Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Najveći izazov Crne Gore je suočavanje s korupcijom130 * Spremni za privremenu radnu grupu bez prekida bojkota130 * Milo troši 150 hiljada više od Filipa130 * Povrijeđena tri đaka i pomoćnik direktora130 * Kineski razarač „otjerao” američki130 * Politički fundamentalizam130 * Plakati sramote
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-10-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Srđa Keković, generalni sekretar USSCG:
– Ako ne nađemo kompromis s Vladom oko rješenja za nacrt zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, tražićemo referendum.

Vic Dana :)

Negdje na sjevernom Atlantiku...
- Kapetane! Imam dvije vijesti, lošu i dobru. Sa kojom da počnem?
- Da čujem prvo lošu.
- Naletjeli smo na ledeni brijeg i uskoro ćemo potonuti!
- Sto mu ajkula! Šta je onda dobra vijest!?
- Dobićemo jedanaest Oskara...
Kaže žena mužu:
– Srećo, moram nešto da ti kažem. Znam da se brak zasniva na povjerenju i zato sam odlučila da ti priznam da uopšte ne razlikujem boje.
– U redu je, dušo, i ja sam već mislio da ti priznam da sam crnac.
Muž se vraća kući sa pogreba svoje žene. Iznenada, s krova jedne kuće pored koje je prolazio, pred noge mu padne cigla. On pogleda u nebo i reče:
- Ah draga, pa već si stigla gore.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2018-09-28 U SMŠ „MLADOST” U TIVTU VATRA UMALO NIJE IZAZVALA TRAGIČNE POSLEDICE
Učenici evakuisani zbog velikog požara
Učenici evakuisani zbog velikog požara Sumnja se da se zapalila ostava sa lako gorivim papirom i da je uzrok ljudski faktor. Iz SMŠ „Mladost” su kazali da će se nakon istrage znati više detalja o uzroku požara Poziv vatrogascima je stigao oko 11.10, a požar je gasilo 15 vatrogasaca sa četiri vozila, kazao je komandir Službe Zoran Barbić
Uče­ni­ci Sred­nje mje­šo­vi­te ško­le „Mla­dost” iz Tiv­ta eva­ku­i­sa­ni su ju­če oko 11 ča­so­va zbog ve­li­kog po­ža­ra ko­ji je iz­bio u osta­vi te usta­no­ve. Iz SSŠ „Mla­dost” sa­op­šte­no je „Da­nu” da ni­ko od uče­ni­ka ni­je za­tra­žio po­moć hit­ne slu­žbe zbog tro­va­nja pro­duk­ti­ma sa­go­ri­je­va­nja ni­ti su uče­ni­ci bi­li u opa­sno­sti. Na­kon pri­ja­ve, pri­pad­ni­ci Slu­žbe za­šti­te i spa­sa­va­nja Ti­vat uga­si­li su po­žar u ma­ga­cin­skom pro­to­ru SSŠ „Mla­dost” u ko­me je go­rio po­tro­šni ma­te­ri­jal.
– U po­ža­ru ni­je bi­lo po­vri­je­đe­nih. Po­ziv va­tro­ga­sci­ma je sti­gao oko 11.10 i na li­ce mje­sta od­mah je iza­šlo 15 va­tro­ga­sa­ca sa če­ti­ri vo­zi­la – ka­zao je ko­man­dir Slu­žbe Zo­ran Bar­bić.
Go­rio je ma­ga­cin­ski pro­stor u kom su se na­la­zi­li to­a­let­ni pa­pir, ubru­si, sred­stva he­mi­je i osta­le po­trep­šti­ne. Va­tra je uga­še­na na­kon po­la sa­ta, a, osim ma­te­ri­jal­ne šte­te, ni­je bi­lo po­vri­je­đe­nih za­hva­lju­ju­ći br­zoj in­ter­ven­ci­ji za­po­sle­nih i va­tro­ga­sa­ca. Po­red va­tro­ga­sa­ca, na li­cu mje­sta bi­li su pri­pad­ni­ci Odje­lje­nja bez­bjed­no­sti Ti­vat i eki­pe Hit­ne po­mo­ći i Elek­tro­di­stri­bu­ci­je Ti­vat.
Iz ško­le is­ti­ču da su dje­ca od­mah po iz­bi­ja­nju in­ci­den­ta iz­ve­de­na na ba­zbjed­no mje­sto.
– Oba­vje­šta­va­mo jav­nost da su dje­ca od­mah eva­ku­i­sa­na i da su na bez­bjed­nom. Na­stav­no oso­blje za­jed­no sa Slu­žbom za­šti­te i spa­sa­va­nja od­mah je pri­stu­pi­lo eva­ku­a­ci­ji uče­ni­ka i ga­še­nju po­ža­ra i spro­ve­de­na je pro­ce­du­ra po una­pri­jed usta­no­vlje­nim mje­ra­ma za tu vr­stu ak­ci­den­ta. Sum­nja se da se za­pa­li­la osta­va sa la­ko go­ri­vim pa­pi­rom i da je uzrok ljud­ski fak­tor. Me­đu­tim, če­ka­mo da vje­štak od­ra­di vje­šta­če­nje li­ca mje­sta, iz­u­zme oti­ske, ka­ko bi se za­jed­no sa dru­gim nad­le­žnim or­ga­ni­ma spro­ve­li da­lji ko­ra­ci. Ni­je bi­lo ve­će ma­te­ri­jal­ne šte­te – ob­ja­šnja­va­ju iz SMŠ „Mla­dost”.
D.B.–Ž.K.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"