Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Opština Budva tuži Mila i Caneta * Tužna zbog bojkota, traži brže reforme * DPS odbio ponudu opozicije * Aktera „Snimka” pakuju u DRI * „Teuta i ratnici” blistali u Strumici * Opština Budva tuži Mila i Caneta * Akademik sam protiv sebe
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 02-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ana Novaković, izvršni direktor CRNVO:
– „Kuća građanskog društva” dogovorena je mimo pravila.

Vic Dana :)

N/AArhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni IZGRAĐENA PANORAMSKA RUTA SA SEDAM VIDIKOVACA
Između dvije čarobne obale
Između dvije čarobne obale
Tu­ri­stič­ka or­ga­ni­za­ci­ja Bar fi­nan­si­ra­la je iz­grad­nju pa­no­ram­ske ru­te „Iz­me­đu dvi­je ča­rob­ne oba­le”, sa se­dam vi­di­ko­va­ca-od­mo­ri­šta u atrak­tiv­nom za­le­đu bar­ske op­šti­ne. Vi­di­kov­ci će bi­ti za­vr­še­ni na­red­nih da­na, a iz­gra­đe­ni su u mje­sti­ma od Vir­pa­za­ra, pre­ko Su­tor­ma­na do Ostro­sa, oda­kle se pru­ža im­pre­si­van po­gled na ne­is­crp­ne pri­rod­ne lje­po­te i tu­ri­stič­ke atrak­ci­je raz­u­đe­ne bar­ske op­šti­ne (u Go­di­nju, Do­njim Mu­ri­ći­ma, Li­va­ri­ma, Ste­gva­šu, Tu­đe­mi­li­ma, Su­tor­ma­nu i Li­mlja­ni­ma).
Pre­ma ri­je­či­ma di­rek­to­ri­ce Ne­de Iva­no­vić, TO Bar se tru­di da pro­mo­vi­še sve što je li­je­po i na jed­noj i na dru­goj oba­li Ba­ra, pa su ta­ko do­šli i na ide­ju o iz­grad­nji pa­no­ram­ske ru­te.
-Na­dam da će to bi­ti jed­na no­va i spe­ci­fič­na tu­ri­stič­ka po­nu­da, jer ve­o­ma ve­li­ki broj tu­ri­sta to­kom ljet­nje se­zo­ne pro­la­zi ovom mar­šru­tom, i to uglav­nom iz Za­pad­ne Evro­pe, Fran­cu­ske, Bel­gi­je, Ho­lan­di­je, Nje­mač­ke. Ovaj dio bar­ske op­šti­ne sve je atrak­tiv­ni­ji i go­sti­ma iz re­gi­o­na, ko­ji vo­le da uži­va­ju u po­gle­du na Ska­dar­sko je­ze­ro, da obi­đu ma­na­sti­re na ostr­vi­ma, crm­nič­ke ko­no­be, i pro­ba­ju crm­nič­ko vi­no, ša­ra­na i uklje­vu, a na ras­po­la­ga­nju su im i pre­li­je­pa se­la u Kra­ji­ni, gdje vri­jed­ni do­ma­ći­ni pra­ve na­da­le­ko po­zna­ti ko­zji i kra­vlji sir, med i dru­ge or­gan­ske pro­iz­vo­de.Pa­no­ram­ska ru­ta ne pod­ra­zu­mi­je­va sa­mo iz­grad­nju i ure­đe­nje vi­di­ko­va­ca, već i tu­ri­stič­ku sig­na­li­za­ci­ju, ko­jom će bi­ti obi­lje­že­ni svi kul­tur­no-isto­rij­ski spo­me­ni­ci, pri­rod­ne atrak­ci­je, re­sto­ra­ni, vin­ske ko­no­be, sve ono li­je­po što mo­že da se vi­di i oku­si i na jed­noj i na dru­goj stra­ni bar­ske oba­le.
-U po­nu­di su i dvi­je no­vi­ne, ma­lo po­zna­ti le­de­ni bu­na­ri u Ostro­su, ko­ji su pro­šle go­di­ne do­bi­li pr­vu na­gra­du na kon­kur­su TO Bar „Ot­krij­mo neo­t­kri­ve­no bla­go”. Dru­go, na­da­mo se da će­mo, uz po­moć Op­šti­ne ure­di­ti i dio pu­ta ko­ji vo­di od Su­tor­ma­na do Vr­su­te, po­zna­te na­še pla­ni­ne iz na­rod­ne pje­sme „Oj, Vr­su­to, go­ro ve­lja”, ta­ko da bi to mo­gla bi­ti jed­na atrak­tiv­na pla­ni­nar­ska sta­za, a mi­slim da se do vr­ha mo­že iza­ći i te­ren­skim vo­zi­lom, oda­kle se vi­de i mo­re i je­ze­ro. To je ne­što što će u mno­go­me upot­pu­ni­ti tu­ri­stič­ku po­nu­du i bar­ske op­šti­ne i Cr­ne Go­re - ka­že Iva­no­vi­će­va.D.S.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"