Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Inspektori „kontrolisali” jagnjetinu, šverceri praznili hangare * Pola SNP-u, pola ostalima * Kod braće pronašli optičke nišane, dron i radio-veze * Stotinu će ovjerit sukanja da učini što mu srcu drago * Inspektori „kontrolisali” jagnjetinu, šverceri praznili hangare * Merkel smijenila prvog obavještajca * Porazni pob(j)ednici
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 28-04-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Nebojša Medojević, lider PzP-a:
Pozivam Žarka Rakčevića da ne potpisuje koalicioni sporazum sa DPS-om koji ne obuhvata ostavku Đukanovića.

Vic Dana :)

Prijavio se Mujo na konkurs za postavljača bandera. Posle testiranja, prime sve kandidate, osim njega. Ode Mujo da se žali: ●Što ste primili njih, a mene niste, a ja najbolje radim? ●Kako najbolje, svi postavili deset bandera, a ti šest. ●Jeste, al’ njihove vire.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni UČENIČKI PARLAMENT SMŠ „17.SEPTEMBAR” SA ŽABLJAKA ORGANIZOVAO AKCIJU Maturanti i zvanično davaoci krvi
ŽA­BLjAK - Pod mo­tom „Lju­bav je kad znaš šta da po­klo­niš. Daj krv, po­klo­ni ži­vot“, uče­nič­ki par­la­ment Sred­nje mje­šo­vi­te ško­le „17. sep­tem­bar“ sa Ža­blja­ka or­ga­ni­zo­vao je ak­ci­ju do­bro­volj­nog da­va­nja kr­vi. Ovoj hu­ma­ni­ta­r­noj ak­ci­ji oda­zvao se naj­ve­ći broj ma­tu­ra­na­ta, kao i gru­pa gra­đa­na. Ak­ci­ja je iz­ve­de­na u pro­sto­ri­ja­ma Do­ma zdra­vlja na Ža­blja­ku, a teh­nič­ki dio obavila je ekipa Zavoda za transfu­ziju kr­vi iz Regionalnog centra Nik­šić.
Dr Biljana Den­dić kazala je da ovakve akcije mno­go znače, tim pri­je što što su me­đu davaocima najmlađi, tek pu­no­ljet­ni kod ko­jih je već formirana svi­jest o značaju davanja kr­vi i pomaganja drugima.
-Ovo je put da se poveća broj do­bro­volj­nih davalaca kr­vi kako bi se do­šlo do proklamovanog cilja, da krv čeka pacijenta, a ne pacijent krv- is­ta­kla je dr Den­dić.Iz upra­ve sred­njo­škol­ske usta­no­ve is­ti­ču da je akcija plod ide­je učenika ko­ji su u njoj učestvovali, a pret­ho­di­lo je motivaciono predavanje ko­je su održali predstavnici Cr­ve­nog krsta iz Plje­va­lja. Od 36 uče­ni­ka, ko­li­ko se pri­ja­vi­lo, njih dva­de­set je da­lo dra­go­cje­nu teč­nost.
-Uko­li­ko mo­že­te da da­te krv, vi ste sreć­na oso­ba. Po­di­je­li­te tu sre­ću sa dru­gi­ma i po­sta­ni­te do­bro­volj­ni da­va­lac kr­vi-po­ru­ču­ju čla­no­vi uče­nič­kog par­la­men­ta. Ju­če­ra­šnja ak­ci­ja do­bro­volj­nog da­va­nja kr­vi je jed­na u ni­zu ak­tiv­no­sti i ak­ci­ja ko­ju če­sto spro­vo­di uče­nič­ki par­la­ment Sred­nje mje­šo­vi­te ško­le sa Ža­blja­ka.Pret­hod­no su nji­ho­vi pred­stav­ni­ci, u sa­rad­nji sa kan­ce­la­ri­jom za so­ci­jal­nu i dječ­ju za­šti­tu, bo­ra­vi­li u po­sje­ti sta­rim oso­ba­ma ko­ji­ma je bi­la po­treb­na od­re­đe­na po­dr­ška ili po­moć.
V.Š.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"