Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Stojanović prećutao ženinu firmu * Potjernica za aktivistom DPS-a * Povratkom Fronta završena priča o vanrednim izborima * Presudiće Mikov glas * Stojanović prećutao ženinu firmu * Supermen * Krnja demokratija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vesna Medenica, predsjednica Vrhovnog suda:
– Može li sudija sa platom od 650 eura da sačuva moralnost? Ne može.

Vic Dana :)

Hronologija braka:
Prve tri godine on govori, a ona sluša.
Sledeće tri godine ona govori, a on sluša.
Od sedme godine braka oni govore a komšije slušaju.
Na kraju oni govore, a sudija se krsti.

Uđe kauboj Džo u kafanu i za šankom ugleda barsku damu, a oko nje četvoricu kauboja. Gleda on, gleda, pa odjednom trgne pištolj, ubije četvoricu kauboja i zatim priđe barskoj dami i kaže:
– Kako to da tako lijepa dama stoji ovdje sasvim sama?

Trinaest polaznika policijske škole polagali za radno mjesto policajca i skupila se komisija. Stali oni u red, kad će komisija prvom od 13:
Daj nam ti reci jednu marku auta.
Ovaj prvi kao iz topa kaže JAGUAR, a ovaj drugi nije odmah shvatio pa kaže FEBRUAR. Treći MART, i tako oni svi redom, a ovaj dvanaesti kaže DECEMBAR. Trinaesti sav se izgubio, gleda u komisiju i sav drhti pa pruži ruku komisiji i kaže:
– Srećna Nova godina!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2017-12-05 IZ SNP-A POZVALI HRAPOVIĆA DA SPRIJEČI KORUPCIJU U ZDRAVSTVU Za operacije traže novac
Iz So­ci­ja­li­stič­ke na­rod­ne par­ti­je (SNP) za­tra­ži­li su od mi­ni­stra zdra­vlja Ke­na­na Hra­po­vi­ća da ka­že šta je ura­dio u di­je­lu su­zbi­ja­nja ko­rup­ci­je u zdrav­stvu. Iz SNP-a pod­sje­ća­ju da je Hra­po­vić upo­znao ja­vnost sa „de­talj­nom ana­li­zom“ zdrav­stve­nog si­ste­ma i na­vod­nim pla­no­vi­ma u prav­cu po­di­za­nja stan­dar­da za­po­sle­nih, kao i sa­mog kva­li­te­ta zdrav­stve­ne za­šti­te u na­šoj dr­ža­vi.
– I pri­je ne­go što te ma­đi­o­ni­čar­ske pla­no­ve spo­ve­de u dje­lo, SNP sma­tra da bi bi­lo do­bro da nam us­put od­go­vo­ri šta je do sa­da ura­dio u di­je­lu su­zbi­ja­nja ko­rup­ci­je u zdrav­stvu, ima­ju­ći u vi­du po­ra­znu či­nje­ni­cu da na­ši gra­đa­ni sma­tra­ju da je ko­rup­ci­ja naj­za­stu­plje­ni­ja, na­ža­lost, upra­vo u toj obla­sti, te da je po­ra­zna či­nje­ni­ca da naš zdrav­stve­ni si­stem za­u­zi­ma po­sled­nje mje­sto na li­sti evrop­skih zdrav­stve­nih si­ste­ma – na­vo­di se u sa­op­šte­nju SNP-a.
Sma­tra­ju da je ne­do­pu­sti­vo da ži­vi­mo u si­ste­mu gdje se i da­lje tra­ži ili pri­ma no­vac za ope­ra­ci­ju, hi­tan pre­gled ili di­jag­no­sti­ci­ra­nje.
– To ni­je sa­mo ko­rup­ci­ja ili mi­to, već i te­ško dje­lo pro­tiv zdra­vlja lju­di. Ni­ka­ko da shva­ti­te, mi­ni­stre Hra­po­vi­ću, da su u ovoj obla­sti po­treb­ne si­stem­ske i te­melj­ne pro­mje­ne, te da se, sa dru­ge stra­ne, mo­ra pre­ki­nu­ti s prak­som da se zbog po­je­di­nač­nih slu­ča­je­va pri­ma­nja mi­ta na stub sra­ma sta­vlja či­ta­va pro­fe­si­ja. SNP CG po­zi­va mi­ni­stra da ko­nač­no kre­ne u bor­bu pro­tiv te po­ša­sti, jer je valj­da čuo za stav Evrop­ske uni­je da u član­stvo ne­će bi­ti pri­mlje­na ni­jed­na dr­ža­va ko­ja ne po­ka­že vi­dlji­ve re­zul­ta­te u bor­bi pro­tiv ko­rup­ci­je – sa­op­šti­li su iz SNP-a.
D.B.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"