Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Umjesto za opremu, 130.000 podijelili između sebe * Kvorum obnovio stare podjele * Presrećna sam, prekidam štrajk * Statis ne može da gradi * Umjesto za opremu, 130.000 podijelili između sebe * Ako ne znaš šta ćeš * Farsa i spinovanje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragan Koprivica, Centar za demokratsku tranziciju:
Partijama ne odgovara da se na izborima pojave građani, zato je odbijen naš predlog da se uvedu individualne kandidature.

Vic Dana :)

Šta je Isus rekao Crnogorcima prije nego što je razapet na krst?
- Ne radite ništa dok se ne vratim.

Perica:
- Mama, hoćemo li u zoološkom vidjeti i rodu?
Mama:
- Naravno,Perice.
Perica:
- Super! Baš me zanima hoće li me prepoznati!


Upisao se Perica da trenira plivanje, i kaže treneru posle nekoliko minuta:
- Idem ja kući.
- A zašto ?
- Pa, nisam više žedan!


Stoje Perica i Jovica na aerodromu.
Jovica:
- Perice kako bre teroristi kradu avione kad su ogromni?
Perica:
- Ne kradu oni avione dok su na zemlji, nego dok su na nebu onako malecki.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni BRANKA KORUNOVIĆ OGORČENA NA IZVOĐAČE RADOVA NA IZGRADNJI SAOBRAĆAJNICE KROZ CACOVO
Rušenjem ugrozili privatnu svojinu
Radovi tik uz kuću Brankinog sina Rušenjem ugrozili privatnu svojinu Bez ikakvih prethodnih razgovora, oni su jednostavno ušli, dok su kopali pokupili nam neke rasadne mandarine, ukrasne biljke. Ja sam onda reagovala i tražila da više ne ulaze u naše, kaže Korunovićeva
TIVAT- Branka Korunović, čiji je sin Mladen Nedić vlasnik kuće u Cacovu pored koje prolazi nova saobraćajnica kroz ovo naselje, ističe da izvođači ugrožavaju njihovu privatnu svojinu. Prema njenim riječima, izvođači su tokom radova srušili ogradni zid pored kuće i bez pitanja uklonili voćke iz dijela koji nije ekspropiisan. Njenom sinu je, kako kaže, Opština na ime naknade za 49 kvadrata privatne svojine radi izgradnje ulice broj 10 u Cacovu isplatila naknadu od 2.859 eura i to ne dovodi u pitanje.
-Došla sam kad su mi komšije javile da nam ruše ogradni zid. Išla sam kod direktora opštinske Direkcije za investicije i tražila da se povuku na granice dijela imanja koje su ekspropiisali, a to je 49 kvadratnih metara. Oni su dužni da nam naprave ogradni zid, a htjeli su da ga sruše i pripoje putu s čim se ne slažemo. Htjeli su da ogradni zid proglase njihovim, da ga ojačaju i da bude osnova puta, ali se ja s time nijesam saglasila, objašnjava Korunovićeva, koja je penzionisani univerzitetski profesor građevine. Ona ističe da razumije da za potrebe nove saobraćajnice Opštini treba svaki centimetar, ali predstavnicima Direkcije zamjera na lošem odnosu prema njoj.
-Bez ikakvih prethodnih razgovora, oni su jednostavno ušli, dok su kopali pokupili nam neke rasadne mandarine, ukrasne biljke. Ja sam onda reagovala i tražila da više ne ulaze u naše. Nevjerovatno je da je skica premjera urađena, kako se navodi u samom dokumentu, bez izlaska na teren. Kako je to moguće s obzirom na to da je to osnova eksproprijacije- pita Korunovićeva. Navodi da priznaju eksproprijaciju, ali traži poštovanje privatne svojine. -Tražimo da poštuju našu privatnu imovinu i da se odmah izmjeste na dio koji nije predviđen glavnim projektom i koji ostaje u privatnoj svojini. Jasno sam stavila do znanja direktoru Direkcije Peđi Obradoviću da ću, ako ne postignemo saglasnost, pravdu potražiti na sudu- poručuje Korunovićeva, dodajući da uporište za svoje zahtjeve ima u Ustavu Crne Gore i u Evropskoj povelji o ljudskim pravima čiji je potpisnik Crna Gora.
Izgradnju saobraćajnice kroz Cacovo-ulica broj 9 i broj 10 prate brojne teškoće. Izvođač „Civil Engineer“ iz Podgorice s kojim je Opština Tivat kao investitor potpisala ugovor o gradnji puta vrijedan 200 hiljada eura naišao je na teško pristupačan teren, a mještani su se u februaru žalili i na klizište koje se pojavilo tokom radova. Dvadesetak porodica – vlasnici kuća u Cacovu preko tri decenije čekaju izgradnju lokalnog puta koji je postojao samo u urbanističkim planovima. Gradnja puta bila je predviđena i po starom generalnom urbanističkom planu Tivta i po Prostornom planu Tivta do 2020. godine.
Ž.K.


Ob­ra­do­vić: Sve u skla­du s do­zvo­lom

Di­rek­tor Di­rek­ci­je za in­ve­sti­ci­je op­šti­ne Ti­vat Pe­đa Ob­ra­do­vić is­ti­če da su htje­li da to­kom iz­grad­nje pu­ta kroz Ca­co­vo re­kon­stru­i­šu ograd­ni zid u ci­lju obez­bje­đe­nja sa­o­bra­ćaj­ni­ce.
-Sve ra­di­mo u skla­du sa do­bi­je­nom gra­đe­vin­skom do­zvo­lom i ne­će­mo ni mi­li­me­tar ući u pri­vat­nu svo­ji­nu. Eks­pro­pi­ja­ci­ja di­je­la pri­vat­nih par­ce­la po­treb­nih za iz­grad­nju pu­ta je za­vr­še­na i sve je is­pla­će­no vla­sni­ci­ma. Go­spo­đi Ko­ru­no­vić sam već re­kao da ako sma­tra da su joj iz­vo­đa­či na­pra­vi­li bi­lo ka­kvu šte­tu to ni­je kri­vi­ca Op­šti­ne, a u sva­kom slu­ča­ju sprem­ni smo da iza­đe­mo u su­sret. Pro­je­kat pra­te ge­o­me­tri i tvr­dim da ni u jed­nom di­je­lu ni­je­smo ušli u za­hvat pri­vat­nih par­ce­la, ni­ti to fi­zič­ki mo­že­mo, jer je di­o­ni­ca iz­u­zet­no te­ška i za­htjev­na- is­ti­če Ob­ra­do­vić. On ob­ja­šnja­va da će u skla­du s pro­jek­tom i gra­đe­vin­skom do­zvo­lom put pra­ti­ti ivič­njak.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"