Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Stojanović prećutao ženinu firmu * Potjernica za aktivistom DPS-a * Povratkom Fronta završena priča o vanrednim izborima * Presudiće Mikov glas * Stojanović prećutao ženinu firmu * Supermen * Krnja demokratija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vesna Medenica, predsjednica Vrhovnog suda:
– Može li sudija sa platom od 650 eura da sačuva moralnost? Ne može.

Vic Dana :)

Hronologija braka:
Prve tri godine on govori, a ona sluša.
Sledeće tri godine ona govori, a on sluša.
Od sedme godine braka oni govore a komšije slušaju.
Na kraju oni govore, a sudija se krsti.

Uđe kauboj Džo u kafanu i za šankom ugleda barsku damu, a oko nje četvoricu kauboja. Gleda on, gleda, pa odjednom trgne pištolj, ubije četvoricu kauboja i zatim priđe barskoj dami i kaže:
– Kako to da tako lijepa dama stoji ovdje sasvim sama?

Trinaest polaznika policijske škole polagali za radno mjesto policajca i skupila se komisija. Stali oni u red, kad će komisija prvom od 13:
Daj nam ti reci jednu marku auta.
Ovaj prvi kao iz topa kaže JAGUAR, a ovaj drugi nije odmah shvatio pa kaže FEBRUAR. Treći MART, i tako oni svi redom, a ovaj dvanaesti kaže DECEMBAR. Trinaesti sav se izgubio, gleda u komisiju i sav drhti pa pruži ruku komisiji i kaže:
– Srećna Nova godina!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi U APOTEKAMA MONTEFARMA NEMA FLASTERA ZA BOLOVE Pacijenti sa kancerom bez terapije
U dr­žav­nim apo­te­ka­ma Mon­te­far­ma gra­đa­ni zbog ne­sta­ši­ce ne mo­gu da po­dig­nu fla­ster pro­tiv ja­kih bo­lo­va „du­ro­ge­sik”, ko­ji ko­ri­ste pa­ci­jen­ti sa kan­ce­rom i dru­gim te­škim obo­lje­nji­ma. Pa­ci­jent iz Pod­go­ri­ce ko­ji se obra­tio re­dak­ci­ji „Da­na” is­ti­če da po­me­nu­tog li­je­ka, ko­ji je ve­o­ma va­žan za nje­go­vu bor­bu sa opa­kom bo­le­šću, u apo­te­ka­ma ne­ma već mje­sec, a za­po­sle­ni ne­ma­ju ni in­for­ma­ci­ju ka­da će bi­ti do­stu­pan gra­đa­ni­ma. Iz Mon­te­far­ma ni­je­su od­go­vo­ri­li na pi­ta­nja „Da­na” ko­ja smo im upu­ti­li 5. de­cem­bra.
– Pri­nu­đen sam da ku­pu­jem fla­ster pro­tiv bo­lo­va „du­ro­ge­sik”, jer je­di­no on mo­že da mi po­mog­ne. Pa­ci­jen­ti­ma je omo­gu­će­no da ga po­di­žu na re­cept u dr­žav­nim apo­te­ka­ma, dok kod pri­vat­ni­ka ne po­sto­ji ta mo­guć­nost. Već iz­vje­sno vri­je­me ni­je do­stu­pan na re­cept, što iz­i­sku­je do­dat­ne tro­ško­ve za pa­ci­jen­te ko­ji se iona­ko bo­re sa te­škim obo­lje­nji­ma – is­ti­če pa­ci­jent iz Pod­go­ri­ce.
„Dan” je pri­je dvi­je sed­mi­ce ob­ja­vio da pa­ci­jen­ti obo­lje­li od epi­lep­si­je ne­ko­li­ko sed­mi­ca ne mo­gu da po­dig­nu te­ra­pi­ju na re­cept „kar­ba­pin” i „te­gre­tol” u dr­žav­nim apo­te­ka­ma Mon­te­farm, jer tih lje­ko­va ne­ma na la­ge­ru te usta­no­ve. Gra­đa­ni su is­ta­kli da se ra­di o lje­ko­vi­ma sa od­re­đe­nom gra­ma­žom, ko­ju mo­ra­ju ko­ri­sti­ti da bi kon­tro­li­sa­li ve­o­ma te­ške epi­lep­tič­ne na­pa­de.
– Po­me­nu­tog li­je­ka „kar­ba­pin” i nje­go­ve za­mje­ne „te­gre­tol” ne­ma u apo­te­ka­ma u Pod­go­ri­ci, Ba­ru, Nik­ši­ću i Ul­ci­nju, gdje sam pro­ku­ša­vao da ga pro­na­đem. Čak sam imao si­tu­a­ci­ju da me apo­te­kar­ka upu­ću­je da li­jek tra­žim i ku­pim u Ska­dru, gdje su na­vod­no jef­ti­ni­ji me­di­ka­men­ti. Iz­gle­da da nad­le­žni ne zna­ju o ka­kvoj bo­le­sti je ri­ječ i da se ona mo­že kon­tro­li­sa­ti sa­mo te­ra­pi­jom – re­kao je ne­dav­no pa­ci­jent iz Pod­go­ri­ce, či­ji je ime po­zna­to re­dak­ci­ji.
D.B.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"