Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Opština vrvila od braće, snaha i kumova * Za pranje para lani nijedna prijava * Za stanarine funkcionera 2,2 miliona eura * Medenici mjesečno 4.000, Vukčević dužan 265.000 * Opština vrvila od braće, snaha i kumova * Suva krv * I jare i pare
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-07-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik GP URA:
I ministar Osman Nurković je priznao da članovi odbora direktora Monteputa nemaju neke naročite obaveze osim da po nekoliko puta godišnje prisustvuju sjednicama.

Vic Dana :)

Uhvati policajac lopova. Nemoćni lopov pita policajca:
●Je li mogu da odem čas do one pekare, umrijeću gladan?
Policajac reče:
●Idi, ali odmah da se vratiš.
Policajac ga pusti, lopov pobjegne. Sjutradan isti policajac uhvati istog lopova. Lopov mu kaže:
●Ajde molim te, pusti me da odem do one pekare, umrijeću gladan.
Policajac mu kaže:
●Da bre, nisam ja od juče, ti ostani tu, a ja ću da idem da ti kupim!

Pita sudija Muju: 
- Hoćete li mi reći ko je vaš saučesnik?!
- Na koga ja vam ličim, zar da odam rođenog brata?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni ZAHVALJUJUĆI PISANJU „DANA“, POKRENULA SE DIJASPORA
Porodici Ćosaj grade novu kuću
Nova kuća u izgradnji Porodici Ćosaj grade novu kuću
GU­SI­NjE - Še­sto­čla­na po­ro­di­ca Ha­dži Ćo­sa­ja iz gu­sinj­skog se­la Vu­sa­nje, za­hva­lju­ju­ći pi­sa­nju „Da­na“, usko­ro do­bi­ja krov nad gla­vom. Ćo­sa­je­vi ro­đa­ci i ze­mlja­ci ko­ji ži­ve i ra­de u Ame­ri­ci, po­kre­nu­li su ini­ci­ja­ti­vu za pri­ku­plja­nje sred­sta­va za grad­nju ku­će svom su­gra­đa­ni­nu u za­vi­ča­ju. Ovih da­na grad­nja ku­će za Ćo­sa­je se re­a­li­zu­ju i oče­ki­va­nja su da će do sep­tem­bra bi­ti use­lji­va. Ćo­saj, nje­go­va su­ru­ga To­ze i če­tvo­ro dje­ce ži­vje­li su u ne­hu­ma­nim uslo­vi­ma. Do ju­na pro­šle go­di­ne, Ćo­sa­ji su bi­li ko­ri­sni­ci ma­te­ri­jal­nog obez­bje­đe­nja po­ro­di­ce. To pra­vo im pre­sta­lo i još ga ni­je­su ob­no­vi­li.Njih šes­­to­ro ži­vio u jed­noj so­bi od oko 25 kva­dra­ta, bez ku­pa­ti­la. Ćo­saj ka­že da ima­ju kra­vu ta­ko da bar s hlje­bom ne­što mo­že da se pri­smo­či, a oče­ku­je da će po­no­vo ostva­ri­ti pra­vo i na so­ci­jal­no pri­ma­nje. Is­ti­če da je te­ži sr­ča­ni bo­le­snik i da sto­ga ni­je u sta­nju da se ba­vi ne­kim te­žim fi­zič­kim po­slo­vi­ma ka­ko bi po­ro­di­ci mo­gao da obez­bi­je­di eg­zi­sten­ci­ju.
-Ka­da ste zi­mus pi­sa­li pri­ču o mo­joj po­ro­di­ci i na­šem te­škom ži­vo­tu, mo­ji ro­đa­ci u Ame­ri­ci pro­či­ta­li su to pre­ko in­ter­ne­ta i ri­je­ši­li da mi po­mog­nu. Ni znao ni­je­sam za tu nji­ho­vu od­lu­ku dok pro­lje­tos ni­je do­šao moj brat mi od stri­ca s maj­sto­ri­ma i ka­zao mi o če­mu se ra­di. Do­ni­je­li su plan, ubr­zo je sti­gao ma­te­ri­jal i ra­do­vi su po­če­li. Ja i dan – da­nas mi­slim da sa­njam i da to što će mo­ja po­ro­di­ca ima­ti si­gu­ran kro­v nad gla­vom ni­je stvar­nost. Ne znam ka­ko da se za­hva­lim i odu­žim lju­di­ma ko­ji su pri­ku­pi­li sred­stva da mo­ju por­di­cu spasu bi­je­de. Ne­dav­no sam od Mi­ni­star­stva ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja do­bio rje­še­nje po žal­bi, da se ob­no­vi po­stu­pak za do­dje­lu so­ci­jal­nog pri­ma­nja ta­ko da oče­ku­jem da će se ne­što ri­je­ši­ti u mo­ju ko­rist- pri­ča Ha­dži Ćo­saj i na­gla­ša­va da mu je te­ško da stal­no pri­ma mi­lo­sti­nju od svo­jih kom­ši­ja ko­ji nje­go­voj po­ro­di­ci na­ba­vlja­ju osnov­ne ži­vot­ne na­mir­ni­ce, od bra­šna, ulja, še­će­ra ka­fe…
- Tri­de­set go­di­na sam gla­sao za Mi­la i ovu vlast ali ni­kad ni­šta od njih ni­je­sam do­bio i ni­kad vi­še u ži­vo­tu, hi­lja­du go­di­na da ži­vim, ne­ću ih gla­sa­ti – ogor­čen je Ćo­saj.
Di­rek­to­ri­ca Cen­tra za so­ci­jal­ni rad u Pla­vu Bran­ka Đu­kić, ka­že da je Ćo­sa­ju bi­lo pri­zna­to pra­vo na ko­ri­šte­nje MOP za de­vet mje­se­ci, na­kon če­ga je po­treb­no, shod­no za­kon­skoj pro­ce­du­ri, iz­vr­ši­ti no­vu pro­vje­ru, ali ime­no­va­ni ni­je do­sta­vio po­treb­nu do­ku­men­ta­ci­ju, pa se zbog to­ga ni­je mo­glo ni po­stu­pa­ti.
-Ćo­sa­ju je re­če­no šta tre­ba i ka­ko ali on po to­me ni­je po­stu­pio, a bez po­treb­ne do­ku­men­ta­ci­je se ni­šta ne mo­že ura­di­ti iako mi shva­ta­mo sve pro­ble­me i po­te­ško­će lju­di ko­ji su u sta­nju so­ci­jal­nih po­tre­ba. Kon­kret­no, go­spo­din Ćo­saj je da­kle imao ostva­re­no pra­vo ko­ri­šte­nja MOP za de­vet mje­se­ci, na­kon če­ga mu je, ka­ko za­kon o toj pro­ble­ma­ti­ci zah­ti­je­va, za­tra­že­no da do­sta­vi no­vu po­treb­nu do­ku­men­ta­ci­ju i on­da mi mo­že­mo da po­stu­pa­mo. Slu­žbe­ni­ca kan­ce­la­ri­je u Gu­si­nju, ka­ko je ka­za­la, bi­la je na li­cu mje­sta ra­di pro­vje­re sta­nja, ali ta­mo ni­je na­šla ni­kog od po­ro­di­ce ka­ko bi ura­di­la svoj dio po­sla. Da­kle, ti lju­di tre­ba da sa­ra­đu­ju sa na­ma ra­di tih nji­ho­vih po­tre­ba i on­da ne­će bi­ti ne­do­u­mi­ca ni­ti pro­ble­ma –ka­že Đu­ki­će­va. N.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"