Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Lisice za Vuku * Pobjegao u Albaniju dva sata prije akcije * Prijetio da će ubiti sudiju * Marković obavlja šest funkcija * Lisice za Vuku * Protiv terorista samo sa Asadom * Račun za Bregzit 60 milijardi eura
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 29-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILISAV DRAGOJEVIĆ, zviždač u ŽPCG:
– Ako nešto nije tačno, neka me demantuju, a ne da mi napadaju porodicu i mene.

Vic Dana :)

Stvarao Bog ljude. Prvo odluči da napravi muškarca, pa ga gleda, gleda i kaže:
- Ti si mi ispao lijep. Zadovoljan sam.
Potom bog stvori ženu. Gleda nju, gleda i gleda i kaže:
- A ti, ti ćes se morati šminkati.

Plavuša je odlučila da ode na pecanje i čim je zabacila udicu, ulovi zlatnu ribicu. Naravno, zlatna ribica odmah pokuša da se izvuče:
- Daj me pusti, ispuniću ti tri želje!
Plavuša se zamisli, pa nakon jedno deset minuta pita:
- A koje tri želje?


Mali komarac se vraća kući nakon svog prvog, probnog leta.
- I kako je bilo sine? - pita ga mama.
- Fantasticno! Svi su mi pljeskali.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni VUKO SIMOVIĆ IZ BRESTICA I NJEGOVA SESTRA ILINKA PROVELI BESANU NOĆ Brinu da neko ne proda mečiće
NIK­ŠIĆ - Sve­ga ne­ko­i­ko da­na  na­kon što je  pri­ča o dva me­če­ta cr­nog me­dvje­da iz Bre­sti­ca, ko­je je  pri­je dva­de­se­tak da­na na Pu­stom Li­scu pro­na­šao i udo­mio mje­šta­nin Vu­ko Si­mo­vić (70), nje­go­vi kuć­ni lju­bim­ci su do­bi­li  no­vi dom u NVO “Pri­hva­ti­li­šte za opo­ra­vak ži­vo­ti­nja Cr­na Go­ra”, uda­lje­nom dva­de­se­tak ki­lo­me­ta­ra od Pod­go­ri­ce či­ji vla­snik je Mi­ljan Mi­lič­ko­vić. 
Ka­ko je ju­če „Da­nu” ka­zao Vu­ko Si­mo­vić, od Mi­lič­ko­vi­ća su do­bi­li za­hval­ni­cu što su me­či­ći spa­se­ni i što im je omo­gu­će­no da od­ra­stu, na­kon če­ga će bi­ti vra­će­ni u pri­ro­du.
-Mla­dun­čad me­dvje­da, dok ne od­ra­stu, bo­ra­vi­će u pri­hva­ti­li­štu za ži­vo­ti­nje, gdje mo­že­te do­ći da ih po­sje­ti­te dok vi to že­li­te, na­vo­di se u za­hval­ni­ci ko­ju je Mi­lič­ko­vić uru­čio Si­mo­vi­ću.
Si­mo­vić se, ipak, ne mi­ri sa isti­nom i ka­že da je iza nje­ga ne­pro­spa­va­na noć, jer „ne mo­že da ži­vi bez me­či­ća ko­ji su se bi­li odo­ma­ći­li i po­sta­li nji­ho­vi kuć­ni lju­bim­ci”.
-Kao da nam je ne­ko ukrao čla­no­ve po­ro­di­ce. Ne mi­ri­mo se sa či­nje­ni­com da mo­ra­mo na­sta­vi­ti ži­vot bez njih. Bi­li su nam ra­zo­no­da. Hra­ni­li smo ih na cuc­lu mli­je­kom i me­dom i bo­ri­li se da pre­ži­ve. Sa­da se sa­mo pri­sje­ća­mo tih li­je­pih da­na. Na­dam se sa­mo da me­či­ći ne­će za­vr­ši­ti ne­gdje na tr­ži­štu Al­ba­ni­je, ili Ru­mu­ni­je, jer ka­ko sam čuo po­sto­ja­le su in­di­ci­je da bu­du pro­da­ti jed­nom zo­o­lo­škom vr­tu iz Ru­mu­ni­je, pri­ča Vu­ko, na­gla­ša­va­ju­ći da su ga mi­nu­lih da­na obi­la­zi­li pred­stav­ni­ci ra­zno­ra­znih or­ga­ni­za­ci­ja i nu­di­li mu sa­rad­nju.
Ilin­ka Bi­go­vić, Vu­ko­va ro­đe­na se­stra ko­ja je pro­na­šla me­či­će u šu­mi dok je ču­va­la sta­do ko­za, Mi­lič­ko­vi­ću je ka­za­la da že­li da bu­de je­di­ni za­kon­ski sta­ra­telj dok se me­čad ne po­dig­nu i vra­te u pri­ro­du, s čim je Mi­lič­ko­vić sa­gla­san što je i kon­sta­to­va­no po­tvr­dom ko­ju je on pot­pi­sao.
-Me­či­ći će bo­ra­vi­ti kod nas i bi­će Ilin­ki­no vla­sni­štvo, dok ih za­jed­no ne vra­ti­mo u pri­ro­du, na­vo­di se u po­tvr­di ko­ju je pot­pi­sao Mi­lič­ko­vić.
Sa­znav­ši za svu pri­ču na te­ren su u Bre­sti­ce iza­šli i lov­ni in­spek­to­ri ko­ji su kon­sta­to­va­li sta­nje, uze­li iz­ja­ve od lju­di na te­re­nu, s ak­cen­tom na to da će is­pi­ta­ti gdje je meč­ka, jer po­sto­je in­di­ci­je da je ne­ko naj­vje­ro­vat­ni­je od­stri­je­lio.
-Na­lo­ži­li smo lo­vo­ču­va­ri­ma da pre­kon­tro­li­šu te­ren ka­ko bi se utvr­di­lo šta se do­go­di­lo s meč­kom. Uz to smo na­lo­ži­li pred­stav­ni­ku po­me­nu­te or­ga­ni­za­ci­je za za­šti­tu ži­vo­ti­nja da ko­jim slu­ča­jem ne bi otu­đio me­či­će i bi­će pod stal­nom kon­tro­lom lov­ne in­spek­ci­je. Oče­ku­je­mo da će dr­žav­ne in­sti­tu­ci­je pri­je sve­ga Mi­ni­star­stvo po­ljo­pri­vre­de re­a­go­va­ti i da­ti svoj sud po ovom pi­ta­nju, ka­žu lov­ni in­spek­to­ri.
In­spek­to­ri ka­žu da su me­či­ći mo­gli osta­ti i u Bre­sti­ca­ma, ali Mi­lič­ko­vić je tvr­dio da se za­šti­tom ži­vo­ti­nja ba­vi već 12 go­di­na i da će se on na naj­bo­lji na­čin bri­nu­ti o nji­ma dok od­ra­stu.
L.N.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"