Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Bojka ima srpsko državljanstvo * O preporukama u ponedjeljak * Umjesto članova Vlade, optužili upravnika * Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Djecu kidnapuju zbog trgovine organima * Izabrali najljepše
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Raško Konjević, funkcioner SDP-a:
– Izgleda je bivša rektroka Radmila Vojvodić u pravu kada kaže da je na sceni neprosvijećeni staljinizam. Djeluje mi da je onako rediteljski mislila na Milutina Simovića.

Vic Dana :)

Zašto žene ne igraju fudbal?
Zato što se ne mogu pojaviti 11 žena na istom mjestu u istoj odjeći.


Koji je omiljeni potez kineskog fudbalera?
- Dupli pas!


Mujo i Haso veliki fudbalski fanovi se dogovore da ko prvi umre dođe onom drugom u snu i javi mu da li se gore na nebu igra fudbal. Desilo se tako da Mujo prvi umre i kao što su se dogovorili jedno veče dolazi Hasu u snu da mu javi.
- Haso, imam jednu dobru i jednu lošu vijest - reče Mujo,
- Kaži prvo dobru - odgovara Haso.
- E pa ovako, dobra je ta da se gore na nebu fudbal igra još kako.
- Odlično, hajde mi reci sada lošu vijest.
- Jebi ga, braniš u nedjelju!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni IRENA MADŽGALJ POSTIGLA USPJEH NA MEĐUNARODNOM KONKURSU „JEZIK JE PUT CIVILIZACIJE I KULTURE”
Osvojila prvo mjesto iz ruskog jezika
Madžgalj Osvojila prvo mjesto iz ruskog jezika
BI­JE­LO PO­LjE - Uče­ni­ca dru­gog raz­re­da Sred­nje struč­ne ško­le iz Bi­je­log Po­lja Ire­na Madž­galj osvo­ji­la je pr­vo mje­sto na Me­đu­na­rod­nom kon­kur­su iz ru­skog je­zi­ka „Je­zik je put ci­vi­li­za­ci­je i kul­tu­re” u Mo­skvi. Kon­kurs je or­ga­ni­zo­vao In­sti­tut za kon­ti­nu­i­ra­no obra­zo­va­nje u Mo­skvi i Ros­so­trud­ni­če­stvo. Pra­vo uče­šća ima­li su uče­ni­ci osnov­nih i sred­njih ško­la, stu­den­ti, kao i pro­fe­so­ri iz ci­je­log svi­je­ta, svi oni ko­je spa­ja lju­bav pre­ma ru­skom je­zi­ku, ru­skoj kul­tu­ri i ru­skoj knji­žev­no­sti. Ire­na je u ve­li­koj kon­ku­ren­ci­ji uspje­la da osvo­ji pr­vo mje­sto. Dru­go mje­sto osvo­jio je uče­nik iz Austri­je, a tre­će uče­ni­ca iz Ve­li­ke Bri­ta­ni­je.
-Za kon­kurs „Je­zik je put ci­vi­li­za­ci­je i kul­tu­re” sa­zna­la sam sa­svim slu­čaj­no. Ri­je­ši­la sam da se pri­ja­vim i uče­stvu­jem. Mno­go sam se ob­ra­do­va­la jer sam ve­li­ki lju­bi­telj ovog je­zi­ka i sa za­do­volj­stvom ga učim.  Sma­tram da je ovo tač­mi­če­nje bi­la pra­va pri­li­ka da is­ka­žem svo­ju ogrom­nu lju­bav pre­ma ru­skom je­zi­ku i ru­skoj knji­žev­no­sti i da na ne­ki na­čin do­ka­žem ko­li­ko je ru­ski je­zik zna­ča­jan-is­ti­če Ire­na.
Ra­do­vi uče­sni­ka su ob­ja­vlje­ni na fo­ru­mu In­sti­tu­ta za kon­ti­nu­i­ra­no obra­zo­va­nje, kao i na bro­jim dru­štve­nim mre­ža­ma.
-Bi­la sam pre­sreć­na ka­da sam osvo­ji­la pr­vo mje­sto. Čast mi je bi­la da pred­sta­vljam svo­ju Sred­nju struč­nu ško­lu, svoj grad, kao i dr­ža­vu na ova­ko zna­čaj­nom tak­mi­če­nju. Mo­ram pri­zna­ti da mi ova di­plo­ma za­i­sta mno­go zna­či. Na ne­ki na­čin, ovo je do­kaz mog tru­da i ra­da, kao i ve­li­ke lju­ba­vi pre­ma naj­ljep­šem je­zi­ku na svi­je­tu. Spre­ma­nje za ovaj kon­kurs mi ni­je te­ško pa­lo, jer gra­bim sva­ki slo­bod­ni tre­nu­tak da za­vi­rim u taj pre­div­ni svi­jet ru­ske knji­žev­no­sti i ru­ske kul­tu­re, da pro­či­tam ne­što na ru­skom, da na­u­čim ne­ke sti­ho­ve, pro­či­tam ne­ku knji­gu. To je naj­bo­lji na­čin da se upo­znam sa ru­skom kul­tu­rom i stek­nem no­va zna­nja. Moj men­tor bio je Ra­sim Ka­su­mo­vić- ka­že Ire­na.
Osnov­ni ci­lje­vi ovog kon­kur­sa su pro­mo­ci­ja ru­skog je­zi­ka, ru­ske kul­tu­re i obra­zo­va­nja na ru­skom, ka­ko u Ru­si­ji, ta­ko i u dru­gim dr­ža­va­ma u svi­je­tu.
-Sma­tram da je pra­vo bo­gat­stvo zna­ti ru­ski je­zik, i si­gur­na sam da će mi ovo zna­nje otvo­ri­ti ne­ka no­va vra­ta u ži­vo­tu. Iz­u­ča­va­ju­ći ru­ski je­zik, do­bi­la sam pri­li­ku da upo­znam dje­cu iz ci­je­log svi­je­ta ko­ja kao i ja, ga­je ve­li­ku lju­bav pre­ma ru­skom je­zi­ku.
Ire­na je osim ove na­gra­de osvo­ji­la i dru­go  mje­sto na Pr­vom me­đu­na­rod­nom fe­sti­va­lu „Flo­ri­ka Šte­fan” i tre­će mje­sto na 11. me­đu­na­rod­nom fe­sti­va­lu „Du­ško Tri­fu­no­vić”  po­e­zi­je i pro­ze za osnov­ce, sred­njo­škol­ce i mla­de do 30 go­di­na. Njen men­tor bio je pro­fe­sor Velj­ko De­de­jić.
-Ova škol­ska go­di­na je za me­ne od­lič­no po­če­la. Na­sta­vi­ću da se tak­mi­čim na broj­nim tak­mi­če­nji­ma i kon­kur­si­ma iz mno­gih obla­sti. Na­dam se da će ova škol­ska go­di­na za me­ne bi­ti isto ta­ko uspje­šna kao i pro­šla. Ovom pri­li­kom že­lim pu­no da se za­hva­lim mo­joj po­ro­di­ci i men­to­ru Ra­si­mu Ka­su­mo­vi­ću, JU Sred­njoj struč­noj ško­li, di­rek­to­ru Se­mi­ru Ba­li­ću, raz­red­noj Sne­ža­ni Ob­ra­do­vić, kao i Op­šti­ni Bi­je­lo Po­lje, ko­ji su kao i do­sad bi­li mo­ja ve­li­ka po­dr­ška- na­gla­si­la je Madž­galj.
M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"