Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Nema zastare za Milovu ekipu * Podržite mene i srušićemo DPS * Katnić traži pritvor za Mandića * Jelić ne prijavljuje da ima firmu * Nema zastare za Milovu ekipu * Nije strašno * Djeca ćute o nasrtajima sajber nasilnika
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 08-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slađana Radojević, samohrana majka :
– Ne treba mi ruža, nego metar drva.

Vic Dana :)

- Haloo! Je l‘ to vatrogasna služba?
- Jeste gospođo, izvolite.
- Ja sam skoro posadila cvijeće...
- Gospođo, tražili ste vatrogasnu službu!?
- Da jesam, to je vrlo skupo, egzotično cvijeće...
- Gospođo, tražili ste i dobili ste vatrogasnu službu a ne cvjećaru! Recite kako vam možemo pomoći ili spustite slušalicu i smjesta nam oslobodite vezu!!!
- Ma dobro de, šta me odmah napadate, komšiji gori kuća, pa kad budete gasili požar pazite mi na cvijeće...
Ako posle tri mjeseca teretane ne vidite rezultate, pređite na fotošop.
Čujem da ti se sestra udala za boksera. Kako izgleda?
Nemam pojma! Posle svakog meča je drugačiji.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2018-03-06 INSTITUT REGISTROVAO 14 ZARAŽENIH OPASNIM VIRUSOM MORBILA Za sedmicu šestoro oboljelo
Od po­čet­ka go­di­ne i za­ključ­no sa 5. mar­tom, u Cr­noj Go­ri je ukup­no re­gi­stro­va­no 14 pa­ci­je­na­ta sa di­jag­no­zom ma­lih bo­gi­nja – mor­bi­la. Iz In­sti­tu­ta za jav­no zdra­vlje sa­op­šte­no je da je kod 12 slu­ča­je­va de­fi­ni­tiv­na po­tvr­da di­jag­no­ze iz­vr­še­na u nji­ho­vim, dok su re­zul­ta­ti se­ro­lo­ških ana­li­za kod dva slu­ča­ja, za ko­je po­sto­ji ja­sna epi­de­mi­o­lo­ška po­ve­za­nost i kli­nič­ka sli­ka, gra­nič­ni.
– Naj­ve­ći broj obo­lje­lih su in­fi­ci­ra­ni iz­van Cr­ne Go­re ili su po­ve­za­ni sa uvo­zom vi­ru­sa (78 od­sto) dok je kod pre­o­sta­lih epi­de­mi­o­lo­ško is­tra­ži­va­nje u to­ku. Naj­po­go­đe­ni­je gru­pe su dje­ca mla­đa od pet go­di­na (64 pro­cen­ta), a za­tim od­ra­sli sta­ri­ji od 30 (36 od­sto). De­set obo­lje­lih (71,3 od­sto) ni­je vak­ci­ni­sa­no pro­tiv ma­lih bo­gi­nja dok za če­ti­ri od­ra­sle oso­be ne po­sto­ji po­da­tak o ra­ni­je spro­ve­de­noj vak­ci­na­ci­ji i naj­vje­ro­vat­ni­je ni­je­su vak­ci­ni­sa­ni. Ra­di spre­ča­va­nja da­ljeg ši­re­nja obo­lije­va­nja u po­pu­la­ci­ji svi obo­lje­li su li­je­če­ni u nad­le­žnim bol­ni­ca­ma i Kli­nič­kom ven­tru Cr­ne Go­re, pri če­mu se tre­nut­no na bol­nič­kom li­je­če­nju na­la­ze tri pa­ci­jen­ta – is­ti­ču iz In­sti­tu­ta.
Iz te in­sti­tu­ci­je na­vo­de da je za da­lje spre­ča­va­nje ši­re­nja obo­lje­nja u po­pu­la­ci­ji od po­seb­nog zna­ča­ja vak­ci­na­ci­ja pro­tiv mor­bi­la.
– Ona se tre­nut­no ne­sme­ta­no spro­vo­di u svim go­di­šti­ma dje­ce ko­ja su pred­vi­đe­na za vak­ci­na­ci­ju, po­seb­no me­đu pred­škol­ci­ma, ali i me­đu osta­lom dje­com ko­ja na vri­je­me ni­je­su vak­ci­ni­sa­na kao i me­đu od­ra­sli­ma ko­ji su iden­ti­fi­ko­va­ni da se na­la­ze pod po­ve­ća­nim ri­zi­kom, ka­ko od obo­li­je­va­nja, ta­ko i od da­ljeg ši­re­nja vi­ru­sa mor­bi­la – ka­žu iz In­sti­tu­ta.
D.B.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"