Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni IZABRANO NOVO RUKOVODSTVO MZ PRIJELOZI, NAJAVILI DA ĆE NASTAVITI DA POBOLJŠAVAJU USLOVE ŽIVOTA NA SELU
Ne čekaju socijalu, već žive od rada
Članovi savjeta MZ Ne čekaju socijalu, već žive od rada S članovima savjeta radiću na dobrobit svih mještana. Imamo dobre uslove za život i složno moramo raditi da mladi ostanu na selu, da se momci žene i da se djeca rađaju– poručio je novoizabrani predsjednik Mikosav Nedović
BI­JE­LO PO­LjE - Mi­ko­sav Ne­do­vić od ju­če je no­vi pred­sjed­nik Mje­sne za­jed­ni­ce Pri­je­lo­zi, dok će nje­gov za­mje­nik bi­ti Dra­ško Ne­do­vić. Ta­ko je od­lu­če­no na kon­sti­tu­tiv­noj sjed­ni­ci, ko­joj su po­red čla­no­va sa­vje­ta pri­su­stvo­va­li i Dže­mal Lju­ško­vić, pred­sjed­nik Skup­šti­ne op­šti­ne Bi­je­lo Po­lje i Mu­sta­fa Bek­ta­še­vić, ko­or­di­na­tor sa­rad­nje lo­kal­ne upra­ve s mje­snim za­jed­ni­ca­ma. U Sa­vjet Mje­sne za­jed­ni­ce su još iza­bra­ni Da­ni­lo, Ra­do­mir, Bu­di­mir, Ra­do­ji­ca i Dra­gić Ne­do­vić, kao i Bo­ris Mi­ha­i­lo­vić.
Na­kon iz­bo­ra or­ga­na upra­vlja­nja, Lju­ško­vić je uka­zao na po­tre­bu do­brog or­ga­ni­zo­va­nja na se­lu, ka­ko bi mje­šta­ni na pra­vi na­čin mo­gli da is­ka­žu sve svo­je po­tre­be i da se na osno­vu pri­o­ri­te­ta ko­je iza­be­ru kan­di­du­ju za do­bi­ja­nje sred­sta­va iz op­štin­skog bu­dže­ta.
-Pri­je­lo­zi su po­seb­no li­je­po se­lo, smje­šte­no pod­no ob­ro­na­ka Bje­la­si­ce, gdje ži­ve vri­jed­ni do­ma­ći­ni. Ima ov­dje do­sta po­ljo­pri­vred­nih pro­iz­vo­đa­ča, kao i sto­ča­ra, ali i onih ko­ji se ba­ve ra­znim dru­gim po­slo­vi­ma. Za­to će lo­kal­na upra­va pru­ži­ti svu po­treb­nu po­moć u gra­ni­ca­ma svo­jih mo­guć­no­sti – na­gla­sio je Lju­ško­vić.
No­vo­i­za­bra­ni pred­sjed­nik MZ uka­zao je na neo­p­hod­nost po­bolj­ša­nja put­ne in­fra­struk­tu­re.
-Pri­je sve­ga tre­ba spo­ji­ti dva pu­ta kroz se­lo, ko­ji vo­de od Br­za­ve, a ne­dav­no su as­fal­ti­ra­ni. Osta­lo je dva ki­lo­me­tra ma­ka­dam­skog pu­ta ko­je tre­ba spo­ji­ti. To na­mje­ra­va­mo da ura­di­mo u na­red­nom pe­ri­o­du, s ob­zi­rom na to da smo tu di­o­ni­cu već na­su­li i do­bro pri­pre­mi­li – ka­že Ne­do­vić, ko­ji je dvi­je i po de­ce­ni­je ra­dio u Švaj­car­skoj gdje je ste­kao pen­zi­ju, a on­da se vra­tio u za­vi­čaj.
On do­da­je da tre­ba ure­di­ti i se­dam-osam ki­lo­me­ta­ra ma­ka­dam­skog pu­ta ko­ji od se­la vo­di pre­ma Bje­la­si­ci i ta­mo­šnjim ka­tu­ni­ma To­ri­ne i Lo­kve, ali i do­ve­sti vo­du na to pod­ruč­je, ka­ko bi sto­ča­ri ima­li bo­lje uslo­ve kad lje­ti iz­dig­nu sa sto­kom.
-S čla­no­vi­ma sa­vje­ta ra­di­ću na do­bro­bit svih mje­šta­na. Ima­mo do­bre uslo­ve za ži­vot i slo­žno mo­ra­mo ra­di­ti da mla­di osta­nu na se­lu, da se mom­ci že­ne i da se dje­ca ra­đa­ju– po­ru­ču­je Mi­ko­sav Ne­do­vić.
Pri­je­lo­zi su raz­u­đe­no se­lo s ne­ko­li­ko za­se­la­ka kao što su Me­da­še­vi­ne, Bri­jeg, Dio, Du­ljan, Za­kom, Gla­va­ce, De­spo­to­va gla­va, Sa­vi­ći, Ni­ni­ći.... Na ovom pod­ruč­ju ži­vi oko 200 do­ma­ćin­sta­va.Sa­da već biv­ši pred­sjed­nik ove mje­sne za­jed­ni­ce Ra­do­ji­ca Ne­do­vić re­kao je da je u pret­hod­nom pe­ri­o­du pu­no ura­đe­no na po­bolj­ša­nju ži­vo­ta mje­šta­na ovog kra­ja, ali da tre­ba još vi­še da se ra­di, po­seb­no kad je u pi­ta­nju put­na in­fra­struk­tu­ra. Đu­le Ne­do­vić, ko­ji je iza­bran u sa­vjet MZ, a je­dan je od naj­sta­ri­jih mje­šta­na ovog kra­ja, ka­zao je da mje­šta­ni ra­de i ne če­ka­ju da im po­mog­ne ne­ko sa stra­ne.
-Mi vri­jed­no ra­di­mo na ima­nji­ma, dr­ži­mo do­sta sto­ke, i po­no­sni smo što sko­ro ni­ko ne pri­ma so­ci­jal­nu po­moć već svi ži­vi­mo od svog ra­da, ka­zao je Đu­le Ne­do­vić.M.N.


Ne­go­du­ju zbog Ru­ji­šta

Ću­le je uka­zao i na pro­ble­me ko­je mje­šta­ni ovog i okol­nih se­la ima­ju zbog be­ran­ske de­po­ni­je u se­lu Ru­ji­šta. Ka­že da se to ni­je smje­lo do­zvo­li­ti, jer će zdra­vlje mje­šta­na bi­ti do­ve­de­no u pi­ta­nje.
-Za­ra­zi­će nas, uni­šti­će nam zdra­vlje, vo­de i ri­je­ku Lim, ka­zao je Đu­le Ne­do­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne izbore za odbornike u SO Nikšić koji će biti održani 14.03.2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"