Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Atmosferu linča kreirala Uprava policije * Prelazna vlada zahtjev većine naroda * Proteste podržali i poslanici Evropskog parlamenta * Zbog svađe oko funkcija nema Socijalnog savjeta * Sloboda traži ljude * Goniči * Srbija brani svetinje na Kosmetu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 21-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Branka Bošnjak, poslanik DF-a:
Najsramnija je bila situacija kada je Nikola Janjušević tukao šakama i nogama našeg šofera i Milana Kneževića.

Vic Dana :)

-Medo hoces li mi kupiti one čizmice od 500€ što smo vidjeli sinoc? cmokic
-Mačkice jesi li ti čula šta se nosi ovih dana?
-Šta medo moj mali ?
-NOSI SE U PM!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni NASTAVLJENA SARADNJA SREDNJIH ŠKOLA IZ FOČE I SA ŽABLJAKA Zajedno za evropsku budućnost
-ŽA­BLjAK- U pro­sto­ri­ja­ma sred­njo­škol­skog cen­tra na Ža­blja­ku pred­sta­vljen je pro­je­kat „Ra­de­ći za­jed­no za in­klu­ziv­nu evrop­sku bu­duć­nost“ ko­ji fi­nan­si­ra Evrop­ska uni­ja kroz IPA fon­do­ve u okvi­ru pro­gra­ma pre­ko­gra­nič­ne sa­rad­nje Cr­ne Go­re i Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne. Pro­je­kat im­ple­me­ni­ti­ra­ju JU Sred­njo­škol­ski cen­tar Fo­ča i JU Sred­nja mje­šo­vi­ta ško­la „17 sep­tem­bar“ sa Ža­blja­ka.
Svr­ha pro­jek­ta, vri­jed­nog pre­ko 182.000 eura, ka­ko su na­gla­si­li iz pro­jekt­nog ti­ma, je­ste po­bolj­ša­nje kva­li­te­ta pre­ko­gra­nič­nih ve­za mla­dih iz ovih sre­di­na.
-Ovaj pro­je­kat je lo­gič­ni na­sta­vak pret­hod­nog ko­ji smo re­a­li­zo­va­li s istim part­ne­ri­ma, a sve u na­mje­ri da se po­bolj­ša traj­no zna­nje, raz­mi­je­ne is­ku­stva i vje­šti­ne na po­lji­ma na­u­ke, eko­lo­gi­je i zdra­vih sti­lo­va ži­vo­ta mla­dih Ža­blja­ka i Fo­če. Sve­u­kup­ni cilj je po­bolj­ša­nje kva­li­te­ta pre­ko­gra­nič­nih ve­za ko­ji će bi­ti re­a­li­zo­van kroz or­ga­ni­zo­va­nje kul­tur­nih, obra­zov­nih i sport­skih do­ga­đa­ja, kroz or­ga­ni­za­ci­ju pre­ko­gra­nič­nih po­sje­ta, ra­di­o­ni­ca o in­klu­zi­ji i pro­mo­tiv­nim ak­tiv­no­sti­ma to­kom ko­jih će mla­di lju­di ostva­ri­ti no­ve kon­tak­te kroz uče­nje i za­ba­vu - ka­zao je pro­fe­sor Uroš Sti­je­po­vić u ime pro­jekt­nog ti­ma.
Pro­je­kat je po­čeo u ju­lu ove go­di­ne i tra­ja­će dva­na­est mje­se­ci, ka­zao je Sti­je­po­vić, na­vo­de­ći da se tre­nut­no ra­di na ažu­ri­ra­nju do­ku­men­ta­ci­je o do­sa­da­šnjim ak­tiv­no­sti­ma, kao i na­bav­ka opre­me za iz­ra­du GIS ma­pa.
-Kon­kret­no, to­kom im­ple­men­ta­ci­je pro­jek­ta pla­ni­ra­ne su dvi­je po­zo­ri­šne pred­sta­ve, li­kov­na ko­lo­ni­ja, ško­la fo­to­gra­fi­je, dva fe­sti­va­la spor­ta i na­u­ke, po­sje­te de­le­ga­ci­ji EU, po­sje­te mu­ze­ji­ma i slič­no. U re­a­li­za­ci­ji pro­jek­ta uče­stvu­je pre­ko sto­ti­nu đa­ka iz ova dva gra­da. No­vi­tet u od­no­su na pret­hod­ni uspje­šno re­a­li­zo­va­ni pro­je­kat je što će se kroz re­a­li­za­ci­ju ovog ak­tiv­no uklju­či­ti i dje­ca sa po­seb­nim po­tre­ba­ma. Za­jed­nič­ke ak­tiv­no­sti uče­ni­ka omo­gu­ći­će skla­pa­nje no­vih pri­ja­telj­sta­va, raz­voj to­le­ran­ci­je i ra­zu­mi­je­va­nje raz­li­či­to­sti. Uče­šće uče­ni­ka u pro­jek­tu i jav­ne pre­zen­ta­ci­je ostva­re­nih re­zul­ta­ta uti­ca­će na mo­ti­va­ci­ju dru­gih đa­ka i ši­re po­pu­la­ci­je da ra­de u slič­nim pro­jek­ti­ma - is­ta­kao je Sti­je­po­vić na kon­fe­ren­ci­ji za me­di­je upri­li­če­nom po­vo­dom pred­sta­vlja­nja pro­jek­ta. V.Š.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"