Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Najveći izazov Crne Gore je suočavanje s korupcijom * Spremni za privremenu radnu grupu bez prekida bojkota * Milo troši 150 hiljada više od Filipa * Povrijeđena tri đaka i pomoćnik direktora * Kineski razarač „otjerao” američki * Politički fundamentalizam * Plakati sramote
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-10-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Srđa Keković, generalni sekretar USSCG:
– Ako ne nađemo kompromis s Vladom oko rješenja za nacrt zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, tražićemo referendum.

Vic Dana :)

Negdje na sjevernom Atlantiku...
- Kapetane! Imam dvije vijesti, lošu i dobru. Sa kojom da počnem?
- Da čujem prvo lošu.
- Naletjeli smo na ledeni brijeg i uskoro ćemo potonuti!
- Sto mu ajkula! Šta je onda dobra vijest!?
- Dobićemo jedanaest Oskara...
Kaže žena mužu:
– Srećo, moram nešto da ti kažem. Znam da se brak zasniva na povjerenju i zato sam odlučila da ti priznam da uopšte ne razlikujem boje.
– U redu je, dušo, i ja sam već mislio da ti priznam da sam crnac.
Muž se vraća kući sa pogreba svoje žene. Iznenada, s krova jedne kuće pored koje je prolazio, pred noge mu padne cigla. On pogleda u nebo i reče:
- Ah draga, pa već si stigla gore.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi TUŽILAŠTVO SASLUŠALO OSUMNJIČENOG U SLUČAJU SMRTI SAŠE JANKOVIĆA, ADVOKAT PORODICE TVRDI
Ljekar potvrdio pogrešno liječenje
Janković Ljekar potvrdio pogrešno liječenje Možemo istaći da je Cmiljanić u velikoj mjeri potvrdio navode iz prijave i ukazao na druge ljekare koji su učestvovali u, po našem mišljenju, neadekvatnom liječenju sada pokojnog Saše Jankovića, kazala je Milica Kadović, advokat Nebojše Jankovića
U svoj­stvu osum­nji­če­nog ju­če je u Vi­šem tu­ži­la­štvu sa­slu­šan spe­ci­ja­li­sta op­šte hi­rur­gi­je Mi­lo­sav Cmi­lja­nić, zbog sum­nje da je iz­vr­šio kri­vič­no dje­lo ne­sa­vje­sno li­je­če­nje sa smrt­nom po­sle­di­com Pod­go­ri­ča­ni­na Sa­še Jan­ko­vi­ća. Sa­slu­ša­nje je oba­vlje­no pred vi­šim dr­žav­nim tu­ži­o­cem (VDT) Ma­jom Jo­va­no­vić i tra­ja­lo je oko sat vre­me­na. Ne­boj­ša Jan­ko­vić, brat pre­mi­nu­log Sa­še Jan­ko­vi­ća, pod­nio je ne­dav­no kri­vič­nu pri­ja­vu pro­tiv Kli­nič­kog cen­tra Cr­ne Go­re, dok­to­ra Mi­lo­sa­va Cmi­lja­ni­ća i N.N. li­ca za­po­sle­nog u Kli­nič­kom cen­tru. U pri­ja­vi, iz­me­đu osta­log, pi­še da je dr Cmi­lja­nić nje­go­vog bra­ta Sa­šu li­je­čio ta­ble­ta­ma, umje­sto da ga je od­mah ope­ri­sao zbog ci­je­pa­nja grud­ne aor­te. Na­vo­di se i da je Sa­ša mo­gao da pre­ži­vi da je na vri­je­me ope­ri­san, tj. na­kon što je oba­vlje­na di­jag­no­sti­ka.
– U in­te­re­su is­tra­ge ne smi­je­mo iz­no­si­ti de­ta­lje iz­ja­ve dr Cmi­lja­ni­ća, ali mo­že­mo is­ta­ći da je on u ve­li­koj mje­ri po­tvr­dio na­vo­de iz pri­ja­ve i uka­zao na dru­ge lje­ka­re ko­ji su uče­stvo­va­li u, po na­šem mi­šlje­nju, ne­a­de­kvat­nom li­je­če­nju sa­da po­koj­nog Sa­še Jan­ko­vi­ća – ka­za­la je Mi­li­ca Ka­do­vić, advo­kat Ne­boj­še Jan­ko­vi­ća.
„Dan” je ra­ni­je ob­ja­vio da je hi­rurg Cmi­lja­nić go­di­na­ma oba­vljao po­sao spe­ci­ja­li­ste va­sku­lar­ne hi­rur­gi­je u KCCG, iako ni­je imao li­cen­cu za rad kao va­sku­lar­ni hi­rurg, ko­ju iz­da­je Lje­kar­ska ko­mo­ra Cr­ne Go­re, ni­ti je za­vr­šio užu spe­ci­ja­li­za­ci­ju iz te obla­sti. To je utvr­đe­no na­kon nad­zo­ra Od­sje­ka za zdrav­stve­no-sa­ni­tar­nu in­spek­ci­ju – Upra­ve za in­spek­cij­ske po­slo­ve.
U rje­še­nju zdrav­stve­nog in­spek­to­ra, u ko­je je „Dan” imao uvid, is­ti­če se da ga je di­rek­to­ri­ca KCCG Zo­ri­ca Ko­va­če­vić, na­kon što je na­lo­žio da mu se do­sta­vi do­ku­men­ta­ci­ja o struč­nim kva­li­fi­ka­ci­ja­ma lje­ka­ra, oba­vi­je­sti­la da Cmi­lja­nić ne­ma do­ku­men­ta – di­plo­mu o za­vr­še­noj užoj spe­ci­ja­li­za­ci­ji va­sku­lar­ne hi­rur­gi­je i li­cen­cu za rad kao va­sku­lar­ni hi­rurg.
Sa­ša Jan­ko­vić je pre­mi­nuo 27. ma­ja pro­šle go­di­ne u pro­sto­ri­ja­ma KCCG, na­kon što je dva da­na ra­ni­je pri­mljen u Ur­gent­ni cen­tar zbog ja­kih bo­lo­va.
„Dan” je pri­je tri sed­mi­ce ob­ja­vio da je po­ro­di­ca pre­mi­nu­log Sa­še Jan­ko­vi­ća op­tu­ži­la Mi­ni­star­stvo zdra­vlja da op­struk­ci­ja­ma, pri­ti­sci­ma i vri­je­đa­njem po­ku­ša­va da za­ta­ška ne­mar i pro­pu­ste pri­li­kom nje­go­vog li­je­če­nja u Kli­nič­kom cen­tru Cr­ne Go­re (KCCG), što je po­tvr­di­lo i po­na­ša­nje za­po­sle­nih u Mi­ni­star­stvu zdra­vlja pre­ma nje­go­vom bra­tu Ne­boj­ši Jan­ko­vi­ću, ko­jeg su vri­je­đa­li na sa­stan­ku u tom re­so­ru. Jan­ko­vić je is­ta­kao da je na nje­go­vu ini­ci­ja­ti­vu, zbog uvre­da to­kom sa­stan­ka u tom re­so­ru, Mi­ni­star­stvo zdra­vlja po­kre­nu­lo di­sci­plin­ski po­stu­pak pro­tiv sa­mo­stal­nog sa­vjet­ni­ka za kon­tro­lu zdrav­stve­ne za­šti­te Edi­na Ome­ra­gi­ća.
D.B.


Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"