Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Stojanović prećutao ženinu firmu * Potjernica za aktivistom DPS-a * Povratkom Fronta završena priča o vanrednim izborima * Presudiće Mikov glas * Stojanović prećutao ženinu firmu * Supermen * Krnja demokratija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vesna Medenica, predsjednica Vrhovnog suda:
– Može li sudija sa platom od 650 eura da sačuva moralnost? Ne može.

Vic Dana :)

Hronologija braka:
Prve tri godine on govori, a ona sluša.
Sledeće tri godine ona govori, a on sluša.
Od sedme godine braka oni govore a komšije slušaju.
Na kraju oni govore, a sudija se krsti.

Uđe kauboj Džo u kafanu i za šankom ugleda barsku damu, a oko nje četvoricu kauboja. Gleda on, gleda, pa odjednom trgne pištolj, ubije četvoricu kauboja i zatim priđe barskoj dami i kaže:
– Kako to da tako lijepa dama stoji ovdje sasvim sama?

Trinaest polaznika policijske škole polagali za radno mjesto policajca i skupila se komisija. Stali oni u red, kad će komisija prvom od 13:
Daj nam ti reci jednu marku auta.
Ovaj prvi kao iz topa kaže JAGUAR, a ovaj drugi nije odmah shvatio pa kaže FEBRUAR. Treći MART, i tako oni svi redom, a ovaj dvanaesti kaže DECEMBAR. Trinaesti sav se izgubio, gleda u komisiju i sav drhti pa pruži ruku komisiji i kaže:
– Srećna Nova godina!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2017-12-06 IZVJEŠTAJ INSTITUTA ZA JAVNO ZDRAVLJE Od gripa oboljelo 20 građana
Iz In­sti­tu­ta za jav­no zdra­vlje sa­op­šte­no je da je u Cr­noj Go­ri u to­ku 48. nad­zor­ne sed­mi­ce pri­ja­vlje­no 20 oso­ba sa simp­to­mi­ma na­lik gri­pu (ILI), što pred­sta­vlja in­ci­den­ci­ju od 3,2/100.000 sta­nov­ni­ka.
Iz In­sti­tu­ta is­ti­ču da u ovoj se­zo­ni nad­zo­ra nad gri­pom la­bo­ra­to­rij­skim pu­tem još uvi­jek ni­je po­tvr­đen ni­je­dan slu­čaj in­fek­ci­je vi­ru­som gri­pa.
– Pre­ma po­da­ci­ma Evrop­skog cen­tra za kon­tro­lu i pre­ven­ci­ju bo­le­sti (ECDC), ak­tiv­nost gri­pa ši­rom evrop­skog re­gi­o­na u 47. sed­mi­ci je oče­ki­va­no ni­skog in­ten­zi­te­ta za ovo do­ba go­di­ne. Na­po­mi­nje­mo da je naj­e­fek­tiv­ni­ja mje­ra pre­ven­ci­je gri­pa vak­ci­na­ci­ja, pa pre­po­ru­ču­je­mo da se vak­ci­ni­šu sve oso­be ko­je su u po­ve­ća­nom ri­zi­ku od raz­vo­ja kom­pli­ka­ci­ja. Vak­ci­na se mo­že pri­mi­ti to­kom ci­je­le se­zo­ne tra­ja­nja nad­zo­ra nad gri­pom, ali je naj­bo­lje vri­je­me za vak­ci­na­ci­ju pri­je po­čet­ka ši­re­nja vi­ru­sa u po­pu­la­ci­ji, s ob­zi­rom da su za raz­voj an­ti­ti­je­la po­treb­ne dvi­je do tri sed­mi­ce na­kon vak­ci­na­ci­je – na­vo­di se u sa­op­šte­nju.
Vak­ci­na­ci­ja pro­tiv se­zon­skog gri­pa za se­zo­nu 2017/2018. u do­mo­vi­ma zdra­vlja u Cr­noj Go­ri spro­vo­di se već osam sed­mi­ca.
– Ima­ju­ći u vi­du broj vak­ci­ni­sa­nih oso­ba u ovom vre­men­skom pe­ri­o­du, mo­že se re­ći da je di­na­mi­ka nje­nog spro­vo­đe­nja naj­bo­lja u pro­te­klih ne­ko­li­ko se­zo­na. Vak­ci­na­ci­ja se pre­po­ru­ču­je svim oso­ba­ma sta­ri­jim od šest mje­se­ci sa hro­nič­nim obo­lje­nji­ma re­spi­ra­tor­nog si­ste­ma, kar­di­o­va­sku­lar­nog si­ste­ma i bu­bre­ga, oso­ba­ma ko­je se li­je­če od me­ta­bo­lič­kih po­re­me­ća­ja (kao što je še­ćer­na bo­lest), oso­ba­ma sa sma­nje­nom funk­ci­jom imu­no­lo­škog si­ste­ma, uklju­ču­ju­ći i oso­be sa HIV/AIDS-om, kao i oso­ba­ma ko­je ima­ju tran­splan­ti­ra­ne or­ga­ne i/ili će­li­je – sa­op­šti­li su ra­ni­je iz In­sti­tu­ta.D.B.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"