Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U ratu klanova 13 žrtava * DPS-u uslovi uzmi ili ostavi * Rasvjetljavanje ubistva suština postojanja „Dana” * Osumnjičeni za „Telekom” založio imovinu od 17 miliona eura * Carstvo najljepših pjesama na sceni * Festival rok užitka * U ratu klanova 13 žrtava
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 28-05-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ivica Stanković, vrhovni državni tužilac :
– Ne možemo da nađemo zaštićenog svjedoka Z.V., koji je ranije dao iskaz Komisiji za praćenje istraga napada na novinare povodom ubistva Duška Jovanovića.

Vic Dana :)

Zakasni Perica na čas pa ga pita učiteljica:
- Perice, zašto si zakasnio na čas?
Perica:
- Kasno sam krenuo od kuće!
Uciteljica:
- Zašto nisi krenuo ranije?
Perica:
- Bilo je kasno da krenem ranije!

Legla mi je plata ali imam osjećaj kao da je već neko spavao sa njom.

- U ovoj vazi je pepeo moga muža!
- Oh, nisam znala da je umro!
- Ma nije umro, samo je lijen da uzme pepeljaru!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni ODLUKOM UPRAVNOG SUDA SRBIJE STOPIRANI NAJAVLJENI RADOVI U BRODAREVU
Neće biti gradnje elektrana na Limu
Lim neće biti devastiran Neće biti gradnje elektrana na Limu
BI­JE­LO PO­LjE - Prav­ni za­stup­nik NVO iz Pri­je­po­lja i Bro­da­re­va ko­je se bo­re pro­tiv iz­grad­nje hi­dro­e­lek­tra­na na Li­mu u mje­stu Bro­da­re­vo na gra­ni­ci sa Cr­nom Go­rom, Sre­ten Đor­đe­vić oba­vi­je­stio je jav­nost da je sti­glo ko­nač­no rje­še­nje Uprav­nog su­da Sr­bi­je ko­jim se po­ni­šta­va rje­še­nje o obi­mu i sa­dr­ža­ju Stu­di­je o pro­cje­ni uti­ca­ja na ži­vot­nu sre­di­nu pro­jek­ta HE Bro­da­re­vo 1 i 2. Pred­stav­nik NVO iz Sr­bi­je Amel Kur­be­go­vić je ka­zao da je rje­še­nje Uprav­nog su­da po­tvr­da da prav­na dr­ža­va po­sto­ji, da eko­lo­ški he­ro­ji po­sto­je i po­sto­ja­će kao i do­bri lju­di.
On je pod­sje­tio da je zbog pro­ti­vlje­nja iz­grad­nji hi­dro­e­lek­tra­na pre­tu­čen eko­lo­ški ak­ti­vi­sta iz Bro­da­re­va Esad Kur­be­go­vić što je po­kre­nu­lo pro­te­ste eko­lo­ških or­ga­ni­za­ci­ja iz Sr­bi­je.
-Na­ja­vlje­na iz­grad­nja hi­dro­e­lek­tra­na na Li­mu kod Bro­da­re­va, iza­zva­la je oštru re­ak­ci­ju ne­vla­di­nih or­ga­ni­za­ci­ja  iz Sr­bi­je i sje­ve­ra Cr­ne Go­re. One su for­mi­ra­le za­jed­nič­ki od­bor or­ga­ni­za­ci­ja iz Sr­bi­je, Cr­ne Go­re i BiH, od­no­sno op­šti­na kroz ko­je pro­la­zi ri­je­ka Lim. Za­jed­no smo kre­nu­li u od­bra­ni ove ri­je­ke. 2013. go­di­ne i or­ga­ni­zo­va­li pro­test u mje­stu Ku­ma­ni­ca na gra­ni­ci iz­me­đu Sr­bi­je i Cr­ne Go­re, od­no­sno Bi­je­log Po­lja i Pri­je­po­lja, ka­da smo upo­zo­ri­li da bi iz­grad­nja dvi­je hi­dro­e­lek­tra­ne, a po­seb­no hi­dro­e­lek­tra­ne „Bro­da­re­vo 1” du­bo­ko ušla u cr­no­gor­sku te­ri­to­ri­ju, osam do de­vet ki­lo­me­ta­ra-ka­že Kur­be­go­vić.
Na­kon što je Vla­da Cr­ne Go­re od stra­ne or­ga­ni­za­ci­ja oba­vi­je­šte­na o na­mje­ra­ma iz­grad­nje ovih hi­dro­e­lek­tra­na, ta­da­šnja po­moć­ni­ca mini­stra za ži­vot­nu sre­di­nu Iva­na Vo­ji­no­vić je iz­ja­vi­la je da će Cr­na Go­ra u iz­grad­nji hi­dro­e­lek­tra­na Bro­da­re­vo na Li­mu šti­ti­ti svo­je in­te­re­se.Vo­ji­no­vi­će­va je do­da­la i da će Cr­na Go­ra tra­ži­ti raz­mje­nu in­for­ma­ci­ja o pro­jek­tu elek­tra­na na Li­mu.
Uprav­ni sud Sr­bi­je je 2014.go­di­ne po­ni­štio ener­get­sku do­zvo­lu ka­nad­skoj kom­pa­ni­ji REV za grad­nju ovih hi­dro­e­lek­tra­na, ali je ona u fe­bru­a­ru pro­šle go­di­ne opet po­kre­nu­la  Stu­di­ju o pro­ce­ni uti­ca­ja na ži­vot­nu sre­di­nu pro­jek­ta HE Bro­da­re­vo 1 i 2. Da bi sa­da, na­kon to­ga Uprav­ni sud do­nio ko­nač­no rje­še­nje, ko­jim se po­ni­šta­va rje­še­nje o obi­mu i sa­dr­ža­ju Stu­di­je o pro­ce­ni uti­ca­ja na ži­vot­nu sre­di­nu pro­jek­ta HE Bro­da­re­vo 1 i 2.
M.N.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"