Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vođu „škaljaraca” ispitivali o švercovanim patikama * DPS ne isključuje vladu državnog jedinstva * Glavni grad po tužbama izgubio pet miliona eura * Ekonomsko državljanstvo prodavao na svoju ruku * Vođu „škaljaraca” ispitivali o švercovanim patikama * Ispraznili 12 zatvorskih jedinica za zločince OVK * Akademia prži do usijanja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 05-10-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Nikola Camaj:
- Ovo nije stvarna Malesija, ni stvarna opština, već trend diskriminisanja Malesije nikad nezabilježen u ovim krajevima.

Vic Dana :)

Mujo dolazi u slastičarnicu kupiti tortu za Fatin rođendan, pa ga prodavačica upita:
- Koliko ukrasnih svjećica da stavimo?
Mujo slegne ramenima:
- Tri‘es‘ pet, k‘o i uvijek...
Dođe Perica kući i kaže:
– Tata, dobio sam jedinicu iz matematike, ne znam one negativne brojeve.
Tek će otac:
– Slušaj, sine, to ti je ovako, da ti objasnim: imaš prazan autobus i na prvoj stanici ti uđe pet putnika. Na drugoj stanici ti izađe sedam putnika. Znači, na trećoj treba da ti uđu dva putnika da bi ti bio prazan autobus.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2018-10-04 PUŠTENA U RAD NOVA MAGNETNA REZONANCA, ĐUKANOVIĆ PORUČIO LJEKARIMA
Problem povjerenja ne rješavaju aparati
Eraković, Hrapović i Đukanović Problem povjerenja ne rješavaju aparati
Pro­blem po­vje­re­nja u zdrav­stve­ni si­stem ne mo­gu ri­je­ši­ti sa­vre­me­ni apa­ra­ti, već ono mo­ra po­či­va­ti na lju­di­ma, po­ru­čio je cr­no­gor­ski pred­sjed­nik Mi­lo Đu­ka­no­vić na sve­ča­no­sti u Kli­nič­kom cen­tru Cr­ne Go­re (KCCG) po­vo­dom pu­šta­nja u rad apa­ra­ta mag­net­ne re­zo­nan­ce.
Na sve­ča­no­sti je sa­op­šte­no da je ri­ječ o Si­men­so­vom apa­ra­tu MR Skyra, naj­no­vi­je ge­ne­ra­ci­je, vri­jed­nom pre­ko 1,4 mi­li­o­na eura, ko­ji po­sje­du­je teh­nič­ke mo­guć­no­sti pru­ža­nja naj­na­pred­ni­jih pre­gle­da mag­net­nom re­zo­nan­com.
Đukanović je ocijenio da je za dr­ža­vu, ko­ja je još na ni­skom ni­vou raz­vi­je­no­sti, ozbi­ljan pod­vig na­ba­vi­ti apa­rat ka­kav je do­bio KCCG, i sta­vi­ti ga na uslu­gu gra­đa­ni­ma.
Di­rek­tor KCCG Jef­to Era­ko­vić pod­sje­tio je da je pr­va mag­net­na re­zo­nan­ca u toj zdrav­stve­noj usta­no­vi na­ba­vlje­na i in­sta­li­ra­na 2000. go­di­ne. On je na­ja­vio da će za tri mje­se­ca pro­mo­vi­sa­ti no­vi li­ne­ar­ni ak­ce­le­ra­tor, vri­je­dan pre­ko 2,5 mi­li­o­na eura, či­me će se, ka­ko je ka­zao, ra­di­o­lo­ška te­ra­pi­ja u Cr­noj Go­ri po­di­ći na evrop­ski i svjet­ski ni­vo.
– Još u kra­ćem pe­ri­o­du po­kre­nu­će­mo HLA la­bo­ra­to­ri­ju, vri­jed­nu pre­ko mi­li­on eura, što je neo­p­hod­na po­dr­ška na­šem tran­splan­ta­ci­o­nom pro­gra­mu i dru­gim dje­lo­vi­ma KCCG – ka­zao je Era­ko­vić.
D.B.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"