Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Postao ministar, a ostao u Monteputu * Milo i Cane zajedno u Parizu * Braća namještala poslove jedan drugom * Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Dramatični krah na berzama plaši SAD * Gdje je život
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragoslav Šćekić, potpredsjednik SNP-a:
Poraz Demokratske partije socijalista u Beranama označio je i početak kraja vladavine te stranke na državnom nivou.

Vic Dana :)

Na velikom takmičenju, bacač koplja kaže svom kolegi:
– Danas se moram jako potruditi, u publici je i moja tašta.
Kolega odgovara:
– Čovječe, to je preko sto metara, teško da ćeš je pogoditi!

Stariji student objašnjava novopridošlom brucošu:
– Cimere, pazi ovako, ... na fakultetu su ti najteže prve tri godine, ... a onda upišeš drugu ...


Razgovaraju dva studenta:
– Kad obično ideš da spavaš?
– Šta znam, pa tako ... oko dva, pola šest...


Trče dva DIF-ovca oko Ade i kaže jedan drugom:
– E dosta smo učili, ‘ajde da sjednemo na piće!


Razlika između studenta i čistačice je u tome što čistačica očisti sve u roku.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi DOM ZDRAVLJA PODGORICA NASTAVIO VANREDNU AKTIVNOST Protiv malih boginja vakcinisano 52 djece
Pe­di­ja­trij­ska slu­žba Do­ma zdra­vlja Pod­go­ri­ca na­sta­vi­la je van­red­nu vak­ci­na­ci­ju dje­ce u ci­lju pra­vo­vre­me­nog pri­ma­nja vak­ci­na i po­bolj­ša­nja pro­cen­ta vak­ci­ni­sa­ne dje­ce.
Iz Do­ma zdra­vlja je sa­op­šte­no da je vak­ci­na­ci­ja spro­ve­de­na pro­te­klog vi­ken­da (3. i 4.2. 2018.go­di­ne) u zdrav­stve­nom objek­tu Do­ma zdra­vlja Pod­go­ri­ca u Blo­ku pet. Pre­ma in­for­ma­ci­ja­ma iz In­sti­tu­ta za jav­no zdra­vlje, ne­ma no­vih sum­nji­vih slu­ča­je­va sa ma­lim bo­gi­nja­ma, ni­ti no­vo­o­bo­lje­lih.
– Po­ziv za vak­ci­na­ci­ju upu­ćen je za 74 dje­ce, oda­zva­lo se 59 ro­di­te­lja, a vak­ci­ni­sa­no je 52 ma­li­ša­na. Pe­di­ja­trij­ski ti­mo­vi oba­vi­li su si­ste­mat­ske pre­gle­de i vak­ci­ni­sa­li dje­cu pre­ma re­dov­nom ka­len­da­ru vak­ci­na­ci­je. Od po­čet­ka 2018. go­di­ne, broj dje­ce vak­ci­ni­sa­ne MMR vak­ci­nom u Do­mu zdra­vlja Pod­go­ri­ca je u stal­nom po­ra­stu i u od­no­su na kraj 2017. go­di­ne se utro­stru­čio, sa ten­den­ci­jom da­ljeg ra­sta. S ob­zi­rom na in­ten­ziv­nu kam­pa­nju ko­ja tra­je od av­gu­sta pro­šle go­di­ne, oče­ku­je­mo da­lji rast pro­cen­ta dje­ce vak­ci­ni­sa­ne MMR vak­ci­nom, što će uti­ca­ti na po­bolj­ša­nje ko­lek­tiv­nog imu­ni­te­ta, ka­ko u Pod­go­ri­ci, ta­ko i u Cr­noj Go­ri – na­vo­di se u sa­op­šte­nju.
Is­ta­kli su da Dom zdra­vlja Pod­go­ri­ca ula­že ve­li­ke na­po­re i u kon­ti­nu­i­te­tu ra­di na una­pre­đe­nju zdrav­stve­ne za­šti­te i ra­nji­vih gru­pa u glav­nom gra­du.
– Pe­di­ja­trij­ski tim Do­ma zdra­vlja Pod­go­ri­ca, u sklo­pu re­dov­nih pre­ven­tiv­nih ak­tiv­no­sti, na­red­nog vi­ken­da će spro­ve­sti kam­panj­sku vak­ci­na­ci­ju pred­škol­ske dje­ce iz­bje­glih i ra­se­lje­nih li­ca iz iz­bje­glič­kog na­se­lja Vre­la rib­nič­ka. Na­kon si­ste­mat­skog pre­gle­da, dje­ca će se vak­ci­ni­sa­ti po oba­ve­znom ka­len­da­ru vak­ci­na­ci­je – vak­ci­nom pro­tiv dječ­je pa­ra­li­ze, dif­te­ri­je, te­ta­nu­sa, ve­li­kog ka­šlja, he­pa­ti­ti­sa B, mor­bi­la, ru­be­o­le, za­u­ški, Ha­e­mop­hi­lu­sa in­fu­en­zae, kao i vak­ci­nom pro­tiv he­pa­ti­ti­sa A. Vak­ci­na­ci­ja dje­ce iz iz­bje­glič­kog na­se­lja oba­vlja se pu­tem kam­panj­skih vak­ci­na­ci­ja, pet do de­vet pu­ta to­kom go­di­ne, u Pe­di­ja­trij­skoj am­bu­lan­ti u sa­mom na­se­lju, a oba­vlja­ju je pe­di­ja­trij­ski ti­mo­vi Do­ma zdra­vlja Pod­go­ri­ca. Za­hva­lju­ju­ći ova­ko če­stim kam­panj­skim vak­ci­na­ci­ja­ma i ve­li­kim na­po­ri­ma pe­di­ja­trij­skih eki­pa Do­ma zdra­vlja Pod­go­ri­ca, ova dje­ca su vak­ci­ni­sa­na svim vak­ci­na­ma po oba­ve­znom ka­len­da­ru vak­ci­na­ci­je u vi­so­kom pro­cen­tu – pi­še u sa­op­šte­nju.D.B.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"