Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Bojka ima srpsko državljanstvo * O preporukama u ponedjeljak * Umjesto članova Vlade, optužili upravnika * Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Djecu kidnapuju zbog trgovine organima * Izabrali najljepše
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Raško Konjević, funkcioner SDP-a:
– Izgleda je bivša rektroka Radmila Vojvodić u pravu kada kaže da je na sceni neprosvijećeni staljinizam. Djeluje mi da je onako rediteljski mislila na Milutina Simovića.

Vic Dana :)

Zašto žene ne igraju fudbal?
Zato što se ne mogu pojaviti 11 žena na istom mjestu u istoj odjeći.


Koji je omiljeni potez kineskog fudbalera?
- Dupli pas!


Mujo i Haso veliki fudbalski fanovi se dogovore da ko prvi umre dođe onom drugom u snu i javi mu da li se gore na nebu igra fudbal. Desilo se tako da Mujo prvi umre i kao što su se dogovorili jedno veče dolazi Hasu u snu da mu javi.
- Haso, imam jednu dobru i jednu lošu vijest - reče Mujo,
- Kaži prvo dobru - odgovara Haso.
- E pa ovako, dobra je ta da se gore na nebu fudbal igra još kako.
- Odlično, hajde mi reci sada lošu vijest.
- Jebi ga, braniš u nedjelju!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni IZ SINDIKATA UP POJASNILI DEŠAVANJA OKO PLACA ZA STANOVE PRIPADNIKA POLICIJE U PLJEVLJIMA Čeka se saglasnost Vlade
POD­GO­RI­CA – Sin­di­kat Upra­ve po­li­ci­je ogla­sio se po­vo­dom tek­sta ob­ja­vlje­nog u „Da­nu” 8. ok­to­bra 2017.go­di­ne pod na­slo­vom „Plac do­di­je­ljen pri­je če­ti­ri go­di­ne, a o sta­no­vi­ma ni po­me­na”, a po­vo­dom sa­op­šte­nja Mre­že NVO Sje­ver ve­za­no za iz­grad­nju stam­be­nog objek­ta za po­li­cij­ske slu­žbe­ni­ke rad­no an­ga­žo­va­ne u Op­šti­ni Plje­vlja. 
Iz Sin­di­ka­ta UP na­vo­de da je Skup­šti­na op­šti­ne Plje­vlja 15. mar­ta 2016.go­di­ne do­ni­je­la od­lu­ku ko­jom se Mi­ni­star­stvu unu­tra­šnjih po­slo­va-Upra­vi po­li­cije pre­no­si pra­vo ras­po­la­ga­nja na gra­đe­vin­sko ze­mlji­šte KO Plje­vlja, ka­ta­star­ske par­ce­le br. 5904/1 i 5904/24 u okvi­ru DUP-a „Po­tr­li­ca” ra­di iz­grad­nje stam­be­nog objek­ta za po­li­cij­ske slu­žbe­ni­ke za­po­sle­ne u toj op­šti­ni. Na­gla­ša­va­ju da bi se gra­đe­vin­sko ze­mlji­šte pri­ve­lo na­mje­ni neo­p­hod­no je da Mi­ni­star­stvo unu­tra­šnjih po­slo­va iz­vr­ši pre­nos pra­va po­me­nu­tog gra­đe­vin­skog ze­mlji­šta na Sin­di­kat Upra­ve po­li­ci­je iz raz­lo­ga što je Sin­di­kat od MUP-a pre­u­zeo ak­tiv­no­sti na rje­ša­va­nju stam­be­nih pi­ta­nja po­li­cij­skih slu­žbe­ni­ka na ni­vou ci­je­le Cr­ne Go­re. Za pre­nos vla­sni­štva gra­đe­vin­skog ze­mlji­šta po­treb­na je sa­gla­snost Vla­de Cr­ne Go­re uz pred­hod­no pri­ba­vlje­no mi­šlje­nje Mi­ni­star­stva fi­nan­si­ja.
- Ka­ko je SO Plje­vlja 15. ma­ja 2014.go­di­ne pr­vo­bit­nom od­lu­kom da­la sa­gla­snost o pre­no­su pra­va ras­po­la­ga­nja na gra­đe­vin­sko ze­mlji­šte, Sin­di­kat UP je pre­ma MUP-u ini­ci­rao po­stu­pak pre­no­sa. MUP je u me­đu­vre­me­nu po­kre­nu­lo taj po­stu­pak što je za re­zul­tat ima­lo po­zi­tiv­no mi­šlje­nje Mi­ni­star­stva fi­nan­si­ja (akt br. 07-169/2015 od 21.04.2015.god.). Pre­nos pra­va ras­po­la­ga­nja na gra­đe­vin­sko ze­mlji­šte ni­je mo­glo bi­ti za­vr­še­no jer je pr­vo­bit­nom od­lu­kom SO Plje­vlja pre­ci­zi­ra­na oba­ve­za (uslov) da se za vre­men­ski pe­ri­od od go­di­nu da­na mo­ra za­po­če­ti iz­grad­nja stam­be­nog objek­ta- is­ti­če Mla­den Šu­škav­če­vić, pred­sjen­dik Sin­di­ka­ta UP, i do­da­je da ka­ko iz­grad­nja ni­je bi­la mo­gu­ća bez pred­hod­nog pre­no­sa ze­mlji­šta, taj po­stu­pak ni­je za­vr­šen pa se Sin­di­kat UP obra­tio pred­sjed­ni­ku Op­šti­ne Plje­vlja Mir­ku Đa­či­ću i od­bor­ni­ci­ma u Skup­šti­ni op­šti­ne ka­ko bi iz­mi­je­ni­li pr­vo­bit­nu od­lu­ku. Što je i ura­đe­no na sjed­ni­ci SO odr­ža­noj 16. mar­ta pro­šle go­di­ne.
- Na­kon do­bi­ja­nja no­ve od­lu­ke, Sin­di­kat UP je re­a­go­vao ta­ko što je 13. sep­tem­bra 2016.go­di­ne ta­da­šnjem mi­ni­stru MUP-a Go­ra­nu Da­ni­lo­vi­ću upu­tio za­htjev za po­stu­pa­nje po pi­ta­nju do­bi­ja­nja sa­gla­sno­sti od Vla­de Cr­ne Go­re za pre­nos po­me­nu­tog ze­mlji­šta. Ob­zi­rom da se po ovom na­šem za­htje­vu ni­je po­stu­pi­lo, Sin­di­kat je da­na 15. ma­ja ove go­di­ne upu­tio no­vi za­htjev mi­ni­stru MUP-a Me­vlu­di­nu Nu­ho­dži­ću. U sa­zna­nju smo da se po istom već po­stu­pa, te se ubr­zo mo­že oče­ki­va­ti da će Vla­da CG na ne­koj na­red­noj sjed­ni­ci ri­je­ši­ti ovo pi­ta­nje- is­ti­če Šu­škav­če­vić i aplu­je na sve vla­di­ne i ne­vla­di­ne in­sti­tu­ci­je da Sin­di­ka­tu UP ne od­ma­žu u nji­ho­vim ak­tiv­no­sti­ma iz­no­še­njem ne­tač­nih i ne pot­pu­nih in­for­ma­ci­ja već da do­pri­ne­su na na­čin što će pi­sa­ti sa­mo pro­vje­re­ne po­dat­ke.
A.O.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"