Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u 117 * Postao ministar, a ostao u Monteputu 117 * Milo i Cane zajedno u Parizu117 * Braća namještala poslove jedan drugom117 * Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u 117 * Dramatični krah na berzama plaši SAD117 * Gdje je život
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragoslav Šćekić, potpredsjednik SNP-a:
Poraz Demokratske partije socijalista u Beranama označio je i početak kraja vladavine te stranke na državnom nivou.

Vic Dana :)

Na velikom takmičenju, bacač koplja kaže svom kolegi:
– Danas se moram jako potruditi, u publici je i moja tašta.
Kolega odgovara:
– Čovječe, to je preko sto metara, teško da ćeš je pogoditi!

Stariji student objašnjava novopridošlom brucošu:
– Cimere, pazi ovako, ... na fakultetu su ti najteže prve tri godine, ... a onda upišeš drugu ...


Razgovaraju dva studenta:
– Kad obično ideš da spavaš?
– Šta znam, pa tako ... oko dva, pola šest...


Trče dva DIF-ovca oko Ade i kaže jedan drugom:
– E dosta smo učili, ‘ajde da sjednemo na piće!


Razlika između studenta i čistačice je u tome što čistačica očisti sve u roku.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi U KLINIČKOM CENTRU PONOVO DUGAČKE LISTE ZA LIJEČENJE
Na zračenje čeka 136 pacijenata, kod kardiologa 623
Na zračenje čeka 136 pacijenata, kod kardiologa 623 Nije primjereno da pacijenti koji boluju od najtežih oboljenja moraju da čekaju na zračenje pet sati, ističe jedna pacijentkinja
Na zra­če­nje na Kli­ni­ci za on­ko­lo­gi­ju Kli­nič­kog cen­tra Cr­ne Go­re (KCCG), pre­ma naj­no­vi­jim po­da­ci­ma iz te usta­no­ve, če­ka 136 pa­ci­je­na­ta sa ra­znim ob­li­ci­ma kar­ci­no­ma. To je za 20 od­sto vi­še pa­ci­je­na­ta ko­ji mo­ra­ju da če­ka­ju na te­ra­pi­ju u od­no­su na kraj 2017. go­di­ne. Pa­ci­jent­ki­nja ko­ji se obra­ti­la re­dak­ci­ji „Da­na” is­ti­če da je pri­je ne­ko­li­ko da­na, iako je ima­la za­ka­zan ter­min za zra­če­nje doj­ke, mo­ra­la da če­ka na te­ra­pi­ju pre­ko pet sa­ti. Ona je na­gla­si­la da gra­đa­ni­ma ko­ji bo­lu­ju od ta­ko te­ških obo­lje­nja ne­kad i mi­nut zna­či mno­go, zbog če­ga ape­lu­je da se una­pri­je­di or­ga­ni­za­ci­ja na Kli­ni­ci za on­ko­lo­gi­ju i ra­di­o­ter­pi­ju, na či­jem če­lu se na­la­zi Vla­di­mir To­do­ro­vić.
Iz KCCG ju­če ni­je­su od­go­vo­ri­li na pi­ta­nja re­dak­ci­je „Da­na”, već su na­ja­vi­li da će to na­knad­no ura­di­ti.
– Ni­je pri­mje­re­no da pa­ci­jen­ti ko­ji bo­lu­ju od naj­te­žih obo­lje­nja mo­ra­ju da če­ka­ju na zra­če­nje pet sa­ti. Znam da ima mno­go pa­ci­je­na­ta i da lje­ka­ri ima­ju pu­ne ru­ke po­sla, ali sam raz­o­ča­ra­na jer sam bez obra­zlo­že­nja če­ka­la na zra­če­nje doj­ke na on­ko­lo­gi­ji. Na­dam se da se to ubu­du­će ne­će de­ša­va­ti. Sma­tram da ne bi tre­ba­lo da na­i­la­zi­mo na ova­kve pre­pre­ke u li­je­če­nju – ka­že ne­za­do­volj­na pa­ci­jent­ki­nja.
Na svim li­sta­ma če­ka­nja za ope­ra­ci­je ili ne­ku od di­jag­no­stič­kih pro­ce­du­ra u Kli­nič­kom cen­tru u ja­na­u­ra na­la­ze se ukup­no 834 pa­ci­jen­ta, 80 vi­še ne­gu u de­cem­bru
– Na am­bu­lant­ni pre­gled na Kli­ni­ci za on­ko­lo­gi­ju če­ka­ju 44 oso­be, isto ko­li­ko i u de­cem­bru, a na ho­spi­ta­li­za­ci­ju če­ka 17 pa­ci­je­na­ta, pet vi­še ne­go pro­šlog mje­seca. Na li­sti če­ka­nja za pa­li­ja­tiv­no zra­če­nje na­la­zi se 14 pa­ci­je­na­ta, dok na zra­če­nje doj­ke če­ka­ju 54 pa­ci­jent­ki­nje, 14 vi­še ne­go u de­cem­bru – na­ve­li su iz KCCG.
Na Kli­ni­ci za bo­le­sti sr­ca, či­ji je di­rek­tor Ne­boj­ša Bu­la­to­vić, na pre­gle­de i ope­ra­ci­je i da­lje če­ka naj­ve­ći broj gra­đa­na, ukup­no 623 pa­ci­jen­ta. U Cen­tru za kar­di­o­hi­rur­gi­ju na pre­gled i ope­ra­ci­je sr­ca če­ka 87 pa­ci­je­na­ta, znat­no ma­nje ne­go u istom pe­ri­o­du pro­šle go­di­ne.
– Na me­di­cin­sku pro­ce­du­ru HDO če­ka 320 pa­ci­je­na­ta, 55 vi­še ne­go mje­sec ra­ni­je, na im­plan­ta­ci­je ICD če­ka 26 obo­lje­lih, a na ugrad­nju pejs­mej­ke­ra 27 obo­lje­lih, isto ko­li­ko i u de­cem­bru. Na im­plan­ta­ci­je CRT če­ka 11 pa­ci­je­na­ta, šest vi­še ne­go pro­šlog mje­se­ca, a na CRTD šest, je­dan vi­še ne­go u de­cem­bru – ob­ja­vlje­no je na saj­tu Kli­nič­kog cen­tra.
Iz KCCG su pro­šle sed­mic­e sa­op­šti­li da je u pe­ri­o­du od 21. do 28. ja­nu­a­ra te­ku­će go­di­ne od ukup­no za­ka­za­nih 8.111 pre­gle­da u toj usta­no­vi oba­vlje­no 6.136.
– U na­ve­de­nom pe­ri­o­du na za­ka­za­ne pre­gle­de od stra­ne iza­bra­nog dok­to­ra ni­je se oda­zva­lo, ni­ti isti ot­ka­za­lo, 32,62 od­sto pa­ci­je­na­ta. Iako je za mi­nu­lu sed­mi­cu za tri od­sto po­bolj­ša­no oda­zi­va­nje pa­ci­je­na­ta na za­ka­za­ne pre­gle­de, ipak se i da­lje na­sta­vlja trend ne­do­la­ska na pre­gle­de i neo­t­ka­zi­va­nja. Me­nadž­ment KCCG či­ni na­po­re da obez­bi­je­di bla­go­vre­me­nu di­jag­no­sti­ku i spe­ci­ja­li­stič­ke pre­gle­de za cr­no­gor­ske osi­gu­ra­ni­ke. U tom smi­slu, kao što je po­zna­to jav­no­sti, kra­jem sva­kog mje­se­ca za naj­op­te­re­će­ni­je gra­ne me­di­ci­ne otva­ra­mo no­ve ter­mi­ne u do­pun­skom ra­du – sa­op­šte­no je iz KCCG.D.B.


Svi­je­tli pri­mjer Kli­ni­ka za oč­ne bo­le­sti

Pre­ma li­sti če­ka­nja, svo­je pra­vo na li­je­če­nje na Kli­ni­ci za or­to­pe­di­ju i tra­u­ma­to­lo­gi­ju ni­je ostva­ri­lo 75 pa­ci­je­na­ta. U toj je­di­nici KCCG, ko­jom ru­ko­vo­di Ni­ko­la Bu­la­to­vić, sma­nje­na je li­sta če­ka­nja u od­no­su na pro­šlu go­di­nu
– Li­ste če­ka­nja na Kli­ni­ci za oč­ne bo­le­sti ne po­sto­ji ni ovog mje­se­ca, što pred­sta­vlja do­dat­ni kva­li­tet te je­di­ni­ce, ko­ja je pro­šle go­di­ne mo­der­ni­zo­va­na i opre­mlje­na no­vim apa­ra­ti­ma – sa­op­šti­li su iz KCCG.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"