Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Sa brojevima dva načelnika ANB-a 11 kontakata * Teško simbolima koji se poštuju iz straha * Direktorova plata tajna, a objavljena na sajtu * Država za kiriju platila 54 miliona * Jeste mali, al` je planetarni * Sa brojevima dva načelnika ANB-a 11 kontakata * Savo putuje na Azurnu obalu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 06-10-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ljiljana Popović Moškov, GP URA:
– Vlada guši opozicione opštine.

Vic Dana :)

Plavuša se srela na kafi s prijateljicom i uzbuđeno im prepričava detalje sa svog vjenčanja na Maldivima, a kad im je počela pokazivati fotke, jedna je zgroženo upita:
- Pa daj, stara, kako si se mogla udati za tog starca?!
Plavuša se nasmije:
- Draga moja, kad uzimaš lovu ne gledaš koje godine je štampana!
Vidi policajac čovjeka koji prodaje koštice od jabuka i pita ga:
- Čemu služe te koštice?
- Pojedeš i postaneš pametniji.
- A koliko koštaju?
- 20 centi komad.
Policajac kupi i pojede 4 koštice i reče:
- Sad sam pametniji. Za 80 centisam mogao da kupim 2 kilograma jabuka i da pojedem 50 koštica.
– Eto vidiš već djeluju...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi PROIZVOĐAČ OBAVIJESTIO MONTEFARM DA POLA GODINE NEĆE ISPORUČIVATI MEDIKAMENTE Nestašica kapi za oči
Iz apo­te­kar­ske usta­no­ve „Mon­te­farm” sa­op­šte­no je „Da­nu” da dvi­je vr­ste ka­pi za oči – „tru­sopt” i „co­sopt” ne­će do­bi­ja­ti od pro­iz­vo­đa­ča, ko­ji je pro­dao li­cen­cu za te pro­iz­vo­de. Iz Mon­te­far­ma pred­la­žu gra­đa­ni­ma da po­me­nu­te me­di­ka­men­te po­tra­že u pri­vat­nim apo­te­ka­ma, sa ko­jim Fond za zdrav­stve­no osi­gu­ra­nje ima sklo­pljen ugo­vor i iz­da­va­nju lje­ko­va na re­cept.
– Kom­pa­ni­ja „Merk Sharp & Doh­me IDEA INC.” (MCD), ko­ja pro­iz­vo­di „tru­sopt” i „co­sopt” ka­pi za oči, oba­vi­je­sti­la nas je da je pro­da­la li­cen­cu za te pro­iz­vo­de, što na svjet­skom ni­vou uslo­vlja­va broj­ne ad­mi­ni­stra­tiv­ne pro­mje­ne ko­je, ka­ko je na­ve­de­no u do­pi­su iz te kom­pa­ni­je, tra­ju ne­pred­vi­đe­no du­go. Is­ta­kli su da kao po­sle­di­cu, u na­red­nih šest mje­se­ci ne­će mo­ći da obez­bi­je­de kon­ti­nu­i­ra­no snab­di­je­va­nje ovim lje­ko­vi­ma. Na­po­mi­nje­mo da se za na­ve­de­ne ka­pi gra­đa­ni mo­gu in­te­re­so­va­ti i u pri­vat­nim apo­te­ka­ma ko­je ima­ju ugo­vor sa Fon­dom za zdrav­stev­no osi­gu­ra­nje, a u slu­ča­ju bi­lo ka­ka­vih pro­mje­na, jav­nost će bi­ti bla­go­vre­me­no oba­vi­je­šte­na – is­ti­ču iz Mon­te­far­ma.
To je dru­gi put za sa­mo ne­ko­li­ko da­na, na­kon što su po­vu­kli 556 ku­ti­ja pe­ni­ci­li­na, da iz Mon­te­fa­r­ma sti­že oba­vje­šte­nje da ne­će bi­ti od­re­đe­ne te­ra­pi­je.
Pe­ni­ci­lin je u av­gu­stu po­vu­čen iz svih cr­no­gor­skih zdrav­stve­nih usta­no­va zbog te­žeg ras­tva­ra­nja i za­pu­ša­va­nja igle, što je ote­ža­va­lo nje­go­vu pri­mje­nu. Na na­šem tr­ži­štu ga ne­će bi­ti ni na­red­na dva mje­se­ca.
Iz Mon­te­far­ma su na­ve­li da su iz jav­nih zdrav­stve­nih usta­no­va po­vu­kli 556 ku­ti­ja li­je­ka pan­ci­lin 50×800000 i.j. in­jek­ci­je.
– Na­po­mi­nje­mo da pa­ci­jen­ti ni­je­su ugro­že­ni zbog ne­sta­ši­ce ovog li­je­ka jer Mon­te­farm ima u do­volj­nim ko­li­či­na­ma dru­gih an­ti­bi­o­ti­ka. Od an­ti­bak­te­rij­skih lje­ko­va za si­stem­sku pri­mje­nu, iz gru­pe be­ta-lak­tam­skih lje­ko­va pe­ni­ci­li­na, na­ša usta­no­va snab­dje­ve­na je pa­le­tom lje­ko­va am­pi­ci­lin u vi­du pra­ška, kap­su­la, ta­ble­ta i si­ru­pa, kao i ben­za­tin fe­nok­si­me­til­pe­ni­ci­lin ta­ble­te i si­rup. Ima­mo i kom­bi­na­ci­je pe­ni­ci­li­na sa in­hi­bi­to­ri­ma be­ta lak­ta­ma­ze amok­si­ci­lin, kla­vu­lan­ska ki­se­li­na (ta­ble­te, pra­šak, si­rup) – na­ve­li su iz Mon­te­far­ma.
„Mon­te­fa­ram” je po­sled­njim ten­de­rom na­ba­vio lje­ko­ve za oral­nu upo­tre­bu, a vri­jed­nost jav­ne na­bav­ke je 1.280.654,38.
D.B.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"