Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vido Rađenović žirirao Daliboru Medojeviću za 208.000 eura * Dobila otkaz zbog brojnih nepočinstava * Ne vjerujemo Đukanoviću da ne radi protiv Rusije * Vlast u Kotoru test za dijalog * Vido Rađenović žirirao Daliboru Medojeviću za 208.000 eura * Merkel brani „balkansku rutu” za migrante * Kralj i Rastoci, poslednja faza
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 08-03-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Uhvatili Muja u pljački banke i došao pred sudiju.
Kaže mu sudija:
- Ako vratiš pare, smanjićemo ti kaznu.
Kaže Mujo sudiji:
- Dragi sudija, ja da sam mislio vraćati pare, digao bih kredit!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni CENTAR ZA ROMSKE INICIJATIVE ORGANIZOVAO KAMPANJU Važnost reproduktivnog zdravlja
Cen­tar za rom­ske ini­ci­ja­ti­ve i In­sti­tut za jav­no zdra­vlje, uz fi­nan­sij­sku po­dr­šku CARE internacinal i Mi­ni­star­stva za ljud­ska i ma­njin­ska par­va ju­če su, po­vo­dom 8. mar­ta, Da­na že­na, u Nik­ši­ću or­ga­ni­zo­va­li kam­pa­nju s ci­ljem uka­zi­va­nja na va­žnost re­pro­duk­tiv­nog zdra­vlja i spre­ča­va­nja pol­no pre­no­si­vih bo­le­sti i ne­že­lje­nih trud­no­ća.
Pre­ma ri­je­či­ma Bi­lja­ne Po­po­vić, di­plo­mi­ra­nog so­ci­o­lo­ga, po­ku­ša­li su pri­pad­ni­ca­ma rom­ske i egip­ćan­ske po­pu­la­ci­je pre­ni­je­ti zna­nja i uka­za­ti na zna­čaj re­pro­duk­tiv­nog zdra­vlja, i ka­ko i na ko­ji na­čin da se za­šti­te od ne­že­lje­nih trud­no­ća.
- Za že­ne rom­ske po­pu­la­ci­je ka­rak­te­ri­stič­na je ra­na uda­ja, ugo­vo­re­ni bra­ko­vi, ra­no ra­đa­nje i ve­li­ki broj dje­ce, ali i sla­be ži­vot­ne pri­li­ke ko­je ugro­ža­va­ju zdra­vlje že­ne zbog ne­do­stat­ka me­di­cin­ske edu­ka­ci­je kao i in­for­ma­ci­ja. Upra­vo za­to že­lje­li smo im uka­za­ti na zna­čaj zdra­vlja, trud­no­ći, bri­zi o dje­te­tu - ka­za­la je Po­po­vi­će­va.
Spec. so­ci­jal­ne me­di­ci­ne Bi­lja­na Ba­jić na­gla­si­la je da ak­ce­nat že­le sta­vi­ti na re­pro­duk­tiv­na pra­va i pra­va za pla­ni­ra­nje po­ro­di­ce.
- Ono što je ka­rak­te­ri­stič­no za rom­sku po­pu­la­ci­ju je da ra­no stu­pa­ju u brak, već od 14 go­di­ne po­sta­ju maj­ke, a do 30 go­di­ne ži­vo­ta ima­ju i po osmo­ro dje­ce. Za­to je ve­o­ma bit­no ovoj po­pu­la­ci­ji pri­bli­ži­ti me­to­de kon­tra­cep­ci­je i zna­čaj pla­ni­ra­naj po­ro­di­ce u ci­lju oču­va­nja ka­ko zdravlj­ka maj­ke, ta­ko i nji­ho­vih be­ba - ka­za­la je Ba­ji­će­va.
L.N.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"