamo se. Ovo liči da ste istrgovali, vaša partija je sinonim trgovine i ne zamjeravam vam – kazao je Carević odborniku DPS-a.
Njih dvojica su u pauzi sjednici popričali pred kamerama, pri čemu odbornik Ljubanović rekao da neće da bude „novi Drago Đurović“, a gradonačelnik ga je pozvao da idu na izbore i da se skrati mandat.
Ljubanović tvrdi da su mnoge stvari vezano za njegove stavove o političkoj situaciji u medijima konstruisane i da je njegova porodica bila na meti harange.
– Da je samo u pitanju smjena Carevića, ne bih glasao za to. Pošto je pokrenuta i smjena predsjednika Skupštine, prihvatio sam da se pokrenu obje smjene. Ako dobijete na izborima sjutra, imaćete čestitku od mene, ali neka bude i obrnuto. Ove opštinske stolice nijesu ničija porodična svojina. Po pitanju skraćenja mandata, koje ću pokrenuti na organima stranke, kakav god da bude stav, ostaću pri mišljenju moje partije – naveo je Ljubanović.
Na sjednici je govorio i Džaković, koji je na početku izlaganja verbalno napadnut od dijela odbornika. On je kazao da su Carevićeve kvalifikacije takve da govore o samom Careviću i njegovom poštovanju demokratije i države. On je optužio aktiviste DF-a da mu prijete i da ga ugrožavaju.
– Krizu ove vlasti izazvali su Demokrate i DF, koji ne sprovode zakone. To su uradili Andrija Mandić i Aleksa Bečić, koji neće da ispoštuju Ustav, i uvedu otvorene liste. Varaju nas godinama, mene neće. Što se tiče Carevićevih optužbi na moj račun, pozivam tužilaštvo da sve ispita i da me sasluša – naveo je Džaković.
Čelnik Crnogorske Anđela Ivanović, obrazlažući inicijativu za smjenu, rekla je da je predsjednik opštine prekršio koalicioni sporazum i da je umiješan u milionske korupcionaške afere.
– Carević, iako se koalicionim sporazumom obavezao, nije bio predsjednik svih građana, pošto je bio i predsjednik crkvenog odbora. Postoje brojne afere u koje je uključen Carević, od uzurpacije zemlje u Krimovici, zakupa plaže Ploče, do angažovanja firme Asfalt beton u opštinskim projektima. Umorna sam od toga da Budva uvijek bude na mapi gdje se predsjednici opštine optužuju za najteža krivična djela – kazala je Ivanovićeva.
Odbornica DPS-a Snežana Kuč navela je da je ta partija tražila od Centra bezbjednosti Budva da garantuje bezbjednost odbornicima koji su u petak bili izloženi torturi i vrijeđanju.
Nova incidentna situacija desetak minuta prije ponoći desila se nakon to je Džakvić dobacivao s mjesta odbornici DF-a Nataši Mitrović, koja ga je sa govornice pozivala da vrati mandat DF-u. Reagovao je Natašin suprug Vlado Mitrović, predsjednik MZ Sveti Stefan, ali su se tenzije ubrzo smirile.
Božena Jelušić, odbornica URA, pozvala je sve u sali da se vrate na početne pozicije, Džakovića da vrati mandat DF-u i da Budvu još preostala tri mjeseca do izbora ostave u normalnom stanju jer je ovo što se protekla dva dana dešavalo sramota zbog koje svi treba da se stide.M.V.

Džaković: Možete da me ubijete, ne možete me uplašiti
Nezavisni odbornik u Skupštini opštine Budva Stevan Džaković kazao je na konferenciji za novinare da podržava inicijativu Crnogorske da predsjednik opštine Marko Carević i predsjednik lokalnog parlamenta Krsto Radović budu smijenjeni. On je demantovao navode da je bio otet i drogiran.
– Ljudi koji su ovih dana skandirali ispred moje kuće i ovdje to nisu činili ispred kuće Rajka Kuljače, Svetozara Marovića, Miloša Marovića i Lazara Rađenovića – rekao je Džaković.
On je juče na sjednici SO kazao da je prekršen poslovnik zato što se tokom govora odbornika pominje njegova porodica.
– Možete da me ubijete, ne možete me uplašiti – poručio je Džaković.
Predstavnik Crnogorske Vladimir Bulatović saopštio je na konferenciji za medije da ima informaciju da su iz Opštine Budva počeli da se iznose pečati i da će sjutra da se pojave falsifikati sa raznim potpisima. On je kazao da mediji moraju pažljivo da se odnose prema aktima koji se predstavljaju kao službena akta Opštine.

Krapović: Svjedoci smo političke i suštinske korupcije
Potpredsjednik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović kazao je juče novinarima da je u Budvi na sceni pokušaj protivustavnog otimanja vlasti i da se radi o političkoj i suštinskoj korupciji. On je optužio poslanika i koordinatora DPS-a za Budvu Andriju Nikolića i predsjednika lokalnog odbora DPS-a Predraga Jelušića da su oteli i kidnapovali Stevana Džakovića „jer ga više niko ne može prepoznati“.
– Pitam da li je Džaković uvođenje otvorenih lista tražio od DPS-a. Oni su u mogućnosti da to odmah urade. On je otišao sa njima i pokušava da uzme glas opozicionog DF-a i preda ga DPS-u, što je nedopustivo. To se ne radi. Pošteno je bilo reći da mu ovi ljudi ne valjaju i da vrati mandat – kazao je Krapović.
Lider budvanskih Demokrata Mijomir Pejović je ranije zatražio da se sjednica odloži jer je, kako je rekao, Džaković bio drogiran i otet.
– Zna se da je 2016. godine DPS potučen do nogu u Budvi, 2018.godine na predsjedničkim izborima njihov kandidat Milo Đukanović je u Budvi potučen do nogu, a 2020.godine ponovo će biti potučeni do nogu. To treba da im bude jasno – poručio je Pejović.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"