Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2015-10-20 PODACI MEDICINSKOG FAKULTETA I INSTITUTA POKAZUJU
Gojazan svaki četvrti učenik
Gojazan svaki četvrti učenik
Pre­ma po­da­ci­ma Me­di­cin­skog fa­kul­te­ta, sva­ko če­tvr­to di­je­te škol­skog uz­ra­sta u Cr­noj Go­ri je go­ja­zno. Di­rek­tor In­sti­tu­ta za jav­no zdra­vlje Bo­ban Mu­go­ša ka­zao je na sku­pu po­vo­dom obi­lje­ža­va­nja 12 go­di­na ra­da Sa­vje­to­va­li­šta za pra­vil­nu is­hra­nu u toj usta­no­vi da kod 55 od­sto od­ra­slih oso­ba po­sto­ji ne­ka for­ma pre­ko­mjer­ne tje­le­sne ma­se.
– Pre­ko­mjer­na te­ži­na, go­ja­znost, po­ve­ća­na kon­zu­ma­ci­ja za­si­će­nih i trans ma­sti, še­će­ra i so­li, kao i ma­la kon­zu­ma­ci­ja svje­žeg po­vr­ća i vo­ća po­sta­li su vo­de­ći fak­tor ko­ji uti­če na ri­zik obo­li­je­va­nja i skra­ći­va­nje ži­vot­nog vi­je­ka – re­kao je Mu­go­ša
On je na­gla­sio da se, uko­li­ko se po­sto­je­ći trend na­sta­vi, oče­ku­je zna­tan po­rast bro­ja oso­ba sa pre­ko­mer­nom tje­le­snom ma­som, go­ja­zno­šću i dru­gim bo­le­sti­ma ko­je su po­ve­za­ne sa ne­pra­vil­nom is­hra­nom.
Na­čel­nik Odje­lje­nja za is­hra­nu i hu­ma­nu eko­lo­gi­ju Bor­ko Ba­jić re­kao je da je za 12 go­di­na kroz sa­vje­to­va­li­šte pro­šlo vi­še od 10.000 pa­ci­je­na­ta sa raz­li­či­tim pro­ble­mi­ma u is­hra­ni.
– Naj­če­šće su to bi­li pa­ci­jen­ti kod ko­jih su po­re­me­ća­ji u is­hra­ni bi­li po­ve­za­ni sa broj­nim zdrav­stve­nim pro­ble­mi­ma, u pr­vom re­du bo­le­sti­ma sr­ca i krv­nih su­do­va, ga­stro­in­te­sti­nal­nog, uro­ge­ni­tal­nog trak­ta, kao i ma­lig­nim bo­le­sti­ma – re­kao je Ba­jić.D.B.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"