Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kinezima dozvolili da betoniraju Taru * Rudović: Postali su pomoćna snaga Demokrata URA: Rudović sebe isključio prekidom bojkota * Pitajte tužilaštvo zašto nema rezultata * Premijer najavio rušenje crkve * Rijad zabranio pretres, Kašogija trebalo drogirati * Mitomanska priča * Julija, definitivno te volim
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 25-10-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Jovan Plamenac, barski paroh:
Galama oko crkve na Rumiji je još jedna potvrda da režim nema kapaciteta da zaštiti svoju teritoriju.

Vic Dana :)

Ulazi žena u prodavnicu i kaže:
- Dobar dan, da li mogu da probam onu haljinu u izlogu?
Prodavač:
- Svakako gospođo, ali imamo mi i kabine.
Kako se zove miš koji ima misiju?
- Mišn!
Piše Mujo pismo Ginisu:
- Dragi Ginise! Pišem ti jer mislim da bi me trebo‘ upisat‘ u onu tvoju knjigu rekorda. Ja sam kupio puzle od 1 do 3 godine, a rješio ih za 6 mjeseci!

Došli Crnogorci u Kinu da vide novu mašinu za pravljenje kobasica. Pita Kinez Crnogorca:
– Koliko ima Crnogoraca?
– Oko 600.000.
– Pa što niste svi došli na večeru!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2018-10-23 PREDSJEDNIK KOMORE ALEKSANDAR MUGOŠA O ISTRAŽIVANJU SINDIKATA DOKTORA Ljekarima nanesena ogromna šteta
Na­čin na ko­ji je Sin­di­kat dok­to­ra me­di­ci­ne Cr­ne Go­re (SDMCG) pre­zen­to­vao re­zul­ta­te an­ke­te spro­ve­de­ne u okvi­ru pro­jek­ta „Stru­ka is­pred po­li­ti­ke”, na­nio je ogrom­nu šte­tu ugle­du lje­kar­ske pro­fe­si­je i čla­no­vi­ma Lje­kar­ske ko­mo­re, oci­je­nio je pred­sjed­nik Ko­mo­re Alek­san­dar Mu­go­ša.
On je is­ta­kao da je part­ner­sku iz­ja­vu o uče­stvo­va­nju Lje­kar­ske ko­mo­re u tom pro­jek­tu pot­pi­sao 14. fe­bru­a­ra, ali da od ta­da ni­je uče­stvo­vao ni u jed­noj nje­go­voj fa­zi.
Mu­go­ša je u sa­op­šte­nju na­veo da je, kao pred­sjed­nik i od­go­vor­no li­ce Ko­mo­re, shod­no osnov­nim od­red­ba­ma Sta­tu­ta, u oba­ve­zi da šti­ti pra­va i za­stu­pa in­te­re­se dok­to­ra me­di­ci­ne, kao i da se sta­ra o ugle­du i ča­sti me­di­cin­ske stru­ke.
– Iz tog raz­lo­ga obra­ćam se ko­le­ga­ma i cr­no­gor­skoj jav­no­sti sa­op­šte­njem u ve­zi sa re­zul­ta­ti­ma an­ke­te, ko­ju je spro­veo SDMCG i ob­ja­vio 17. ok­to­bra – re­kao je Mu­go­ša.
On je ka­zao da je 14. fe­bru­a­ra pot­pi­sao part­ner­sku iz­ja­vu o uče­stvo­va­nju Ko­mo­re u pro­jek­tu „Stru­ka is­pred po­li­ti­ke”, či­ji je op­šti cilj bio pro­mo­vi­sa­nje za­po­šlja­va­nja u zdrav­stvu na ba­zi za­slu­ga i ostva­re­nih re­zul­ta­ta, te­sti­ra­nja i struč­nih kva­li­fi­ka­ci­ja.
Pre­ma ri­je­či­ma Mu­go­še, pro­jek­tom, u okvi­ru ko­jeg je spro­ve­de­na an­ke­ta, pred­vi­đe­no je da kraj­nji ko­ri­sni­ci bu­du gra­đa­ni Cr­ne Go­re i dok­to­ri me­di­ci­ne.
– To je tre­ba­lo da bu­du dvi­je ka­te­go­ri­je ko­je će da cr­pe be­ne­fi­te iz osnov­ne ide­je pro­jek­ta „Stru­ka is­pred po­li­ti­ke”. Na­ža­lost, re­zul­ta­ti pre­zen­to­va­ni jav­no­sti su u su­prot­no­sti sa osnov­nom ide­jom pro­jek­ta – ka­zao je Mu­go­ša.
Ka­ko je na­veo, u part­ner­ski od­nos sa pod­no­si­o­cem pro­jek­ta „ušlo se iz raz­lo­ga osno­ve na­še sa­rad­nje ko­ja se ogle­da­la u za­jed­nič­kim na­po­ri­ma da ra­di­mo na una­pr­je­đe­nju stan­dar­da stru­ke i de­po­li­ti­za­ci­ji zdrav­stva”.
Mu­go­ša je is­ta­kao da od da­na pot­pi­si­va­nja iz­ja­ve o part­ner­stvu, 14. fe­bru­a ra, kao pred­sjed­nik Lje­kar­ske ko­mo­re, ni­je uče­stvo­vao ni u jed­noj fa­zi pro­jek­ta.
– Što je po­sle­di­ca či­nje­ni­ce da me pod­no­si­lac pro­jek­ta, sve ovo vri­je­me kao part­ne­ra ni­je kon­sul­to­vao i in­for­mi­sao o na­pret­ku pro­jek­ta, ni­je do­sta­vljao ko­pi­je iz­vje­šta­ja, na­ra­tiv­nih i fi­nan­sij­skih, i ni­je do­sta­vljao pred­lo­ge za su­štin­ske iz­mje­ne u pro­jek­tu, što je bio u oba­ve­zi – na­veo je Mu­go­ša, do­da­ju­ći da će o na­ve­de­nim či­nje­ni­ca­ma ve­za­no za pro­je­kat de­talj­ni­je upo­zna­ti Ugo­vor­ni or­gan i fi­nan­si­je­ra pro­jek­ta.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"