Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Najveći izazov Crne Gore je suočavanje s korupcijom * Spremni za privremenu radnu grupu bez prekida bojkota * Milo troši 150 hiljada više od Filipa * Povrijeđena tri đaka i pomoćnik direktora * Kineski razarač „otjerao” američki * Politički fundamentalizam * Plakati sramote
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-10-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Srđa Keković, generalni sekretar USSCG:
– Ako ne nađemo kompromis s Vladom oko rješenja za nacrt zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, tražićemo referendum.

Vic Dana :)

Negdje na sjevernom Atlantiku...
- Kapetane! Imam dvije vijesti, lošu i dobru. Sa kojom da počnem?
- Da čujem prvo lošu.
- Naletjeli smo na ledeni brijeg i uskoro ćemo potonuti!
- Sto mu ajkula! Šta je onda dobra vijest!?
- Dobićemo jedanaest Oskara...
Kaže žena mužu:
– Srećo, moram nešto da ti kažem. Znam da se brak zasniva na povjerenju i zato sam odlučila da ti priznam da uopšte ne razlikujem boje.
– U redu je, dušo, i ja sam već mislio da ti priznam da sam crnac.
Muž se vraća kući sa pogreba svoje žene. Iznenada, s krova jedne kuće pored koje je prolazio, pred noge mu padne cigla. On pogleda u nebo i reče:
- Ah draga, pa već si stigla gore.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2018-09-29 VLADIMIR PAVIĆEVIĆ PORUČIO KOLEGAMA KOJI SU GLASALI PROTIV NJEGA DA SINDIKAT NE SMIJE BITI U V.D. STANJU Preča im bila smjena od povećanja plata
Do­ju­če­ra­šnji pred­sjed­nik Sin­di­ka­ta Kli­nič­kog cen­tra (KCCG) i pr­vi čo­vjek Sin­di­ka­ta zdrav­stva Crne Gore iz Uni­je slo­bod­nih sin­di­ka­ta Vla­di­mir Pa­vi­će­vić ka­zao je za „Dan” da je bez ar­gu­me­na­ta smi­je­njen sa te funk­ci­je i to u tre­nut­ku ka­da je Skup­šti­na tre­ba­lo da pred­lo­ži iz­mje­ne Gran­skog ko­lek­tiv­nog ugo­vo­ra ko­jim bi tra­ži­li po­ve­ća­nje pla­ta. Pa­vi­će­vić je de­man­to­vao na­vo­de čla­no­va Sin­di­ka­ta Kli­nič­kog cen­tra da je sa­mo­stal­no do­no­sio od­lu­ke u ime te rad­nič­ke or­ga­ni­za­ci­je. On ob­ja­šnja­va da je spro­ve­de­na le­gi­tim­na pro­ce­du­ra gla­sa­nja i da su de­le­ga­ti od­bi­li da ras­pra­vlja­ju o osta­lim tač­ka­ma dnev­nog re­da, me­đu ko­ji­ma je bio i plan iz­mje­ne Gran­skog ko­lek­tiv­nog ugo­vo­ra i re­a­li­za­ci­ja za­htje­va za po­ve­ća­nje pla­ta. Na nje­go­vo mje­sto za vr­ši­o­ca du­žno­sti po­sta­vljen je spe­ci­ja­li­sta ra­di­o­lo­gi­je Ne­boj­ša Ra­do­njić.
– Ve­ći­na de­le­ga­ta tra­ži­la je da se gla­sa o po­vje­re­nju pred­sjed­ni­ku Sin­di­ka­ta. Od 53 de­le­ga­ta 30 je bi­lo pro­tiv da osta­nem na funk­ci­ji pred­sjed­ni­ka Sin­di­ka­ta KCCG, a 23 ko­le­ga me je po­dr­ža­lo. Va­žno je da ko­le­ge na­sta­ve sa bor­bom i isup­ne ci­lje­ve ko­je smo za­cr­ta­li, a to je po­ve­ća­nje pla­ta za­po­sle­ni­ma. Upra­vi Kli­nič­kog cen­tra smo 15. no­vem­bra pro­šle go­di­ne pred­sta­vi­li za­htje­ve za po­ve­ća­nje pla­ta, što smo htje­li da po­stig­ne­mo iz­mje­nom Gran­skog ko­lek­tiv­nog ugo­vo­ra i uve­ća­njem ko­e­fi­ci­jen­ta za­ra­da, ko­je tre­ba usa­gla­si­ti za pla­ta­ma za­po­sle­nih u jav­nom sek­to­ru. Ni­je va­žno ko pred­sta­vlja za­po­sle­ne, va­žno je da na­po­kon po­ve­ća­mo pla­te i una­pri­je­di­mo pra­va za­po­sle­nih – is­ti­če Pa­vi­će­vić.
Skup­šti­na sin­di­ka­ta Kli­nič­kog cen­tra iza­bra­la je ve­ći­nom gla­so­va Ne­boj­šu Ra­do­nji­ća za v.d. pred­sjed­ni­ka, dok je nje­gov pro­tiv­kan­di­dat bio Bo­jan Og­nje­no­vić za ko­ga su gla­sa­la če­ti­ri de­le­ga­ta.
– Na­kon što sam iz­gu­bio po­vje­re­nje ko­le­ga, na­pu­stio sam sjed­ni­cu Skup­šti­ne. Ni­je tač­no da sam sa­mo­stal­no do­no­sio od­lu­ke u ime či­ta­vog Sin­di­ka­ta, ra­di­li smo de­mo­kra­tič­no i svi čla­no­vi i de­le­ga­ti su uče­stvo­va­li u ra­du. Sa­da je za­da­tak da se spro­ve­du iz­bo­ri u svim or­ga­ni­za­ci­o­nim je­di­ni­ci­ma i iza­be­re no­vo ru­ko­vod­stvo Sin­di­kal­ne or­ga­ni­za­ci­je naj­ve­će usta­no­ve. Za rad Sin­di­ka­ta ni­je do­bro da bu­de u v.d. sta­nju, ka­ko bi što pri­je do­no­sio od­lu­ke u ko­rist za­po­sle­nih u Kli­nič­kom cen­tru – re­kao je Pa­vi­će­vić.
Ra­do­njić je na­kon sjed­ni­ce sa­op­štio da će pr­vi ko­rak bi­ti una­pre­đe­nje funk­ci­o­ni­sa­nja Sin­di­ka­ta KCCG.
– Te­ži­će­mo da što pri­je ure­di­mo or­ga­ni­za­ci­ju i do­ne­se­mo pra­vil­nik – re­kao je Ra­do­njić.
Kako su ranije nezvanično tvrdili, ve­ći­na de­le­ga­ta skup­šti­ne sin­di­kal­ne or­ga­ni­za­ci­je Kli­nič­kog cen­tra i ve­ći­na čla­no­va iz­vr­šnog od­bo­ra je mje­se­ci­ma tra­ži­la za­ka­zi­va­nje van­red­ne skup­šti­ne na ko­joj bi se ras­pra­vlja­lo o smje­ni pred­sjed­ni­ka te rad­nič­ke aso­ci­ja­ci­je, Pa­vi­će­vi­ća, ali on ni­je od­go­va­rao na nji­ho­ve za­htje­ve. Osnov­ni raz­log ne­sla­ga­nja sa njim je, ka­ko su tvr­di­li, bi­lo to što je Pa­vi­će­vić sam do­no­sio od­lu­ke i ni­je tra­žio mi­šlje­nje de­le­ga­ta skup­šti­ne.D.B.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"