Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
„Prvu sestru” ni da pomenu * Stijepović umjesto Miloševića   * Svjedok saradnik otkucao saučesnike * Na službena putovanja potrošili 110 hiljada * „Prvu sestru” ni da pomenu * Nacionalni identitet * Dotakli smo dno dna
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 20-06-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
BranKo Ljumović, žrtva golootočke torture:
Treba donijeti zakon po kome bi živi Golootočani i članovi njihovih porodica mogli da dobiju nadoknade za strahote pretrpljene na Golom otoku.

Vic Dana :)

Nagradno pitanje u emisiji na radiju: „Kako se zove Isusova majka?“
Javlja se neki lik.
Halo!
Dobar dan u programu ste znate li odgovor na pitanje?
Znam, Bogorodica!
Dobro, ali nama treba ime...
Ime...? Rajko.
Ma ne vaše, nego majke.
Aaa Draginja!
Došla dva Crnogorca da gledaju trku na 800 m, i jedan čovjek je mnogo zaostajao, pa kaže prvi Crnogorac:
A viđi onoga jada jadnog, ne može mrdnut.
A ćuti jadan, to je naš Crnogorac.
Au viđi sokola, kako poćera onoliku gomilu.







Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2018-06-19 ČETVORICA UČENIKA IZBAČENI IZ SREDNJE ŠKOLE U KOTORU ZBOG BRUTALNOG NAPADA NA ŠKOLSKOG DRUGA
Prebili ga jer nije znao pjesmu
Snimak prebijanja u školskom toaletu Prebili ga jer nije znao pjesmu Na video-snimku koji je objavljen na Jutjubu vidi se kako trojica đaka udaraju svog školskog druga svaki put kada ne bi znao da ponovi stihove pjesme Prema informacijama „Dana”, odmah po saznanju da mu je sin pretučen u školskom toaletu, otac prebijenog dječaka R.Đ. je polomio nos i rebro ocu napadača M.L.
Uče­ni­ci pr­vog raz­re­da ko­tor­skog Re­surs­nog cen­tra za sluh i go­vor „Dr Pe­ru­ta Iva­no­vić” Ko­to­ra­ni Đ.B., M.L., N.B. i I.Č. is­klju­če­ni su iz ško­le jer su pri­je tri mje­se­ca bru­tal­no pre­tu­kli svog dru­ga M.Đ. zato što ni­je znao sti­ho­ve pje­sme „Od To­po­le, pa do Rav­ne Go­re”. Pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na”, in­ci­dent se do­go­dio u škol­skom to­a­le­tu ka­da su tro­ji­ca pet­na­e­sto­go­di­šnja­ka sa­tje­ra­la M.Đ. u ćo­šak tra­že­ći od nje­ga da pje­va ovu čet­nič­ku pje­smu i za sva­ki stih ko­ji ni­je umio da po­no­vi be­so­muč­no ga uda­ra­li. Nje­go­vo pre­bi­ja­nje je sni­mao če­tvr­ti dje­čak I.Č. ko­ji je kao i nje­go­vi dru­go­vi zlo­sta­vlja­či iz­ba­čen iz ško­le. Tu ni­je bio kraj jer je od­mah po sa­zna­nju da mu je sin pre­tu­čen u škol­skom to­a­le­tu, otac pre­bi­je­nog dje­ča­ka R.Đ. po­lo­mio nos i re­bro ocu na­pa­da­ča M.L.
– Ne znam šta mi se ta­da do­go­di­lo, ali kao da mi je pao mrak na oči. Na­ža­lost, ni­je­sam uspio sam se­be da is­kon­tro­li­šem, uda­rio sam ga i po­lo­mio mu nos i ja­go­dič­nu kost – iz­ja­vio je otac na­pad­nu­tog mla­di­ća.
Na vi­deo-snim­ku, ko­ji je ob­ja­vljen na Ju­tju­bu vi­di se ka­ko tro­ji­ca đa­ka uda­ra­ju svog škol­skog dru­ga sva­ki put ka­da ne bi znao da po­no­vi sti­ho­ve po­me­nu­te pje­sme. Na­sil­ni­ci su pre­sta­li sa uda­ra­njem tek ka­da je ne­sreć­ni mla­dić po­čeo da ja­u­če i da se sa­vi­ja od bo­lo­va.
Nad­le­žni su oba­vi­je­šte­ni o in­ci­den­tu, ali tu­ži­la­štvo još ni­je pred­u­ze­lo mje­re ka­ko bi se slu­čaj ra­svi­je­tlio. Na­pad­nu­ti mla­dić se u škol­sku klu­pu vra­tio tek pri­je 15-ak da­na, ka­da su na­sil­ni­ci iz­ba­če­ni iz ško­le.
Svi uče­ni­ci, uklju­ču­ju­ći i M.Đ. ko­ji je pre­tu­čen, sa ro­di­te­lji­ma su da­li iz­ja­ve u kan­ce­la­ri­ji di­rek­to­ra ško­le Ne­đelj­ka Mo­ško­va, a na­pad­nu­ti dje­čak je, ka­ko sa­zna­je­mo, tom pri­li­kom ne­gi­rao da je do­bio ba­ti­ne od svo­jih vr­šnja­ka.
Od­lu­kom na­stav­nič­kog vi­je­ća če­tvo­ri­ca zlo­sta­vlja­ča su iz­ba­če­na iz ško­le, pri če­mu im je do­zvo­lje­no da raz­red po­la­žu na kra­ju škol­ske go­di­ne.
Slu­čaj je pri­ja­vljen Osnov­nom dr­žav­nom tu­ži­la­štvu u Ko­to­ru.
Di­rek­tor ško­le Ne­đelj­ko Mo­škov ju­če ni­je od­go­va­rao na te­le­fon­ske po­zi­ve iz re­dak­ci­je „Da­na”.B.M. – D.B.


I ra­ni­je ga tu­kli

Pre­ma in­for­ma­ci­ja­ma „Da­na”, ovo na­vod­no ni­je bio pr­vi put da je M.Đ. do­bio ba­ti­ne od svo­jih dru­go­va. Pre­ma ri­je­či­ma na­šeg sa­go­vor­ni­ka iz ško­le, dje­čak je po­što-po­to htio da im se pri­bli­ži i uđe u nji­ho­vo dru­štvo.
– Nji­ho­ve po­stup­ke ob­ja­šnja­vao je ka­ko ga oni če­li­če i če­sto ih je po­zi­vao na tu­če, ta­ko da ovo na­vod­no ni­je bio pr­vi put da su ga is­tu­kli, a ni po­led­nji – ka­zao je naš sa­go­vor­nik iz ško­le.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

 



 

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"