Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U ZIKS-u spriječen atentat na „kavčane” * Vanja Đurišić priveden, porodica se zabarikadirala * Uvrede, prijetnje, pa skidanje imuniteta * Bojkotom branimo Ustav * Putin nudio Klintonu članstvo Rusije u NATO * Makronova partija ostvarila većinu * Nepovjerljivost
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
VLADIMIR JOKIĆ, GRADONAČELNIK KOTORA :
Za sve što se tiče budućih događaja izgleda mogu da se interesujem kod tajnovidca, koji obavlja funkciju ministra saobraćaja.

Vic Dana :)

Dođe mucavac kod doktora i kaže:
- Dddoktore, imam ppproblema sa ssspavanjem. Vvvidite, ssstalno ssanjam ppiliće i takko sssu gggglasni da ne mogu mirno dda ssspavam.
- Pa lijepo ih potjerajte.
- Pppa ja imm kkkažem iš, ppa ih 15 ode, ali ih 15 ostane.
- Pa recite im ponovo iš.
- Kkkažem im ja ponovo iš, pa ih ossam ode, a ossstane sssedam.
- Potjerajte ih ponovo.
- Pppa ja oppet kkažem iš, pa ih šššessst ode, a osstane jedno, jedddno mmmalo crno, koje je najnajglasnije.
- Ma, otjerajte ga u materinu onda!
- Pppa ja mu veliiim idi u pipipi... I onda mi se svi ostali vrate!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2017-06-09 ZBOG NEDOSTATKA SREDSTAVA GASE ODJELJENJA PODGORIČKOG FAKULTETA
Bez upisa na pravo i kriminalistiku
Ilustracija Bez upisa na pravo i kriminalistiku Tražili smo da se ukine smjer kriminalistika i bezbjednost. Taj program će se lagano gasiti dok sadašnji studenti ne završe školovanje, kazao je šef studentske službe Pravnog fakulteta Branko Rogić
Uni­ver­zi­tet Cr­ne Go­re (UCG) od sep­tem­bra ne­će upi­si­va­ti stu­den­te na odje­lje­nji­ma Prav­nog fa­kul­te­ta u Bi­je­lom Po­lju i Bu­dvi, shod­no od­lu­ci uprav­nog od­bo­ra da fa­kul­tet bu­de smje­šten sa­mo u Pod­go­ri­ci zbog fi­nan­sij­skih raz­lo­ga, ne­do­stat­ka pro­stor­nih ka­pa­ci­te­ta, uda­lje­no­sti i de­fi­ci­ta pro­fe­so­ra.
Šef stu­dent­ske slu­žbe Prav­nog fa­kul­te­ta Bran­ko Ro­gić po­tvr­dio je za „Dan” da ne­će bi­ti upi­si­va­nja na odje­lje­nji­ma u Bi­je­lom Po­lju u Bu­dvi. On je is­ta­kao da je odje­lje­nje Prav­nog fa­kul­te­ta u Budvi pot­pu­no uki­nu­to pro­šlog sep­tem­bra, ka­da su svi stu­de­ni, njih 200, pre­ba­če­ni u Pod­go­ri­cu.
– Se­nat je do­nio od­lu­ku da na Prav­nom fa­kul­te­tu bu­de upi­sa­no 240 stu­de­na­ta. Sve će­mo zna­ti na­kon što UCG ob­ja­vi kon­kurs i UO do­ne­se ko­nač­nu od­lu­ku. Na­kon usva­ja­nja no­vog za­ko­na o vi­so­kom obra­zo­va­nju, oče­ku­je­mo da će mo­ći da se upi­šu sa­mo bu­džet­ski stu­den­ti. Za Prav­ni fa­kul­tet, pro­fe­so­re i stu­den­te bi­lo je ra­ci­o­nal­ni­je da se pre­da­va­nja i is­pi­ti odr­ža­va­ju u Pod­go­ri­cu umje­sto u Bu­dvi. Ve­ći­na stu­de­na­ta je iz Pod­go­ri­ce i vi­še ne mo­ra­ju da pu­tu­ju, či­me smo im sma­nji­li tro­ško­ve, ra­ci­o­na­li­zo­va­li or­ga­ni­za­ci­ju na­sta­ve i sve osta­lo. Vje­ro­vat­no ne­će bi­ti upi­sa bru­co­ša u Bi­je­lom Po­lju, ali će osta­ti stu­den­ti ko­ji ta­mo za­vr­ša­va­ju. Tra­ži­li smo da se uki­ne smjer kri­mi­na­li­sti­ka i bez­bjed­nost. Taj pro­gram će se la­ga­no ga­si­ti dok sa­da­šnji stu­den­ti ne za­vr­še ško­lo­va­nje – re­kao je Ro­gić.
On je ka­zao da će bi­ti is­pu­nje­na kvo­ta pre­ma li­cen­ci za upis stu­de­na­ta i da će bi­ti upi­sa­no 240 stu­de­na­ta.
– Če­ka­mo da nam to zva­nič­no po­tvr­de iz Mi­ni­star­stva pro­svje­te i UCG –na­veo je Ro­gić.
Iz Rek­to­ra­ta UCG ra­ni­je je sa­op­šte­no da je uprav­ni od­bor pri­hva­tio pred­log Vi­je­ća Prav­nog fa­kul­te­ta iz Pod­go­ri­ce da stu­den­ti osnov­nih stu­di­ja stu­dij­skog pro­gra­ma Prav­ne na­u­ke – odje­lje­nje u Bu­dvi od ove aka­dem­ske go­di­ne stu­di­je na­sta­ve u Pod­go­ri­ci, uz sa­gla­snost stu­de­na­ta o pre­pi­su.
Se­nat UCG je pri­je 10 da­na od­lu­čio da Vi­so­ka me­di­cin­ska ško­la iz Be­ra­na bu­de pre­se­lje­na u Pod­go­ri­cu, ka­ko bi stu­den­ti ima­li neo­p­hod­nu prak­su i na­sta­vu u Kli­nič­kom cen­tru Cr­ne Go­re. Na­kon to­ga je re­a­go­va­la Vla­da i sa­op­šti­la da je in­te­res sje­ve­ra da ta usta­no­va osta­ne u Be­ra­na­ma i da ta­mo po­sto­je uslo­vi za obra­zo­va­nje stu­de­na­ta. Na po­sled­njoj sed­ni­ci Se­na­ta od­lu­če­no je da se raz­ma­tra pred­log da ove go­di­ne ne bu­de upi­sa bru­co­ši na Vi­so­koj me­di­cin­skoj ško­li dok se ne stvo­re uslo­vi za no­vi kon­cept pro­gra­ma i no­vu akre­di­ta­ci­ju u Be­ra­na­ma.
Se­nat UCG je do­nio od­lu­ku da u sep­tem­bru upi­še 1.609 bru­co­ša ko­ji će se ško­lo­va­ti o tro­šku dr­ža­ve.
D.B.


Ne­ma­ju nov­ca za pro­fe­so­re

U obra­zlo­že­nju pred­lo­ga Prav­nog fa­kul­te­ta da se ne upi­su­ju stu­den­ti u Bu­dvi, u ko­je je „Dan” imao uvid, na­vo­di se da ne­ma­ju do­vo­ljan broj pro­fe­so­ra, da im se ne pla­ća­ju pre­da­va­nja i put­ni tro­ško­vi, kao i da ne­do­sta­ju ade­kvat­ni pro­stor­ni ka­pa­ci­te­ti. Se­nat je pro­šle go­di­ne do­nio od­lu­ku da iz istih raz­lo­ga ob­u­sta­vi upis na pro­gra­mi­ma prav­nih na­u­ka u Bi­je­lom Po­lju i bez­bjed­nost i kri­mi­na­li­sti­ka u Pod­go­ri­ci.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"