Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Roganović osumnjičen za lažne dojave136 * Damjanović: Neću vratiti mandat SNP: Ne valja mu partija, ali valjaju mandat i Prva banka 136 * Cetinjanin ranjen u vrat 136 * Čudotvorac sabrao hiljade vjernika136 * Mlađi smo nego što smo mislili136 * Roganović osumnjičen za lažne dojave136 * Krst Svetog Jovana Vladimira štiti Crnu Goru
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-05-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik URA :
Ni nakon dvije godine gradnje nemamo nijedan metar autoputa. Svaki treći euro u budžetu je pozajmljen, a tek nas čeka zaduživanje za autoput jer je dosad povučeno 200 miliona eura.

Vic Dana :)

Potrošnja
Prodavac automobila objašnjava plavuši:
- Ovaj automobil troši u gradu 8 litara, a na otvorenom troši 6 litara.
Ova ga iznenađeno upita:
- Molim Vas, pa kako auto zna da li je u gradu ?!

Fata: Šta bi ti, bolan, volio da sam ja?Mujo: Kalendar.Fata: Što, je l‘ da me gledaš svaki dan?Mujo: Ne, nego da te mijenjam svake godine!

Sjedi baba u autobusu preko puta nekog momka. On žvaće žvaku, a baba će: - Džabe ti meni pričaš, sinko, ja tebe ništa ne čujem..Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni MJEŠTANI ĐURIČKE RIJEKE, JASENICE I HOTA TRAŽE DA SO PLAV PREISPITA ODLUKU O GRADNJI MINI HIDROELEKTRANE
Vodotok brane peticijom sa 651 potpisom
Radovi u toku Vodotok brane peticijom sa 651 potpisom Mještani zahtijevaju da se u najkraćem roku sazove sjednica Skupština opštine i da se na njoj, kako su naveli, poništi sramna odluka o izglasavanju saglasnosti za projekat gradnje mini hidroelektarne na Đuričkoj rijeci i njenim protokama u suprotnom će, kako su istakli, organizovati javne proteste i spriječiti gradnju elektrane
PLAV - Mje­šta­ni Đu­rič­ke Ri­je­ke, Ja­se­ni­ce i Ho­ta, ko­ji ži­ve duž vo­do­to­ka na ko­jem je pla­ni­ra­na grad­nja mi­ni hi­dro­e­lek­tra­ne (mHE), za­tra­ži­li su od nad­le­žnih u Op­šti­ni Plav da se u naj­kra­ćem mo­gu­ćem ro­ku sa­zo­ve sjed­ni­ca Skup­šti­na op­šti­ne i da se na njoj, ka­ko su na­ve­li, po­ni­šti sram­na od­lu­ka o iz­gla­sa­va­nju sa­gla­sno­sti za pro­je­kat gard­nje mi­ni hi­dro­e­lek­tar­ne na Đu­rič­koj ri­je­ci i nje­nim pro­to­ka­ma. Is­ta­kli su i da će, uko­li­ko se taj or­gan oglu­ši o nji­hov za­htjev, or­ga­ni­zo­va­ti jav­ne pro­te­ste i spri­je­či­ti grad­nju ma­le hi­dro­e­lek­tra­ne na Đu­rič­koj ri­je­ci. Mje­šta­ni Đu­rič­ke Ri­je­ke, Ja­se­ni­ce i Ho­ta po­zi­va­ju i nad­le­žne dr­žav­ne in­sti­tu­ci­je u po­moć, a in­ve­sti­to­ra upo­zo­ra­va­ju da ob­u­sta­vi da­lje ak­tiv­no­sti na grad­nji mi­ni ho­dro­e­lek­tra­ne.
Oni pod­sje­ća­ju da je 28. apri­la pe­to­čla­na de­le­ga­ci­ja gra­đa­na u ko­joj su bi­li: Ha­dži Omer Mu­sić, Ibra­him Hu­sej­no­vić, Esad Pu­ri­šić, So­kolj Ha­džaj i Ha­lit Su­ro­vić, ima­la sa­sta­nak sa pred­sjed­ni­kom Op­šti­ne Plav Or­ha­nom Šah­ma­no­vi­ćem, pred­sjed­ni­ka SO Ize­tom Ha­dži­mu­šo­vićm i slu­žbe­ni­ka Be­si­mom Mu­si­ćem.
Oni su od čel­ni­ka lo­kal­ne upra­ve že­lje­li da, ka­ko ka­žu, iz pr­ve ru­ke do­bi­ju po­treb­ne in­for­ma­ci­je o na­ja­vlje­noj grad­nji mi­ni hi­dro­el­ktra­ne. Šah­ma­no­vić im je ta­da ka­zao da sve što je ura­đe­no u lo­kal­noj stu­di­ji lo­ka­ci­je za iz­ra­du mHe na Đu­rič­koj ri­je­ci sa pri­to­ka­ma, ura­đe­no u skla­du sa za­ko­nom. Pri­je ne­ki dan, tač­ni­je 10. ma­ja, for­mi­ran je Ini­ci­ja­tiv­ni od­bor na če­lu sa Ibe­rom Ho­ti, od­bor­ni­kom Al­ban­ske al­ter­na­ti­ve, ko­ji je Op­šti­ni upu­tio gra­đan­sku ini­ci­ja­ti­vu, s pe­ti­ci­jom ko­ju je pot­pi­sao 651 gra­đa­nin i obra­zlo­že­njem za­što se oni pro­ti­ve grad­nji mi­ni hi­dre­o­e­lek­tra­ne na Đu­rič­koj ri­je­ci.
-Po­treb­no je da se pre­i­spi­ta­ju sve po­je­di­no­sti po ovoj pro­ble­ma­ti­ci, s ci­ljem da in­te­re­si mje­šta­na tog pro­sto­ra bu­du u pr­vom pla­nu. Ta­ko­đe, po ovom pi­ta­nju u Pla­vu ni­je bi­lo jav­ne ras­pra­ve, a ne mo­že se ne­što ra­di­ti ako se ne raz­mo­tre sve po­je­di­no­sti, jer, mo­ra­ju se u pr­vom re­du za­šti­ti­ti in­te­re­si mje­šta­na ko­ji ži­ve na tom pro­sto­ru, pa tek on­da da se ide na ru­ku in­ve­sti­to­ru, Op­šti­ni ili ne znam ko­me. Šta da ra­de lju­di ko­ji­ma je osnov­no ži­vot­no za­ni­ma­nje po­ljo­pri­vre­da i sto­čar­stvo, je­di­no da se se­le sa tog pro­sto­ra?! Ako je to cilj on­da je da­kle dru­ga pri­ča iz­li­šna i ne­ma šta da se ko­men­ta­ri­še. Na kra­ju, ka­te­go­rič­ni smo da mo­ra da se pre­i­spi­ta od­lu­ka SO Plav ko­jom se odo­bra­va grad­nja mi­ni hi­dro­e­lek­tra­na, kao i do­bi­je­ne do­zvo­le, sa­gla­sno­sti i osta­li pla­no­vi od stra­ne nad­le­žnih i kva­li­fi­ko­va­nih su­bje­ka­ta, fir­mi i po­je­di­na­ca, sve sa ci­ljem ka­ko bi se ga­ran­to­va­lo da vo­da za pi­će, na­vod­nja­va­nje i ona teh­nič­ka za po­tre­be gra­đa­na Pla­va ne­će bi­ti ugro­že­na, uma­nje­na ili do­ve­de­na u pi­ta­nje. U su­prot­nom bi­će­mo pri­nu­đe­ni da se or­ga­ni­zu­je­mo i za­šti­ti­mo svo­je ži­vot­ne in­te­re­se – na­vo je Ho­ti u do­pi­su ko­ji je uz pe­ti­ci­ju upu­ćen nad­le­žni­am u Op­šti­ni Plav.
Pod­sje­ća­mo da je Šah­ma­no­vić pred­stav­ni­ci­ma mje­šta­na obe­ćao da će stru­ka ima­ti uvid u pro­je­kat grad­nje mi­ni hi­dre­o­ke­tra­ne.
–Ni­jed­na cen­tra­la, ni­jed­na do­bit op­šti­ne Plav ne­će bi­ti do­zvo­lje­na uko­li­ko i pro­mil vo­de na tom iz­vo­ri­štu ko­je ko­ri­sti­mo za pi­će, bu­de uzi­ma­la ta cen­tra­la, od­no­sno ako bu­de ugro­ža­va­la vo­do­snab­di­je­va­nje gra­đa­na. Po­seb­no na­gla­ša­vam da stru­ka mo­ra da go­vo­ri, a ne da la­i­ci, me­đu ko­ji­ma sam i ja, pri­ča­ju o ta­kvim stva­ri­ma –ka­zao je ta­da Šah­ma­no­vić. 
N.V.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"