Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Stojanović prećutao ženinu firmu * Potjernica za aktivistom DPS-a * Povratkom Fronta završena priča o vanrednim izborima * Presudiće Mikov glas * Stojanović prećutao ženinu firmu * Supermen * Krnja demokratija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vesna Medenica, predsjednica Vrhovnog suda:
– Može li sudija sa platom od 650 eura da sačuva moralnost? Ne može.

Vic Dana :)

Hronologija braka:
Prve tri godine on govori, a ona sluša.
Sledeće tri godine ona govori, a on sluša.
Od sedme godine braka oni govore a komšije slušaju.
Na kraju oni govore, a sudija se krsti.

Uđe kauboj Džo u kafanu i za šankom ugleda barsku damu, a oko nje četvoricu kauboja. Gleda on, gleda, pa odjednom trgne pištolj, ubije četvoricu kauboja i zatim priđe barskoj dami i kaže:
– Kako to da tako lijepa dama stoji ovdje sasvim sama?

Trinaest polaznika policijske škole polagali za radno mjesto policajca i skupila se komisija. Stali oni u red, kad će komisija prvom od 13:
Daj nam ti reci jednu marku auta.
Ovaj prvi kao iz topa kaže JAGUAR, a ovaj drugi nije odmah shvatio pa kaže FEBRUAR. Treći MART, i tako oni svi redom, a ovaj dvanaesti kaže DECEMBAR. Trinaesti sav se izgubio, gleda u komisiju i sav drhti pa pruži ruku komisiji i kaže:
– Srećna Nova godina!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2017-12-05 PAŽIN RAZGOVARAO SA PREDSTAVNICAMA NVO CENTAR ZA ŽENSKA PRAVA Podrška kampanji protiv selektivnih abortusa
Pot­pred­sjed­nik Vla­de Zo­ran Pa­žin raz­go­va­rao je sa pred­stav­ni­ca­ma NVO Cen­tar za žen­ska pra­va, po­kre­ta­či­ma kam­pa­nje „Ne­že­lje­na”, ko­ja ima za cilj da spri­je­či zlo­u­po­tre­bu me­di­cin­skih te­sto­va i se­lek­tiv­ne abor­tu­sa. Pa­žin je po­zdra­vio ple­me­ni­tu mi­si­ju kam­pa­nje i iz­ra­zim pu­nu po­dr­šku Vla­de rje­ša­va­nju tog zna­čaj­nog dru­štve­nog pi­ta­nja.
– Uspjeh ove kam­pa­nje zna­čio bi ne­sum­nji­vo i ko­rak na­pri­jed u eman­ci­pa­ci­ji cr­no­gor­skog dru­štva. Rje­ša­va­nje ova­ko osje­tlji­vih i kom­plek­snih dru­štve­nih pi­ta­nja zah­ti­je­va udru­že­nu ak­ci­ju i sa­rad­nju dr­žav­nih in­sti­tu­ci­ja, ci­vil­nog sek­to­ra i gra­đa­na. Uvje­ren sam da će­mo za­jed­nič­kim sna­ga­ma us­pje­ti da pre­va­zi­đe­mo ovaj pro­blem, ko­ji za­di­re u sa­mu srž na­šeg dru­štve­nog bi­ća. Na tom pu­tu su va­ša ener­gi­ja, struč­na zna­nja i rad na po­di­za­nju svi­je­sti gra­đa­na od ve­li­ke va­žno­sti – re­kao je Pa­žin.
Di­rek­to­ri­ca NVO Cen­tar za žen­ska pra­va Ma­ja Ra­i­če­vić re­kla je da je ohra­bre­na ini­ci­ja­ti­vom Vla­de za odr­ža­va­nje sa­stan­ka i pri­je ne­go što je fi­na­li­zo­van pro­ces pri­ku­plja­nja pot­pi­sa po­dr­ške ini­ci­ja­ti­vi, ko­ja će im usko­ro bi­ti zva­nič­no do­sta­vlje­na.
– Na­dam se da će­mo od sa­da za­jed­nič­kim sna­ga­ma Vla­de, ci­vil­nog sek­to­ra i osta­lih dru­štve­nih či­ni­la­ca, pr­ven­stve­no kroz obra­zo­va­nje, da­ti do­pri­nos pre­va­zi­la­že­nju ne­ga­tiv­nih kul­tur­nih nor­mi ko­je do­vo­de do ovog pro­ble­ma – re­kla je Ra­i­če­vi­će­va.
D.B.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"