Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Najveći izazov Crne Gore je suočavanje s korupcijom * Spremni za privremenu radnu grupu bez prekida bojkota * Milo troši 150 hiljada više od Filipa * Povrijeđena tri đaka i pomoćnik direktora * Kineski razarač „otjerao” američki * Politički fundamentalizam * Plakati sramote
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-10-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Srđa Keković, generalni sekretar USSCG:
– Ako ne nađemo kompromis s Vladom oko rješenja za nacrt zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, tražićemo referendum.

Vic Dana :)

Negdje na sjevernom Atlantiku...
- Kapetane! Imam dvije vijesti, lošu i dobru. Sa kojom da počnem?
- Da čujem prvo lošu.
- Naletjeli smo na ledeni brijeg i uskoro ćemo potonuti!
- Sto mu ajkula! Šta je onda dobra vijest!?
- Dobićemo jedanaest Oskara...
Kaže žena mužu:
– Srećo, moram nešto da ti kažem. Znam da se brak zasniva na povjerenju i zato sam odlučila da ti priznam da uopšte ne razlikujem boje.
– U redu je, dušo, i ja sam već mislio da ti priznam da sam crnac.
Muž se vraća kući sa pogreba svoje žene. Iznenada, s krova jedne kuće pored koje je prolazio, pred noge mu padne cigla. On pogleda u nebo i reče:
- Ah draga, pa već si stigla gore.







Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2018-09-29 BIVŠI MINISTAR ZDRAVLJA BIĆE NA ČELU MEDICINSKOG FAKULTETAC Radunović jedini kandidat za dekana
Je­di­ni kan­di­dat za de­ka­na Me­di­cin­skog fa­kul­te­ta u Pod­go­ri­ci na iz­bo­ri­ma ko­ji su u to­ku u toj usta­no­vi je biv­ši mi­ni­star zdra­vlja i du­go­go­di­šnji funk­ci­o­ner De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta (DPS) Mi­o­drag Bo­bo Ra­du­no­vić, sa­zna­je „Dan”. Ra­du­no­vi­ća je pri­je dvi­je sed­mi­ce Uprav­ni od­bor Uni­ver­zi­te­ta Cr­ne Go­re po­sta­vio na funk­ci­ju v.d. de­ka­na na­kon što je Go­ran Ni­ko­lić ste­kao pra­vo na sta­ro­snu pen­zi­ju. Pre­ma in­for­ma­ci­ja­ma „Da­na” sa Me­di­cin­skog fa­kul­te­ta, Ra­du­no­vić će je­di­ni pre­da­ti pri­ja­vu za iz­bor de­ka­na te usta­no­ve. Iako se već ne­ko­li­ko mje­se­ci po­mi­nja­lo da je biv­ši di­rek­tor Kli­nič­kog cen­tra Cr­ne Go­re Ran­ko La­zo­vić naj­o­zbilj­ni­ji kan­di­dat za de­ka­na Me­di­cin­skog fa­kul­te­ta, pre­ma na­šim in­for­ma­ca­ja­ma, on je od­u­stao od tr­ke za tu fun­cki­ju jer ne­ma do­volj­nu po­dr­šku me­đu ko­le­ga­ma, ali ni po­li­tič­ki uti­caj i kon­tak­te sa vr­hom dr­žav­nog Uni­ver­zi­te­ta.
Ra­du­no­vić je bio mi­ni­star zdra­vlja do no­vem­bra 2014. go­di­ne, ka­da je pod­nio ostav­ku zbog in­fek­ci­je pet be­ba u bje­lo­polj­skom po­ro­di­li­štu, od ko­jih je jed­na pre­mi­nu­la. On je na­kon to­ga bio sa­vjet­nik ta­da­šnjem pre­mi­je­ru Mi­lu Đu­ka­no­vi­ću, a do juče je bio po­sla­nik u Skup­šti­ni Cr­ne Go­re, jer je podnio ostavku na tu funkciju.
Na iz­bo­ri­ma za de­ka­na Fi­lo­lo­škog fa­kul­te­ta u Nik­ši­ću sa­mo se pri­ja­vi­la Ta­tja­na Jo­vo­vić, na kon­kur­su ko­ji je ras­pi­sao Uprav­ni od­bor. Tu funk­ci­ju sa­da oba­vlja Dra­gan Bo­go­je­vić.
Jo­vo­vi­će­va pre­da­je pred­me­te iz obla­sti sa­vre­me­ne ru­ske knji­žev­no­sti, ru­ske ci­vi­li­za­ci­je, kul­tu­re i umjet­no­sti na Stu­dij­skom pro­gra­mu za ru­ski je­zik i knji­žev­nost na Fi­lo­lo­škom fa­kul­te­tu, kao i pred­met Ru­ski je­zik na ne­ma­tič­nim stu­di­ji­ma.D.B.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

 



 

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"