Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Najveći izazov Crne Gore je suočavanje s korupcijom130 * Spremni za privremenu radnu grupu bez prekida bojkota130 * Milo troši 150 hiljada više od Filipa130 * Povrijeđena tri đaka i pomoćnik direktora130 * Kineski razarač „otjerao” američki130 * Politički fundamentalizam130 * Plakati sramote
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-10-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Srđa Keković, generalni sekretar USSCG:
– Ako ne nađemo kompromis s Vladom oko rješenja za nacrt zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, tražićemo referendum.

Vic Dana :)

Negdje na sjevernom Atlantiku...
- Kapetane! Imam dvije vijesti, lošu i dobru. Sa kojom da počnem?
- Da čujem prvo lošu.
- Naletjeli smo na ledeni brijeg i uskoro ćemo potonuti!
- Sto mu ajkula! Šta je onda dobra vijest!?
- Dobićemo jedanaest Oskara...
Kaže žena mužu:
– Srećo, moram nešto da ti kažem. Znam da se brak zasniva na povjerenju i zato sam odlučila da ti priznam da uopšte ne razlikujem boje.
– U redu je, dušo, i ja sam već mislio da ti priznam da sam crnac.
Muž se vraća kući sa pogreba svoje žene. Iznenada, s krova jedne kuće pored koje je prolazio, pred noge mu padne cigla. On pogleda u nebo i reče:
- Ah draga, pa već si stigla gore.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2018-10-02 KOMPANIJA AVON DONIRALA ULTRAZVUK ZA PREGLED GRUDI Od raka dojke oboli 350, a umre sto žena
U Cr­noj Go­ri go­di­šnje od ra­ka doj­ke obo­li 350 že­na, od ko­jih sva­ka tre­ća iz­gu­bi bit­ku sa ovom bo­le­šću, dok umre od 60 do 100 osoba od tog oboljenja. Oko 70 od­sto obo­lje­lih ima ra­ni kar­ci­nom doj­ke, ko­ji se mo­že iz­li­je­či­ti u ve­ći­ni slu­ča­je­va, dok me­ta­stat­ski kar­ci­nom, ko­ji ni­je iz­lje­čiv, ima 30 od­sto njih, po­da­ci su KCCG
Kli­nič­ki cen­tar Cr­ne Go­re (KCCG) do­bi­će no­vi ul­tra­zvuč­ni apa­rat za pre­gled gru­di, u okvi­ru dru­štve­no od­go­vor­ne kam­pa­nje „Po­ka­ži da ti je sta­lo”, ko­ju je kom­pa­ni­ja Avon po­sve­ti­la bor­bi pro­tiv ra­ka doj­ke, po­što je ok­to­bar mje­sec bor­be pro­tiv te opa­ke bo­le­sti... To­kom pri­mo­pre­da­je do­na­ci­je, iz KCCG su na­ve­li da će za­hva­lju­ju­ći no­vom apa­ra­tu, broj pre­gle­da bi­će po­ve­ćan, kao i nji­hov kva­li­tet.
– Osnov­ni za­da­tak ovog apa­ra­ta je da po­bolj­ša kva­li­tet i pre­ci­znost ul­tra­zvuč­ne di­jag­no­sti­ke za bo­le­sti doj­ke – sa­op­štio je na kon­fe­ren­ci­ji za me­di­je Bra­ni­mir Vla­ho­vić, di­rek­tor Cen­tra za ra­di­o­lo­šku di­jag­no­sti­ku KCCG.
Upra­vo zbog či­nje­ni­ce da je rak doj­ke iz­lje­čiv uko­li­ko se ot­kri­je na vri­je­me, glav­ni cilj kam­pa­nje „Po­ka­ži da ti je sta­lo” je po­di­za­nje svi­je­sti o va­žno­sti pra­vo­vre­me­nih pre­gle­da gru­di, ob­ja­šnja­va­ju iz Avo­na.
– Va­žno je go­vo­ri­ti o toj te­mi, ne tre­ti­ra­ti je kao ta­bu – edu­ko­va­ti što vi­še da­ma svih ge­ne­ra­ci­ja, ali i nji­ho­ve part­ne­re, mu­škar­ce, bra­ću, oče­ve, jer i oni ima­ju ve­o­ma va­žnu ulo­gu u ži­vo­tu i zdra­vlju že­na – na­ve­la je Mi­ro­sla­va Pa­vlo­vić Mar­ja­no­vić, di­rek­tor­ka kom­pa­ni­je Avon za Ja­dran­ski re­gi­on. D.B.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"