Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Bebin institut u minusu 41.000 * Evropske sankcije obavezne i za Crnu Goru * Nema povratka u parlament bez datuma izbora * Mićunovići zaradili 102.000 * Bebin institut u minusu 41.000 * Ljubavna priča napisana za jednu noć * Domaći rokeri na Krupcu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-06-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vesko Pejak, Alternativa Crna Gora:
– Radnici nam rade kao tovarne životinje.

Vic Dana :)

Svađaju se momak i djevojka pa momak kaže:
– Ti si previše ljubomorna, moja tolerancija je sve tanja!
Na to djevojka ljutito odgovara:
– A ko ti je sad ta Tanja sad?!
Upoznaje se plavuša sa nekim likom i on joj se pohvali:
– Ja sam plastični hirurg!
A plavuša će na to:
– Jao, a izgledate kao pravi!
Zašto plavuša nosi jogurt oko vrata???
Zato što na njemu piše „DUKAT”.
Šta plavuša kaže kad zatrudni?
Ma šta me briga možda i nije moje!!!







Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi UVEĆANI TROŠKOVI ZA LIJEČENJE GRAĐANA VAN DRŽAVNIH USTANOVA Privatnicima za četiri mjeseca dali 2,1 milion Neusklađenost troškova, odnosno prava po osnovu obaveznog zdravstvenog osiguranja sa raspoloživim sredstvima, uvijek dovodi do kumuliranja obaveza, ističe Sead Čirgić
Di­rek­tor Fon­da za zdrav­stve­no osi­gu­ra­nje Se­ad Čir­gić ka­zao je za „Dan” da su u prva če­ti­ri mje­se­ca za li­je­če­nje gra­đa­na kod pri­vat­ni­ka is­pla­ti­li ukup­no 2.162.664 eura, za oko 90 od­sto vi­še ne­go u tom pe­ri­o­du 2017. go­di­ne. Čir­gić is­ti­če da je ve­li­ki dio sred­sta­va is­pla­ćen za fak­tu­re pri­vat­noj bol­ni­ci „Ko­dra”, či­ji su tro­ško­vi za li­je­če­nje osi­gu­ra­ni­ka uve­ća­ni za čak 703.000 eura, ko­ja je dio zdrav­stve­ne mre­že već dru­gu go­di­nu.
– Shod­no za­klju­če­nim ugo­vo­ri­ma o pru­ža­nju zdrav­stve­nih uslu­ga osi­gu­ra­nim li­ci­ma na te­ret sred­sta­va oba­ve­znog zdrav­stve­nog osi­gu­ra­nja, pri­vat­ne zdrav­stve­ne usta­no­ve iz Cr­ne Go­re su za pr­va če­ti­ri mje­se­ca 2018. go­di­ne is­po­sta­vi­le fak­tu­re u iz­no­su od 2.162.664,36, dok su u istom pe­ri­o­du 2017. is­po­sta­vlje­ne fak­tu­re u iz­no­su od 1.220.038,37, što je vi­še za 942.625,99 eura.
Na­ve­de­no po­ve­ća­nje se naj­ve­ćim di­je­lom od­no­si na uslu­ge fak­tu­ri­sa­ne od stra­ne bol­ni­ce „Ko­dra”, ko­ja je dio zdrav­stve­ne mre­že, gdje je za pr­va če­ti­ri mje­se­ca 2018, vi­še fak­tu­ri­sa­no 703.117,02 eura u od­no­su na isti pe­ri­od 2017. go­di­ne. Ne­us­kla­đe­nost tro­ško­va, od­no­sno pra­va po osno­vu oba­ve­znog zdrav­stve­nog osi­gu­ra­nja sa ras­po­lo­ži­vim sred­stvi­ma, uvi­jek do­vo­di do ku­mu­li­ra­nja oba­ve­za – is­ti­če Čir­gić.
Čir­gić ob­ja­šnja­va da je bu­dže­tom za ovu go­di­nu pla­ni­ran ve­ći iz­nos sred­sta­va u od­no­su na pret­hod­nu go­di­nu za li­je­če­nja, ali ne u mje­ri stvar­nih tro­ško­va. On je ka­zao da je uvo­đe­nje elek­tron­skih ser­vi­sa znat­no una­pri­je­di­lo i ubr­za­lo zdrav­stve­nu za­šti­tu.
„Dan” je ra­ni­je ob­ja­vio da je Fond za lje­ko­ve ove go­di­ne ukup­no opre­di­je­lio 18.300.000 eura, od če­ga za apo­te­ke „Mon­te­far­ma” 13.5, a za pri­vat­ne apo­te­ke 4.8 mi­li­o­na.
– Po­da­ci po­ka­zu­ju da smo u 2017. go­di­ni ukup­no fak­tu­ri­sa­li 1.300.000 eura za zdrav­stve­ne usta­no­ve van mre­že, kao i 3.200.000 za uslu­ge ko­je su gra­đa­ni­ma pru­že­ne u pri­vat­noj bol­ni­ci „Ko­dra”. No­vi elek­tron­ski ser­vis eRe­cept, pa­ci­jen­ti­ma i osi­gu­ra­ni­ci­ma Fon­da za zdrav­stve­no osi­gu­ra­nje, pu­tem Por­ta­la eZdra­vlje, pru­ža in­for­ma­ci­je o re­cep­ti­ma ko­ji su ak­tiv­ni, kao i o re­cep­ti­ma ko­ji su re­a­li­zo­va­ni u po­sled­njih šest mje­se­ci – na­ve­de­no je ra­ni­je iz Fon­da.
D.B.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

 



 

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"