Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Predsjednik i dvoje sudija bez pravosudnog ispita * Odbornicu uhapsili zbog telefonskog poziva * Mila tumačio uz pomoć rječnika * Tužilaštvo da ispita bogatstvo Vujovića * Decembar u znaku dobrog zvuka * Savremena srpska umjetnost pred kineskom publikom * Predsjednik i dvoje sudija bez pravosudnog ispita
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 02-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije :
Ako državni funkcioneri ne mogu da dokažu da su nešto stekli od svojih primanja, svu takvu imovinu im treba oduzeti. Mnogi su stekli imovinu na račun pljačke države i naroda.

Vic Dana :)

Mujo se jedva dovukao kući mrtav pijan u sitne sata, a bijesna Fata ga dočeka u kuhinji i zvizne mu jednu za uho:
- Pijanduro jedna obična, ‘o’š još pit’?
Mujo ćuti, a Fata mu zalijepi još jednu:
- A, budalet’no, ‘o’š još pit’?
Mujo i dalje ćuti, pa ga Fata tresne nogom:
- Čuješ ti mene? ‘O’š još pit?!
Mujo slegne ramenima:
- A daj onda još jednu kad s’ već tol’ko navalila...

Utrčava muž u kuću i s vrata viče:
- Ženooo... šta bi radila kad bih dobio na lotou?
- Uzela bih ti pola i ostavila te!
Muž izvadi 20 eura, daje ženi 10 i kaže:
- Briši.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni AKTIVNOSTI NA REALIZACIJI PROJEKTA VAŽNOG ZA RAZVOJ TURIZMA I POLJOPRIVREDE
Most na Ljuboviđi otvara Bjelasicu
Novi most preko rijeke Ljuboviđe Most na Ljuboviđi otvara Bjelasicu Premoštavanjem rijeke stvorene su mogućnosti za brži dolazak na planinu -kazao je Aleksandar Žurić i podsjetio da je na veoma nepristupačnom terenu već završen značajan dio radova na kompletnoj trasi do planine
Most na ri­je­ci Lju­bo­vi­đi u Rav­noj Ri­je­ci je za­vr­šen. Sve se, ina­če, ra­di u sklo­pu otva­ra­nja sje­ver­ne bje­lo­polj­ske stra­ne Bje­la­si­ce, a u okvi­ru ka­pi­tal­nog pro­jek­ta ko­ji fi­nan­si­ra Vla­da Cr­ne Go­re. Ra­do­ve je iz­ve­lo pred­u­ze­će ,,Fi­di­ja” iz Pod­go­ri­ce. Gra­do­na­čel­nik Alek­san­dar Žu­rić je na­ja­vio na­sta­vak iz­grad­nje di­o­ni­ce od mo­sta do di­je­la pu­ta ko­ji je već za­vr­šen, što će ko­šta­ti 400.000 eura.On je na­gla­sio da se za­vr­šet­kom pu­ta va­lo­ri­zu­je bje­lo­polj­ska stra­na Bje­la­si­ce, ko­ja da­je ve­li­ke mo­guć­no­sti za raz­voj tu­ri­zma i po­ljo­pri­vre­de.
-Pre­mo­šta­va­njem ri­je­ke stvo­re­ne su mo­guć­no­sti za br­ži do­la­zak na pla­ni­nu što će mo­ti­vi­sa­ti ne sa­mo gra­đa­ne ove op­šti­ne već i broj­ne pro­la­zni­ke da po­sje­te to pod­ruč­je, jer se put pre­ma Bje­la­si­ci odva­ja s ma­gi­stral­nog pu­ta pre­ma Pod­go­ri­ci-ka­zao je Žu­rić.
On je pod­sje­tio da je na ve­o­ma ne­pri­stu­pač­nom te­re­nu već za­vr­šen zna­ča­jan dio ra­do­va na kom­plet­noj tra­si do pla­ni­ne.
-Ten­der za iz­grad­nju mo­der­ne ži­ča­re še­sto­sjed ras­pi­si­van je ne­ko­li­ko pu­ta i na­kon što smo ga ovih da­na po­no­vi­li oče­ku­jem da do­bi­je­mo re­al­nu po­nu­du za nje­nu iz­grad­nju. Pa­ra­lel­no s ovim ak­tiv­no­sti­ma, od­vi­ja­ju se ra­do­vi na re­gu­li­sa­nju elek­tro i vo­do­snab­di­je­va­nja pla­ni­ne ta­ko da oče­ku­jem da svi pla­ni­ra­ni ra­do­vi bu­du za­vr­še­ni u ro­ku-is­ta­kao je Žu­rić.
On je na­ja­vio za­vr­še­tak dru­ge fa­ze pu­ta od pet ki­lo­me­ta­ra do kra­ja na­red­ne go­di­ne.
Pred­sjed­nik Mje­sne za­jed­ni­ce Rav­na Ri­je­ka Ha­dži Dra­gi­ša Je­re­mić is­ta­kao je da su i most i cje­lo­kup­na tra­sa pu­ta ve­o­ma zna­čaj­ni za tu mje­snu za­jed­ni­cu.
-Po­ve­zi­va­njem dvi­je oba­le na Lju­bo­vi­đi spo­ji­li smo dva se­la i stvo­ri­li mo­guć­nost va­lo­ri­za­ci­je jed­nog od naj­ljep­ših dje­lo­va op­šti­ne ko­ji se na­la­zi na pa­di­na­ma Bje­la­si­ce. Ti­me će se stvo­ri­ti pret­po­stav­ke da mno­gi osta­nu u tom kra­ju, obez­bje­đu­ju­ći se­bi i po­ro­di­ci eg­zi­sten­ci­ju umje­sto da idu u svi­jet, što je bi­la do­sa­da­šnja prak­sa- ka­zao je Je­re­mić.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, Mje­sna za­jed­ni­ca Rav­na Ri­je­ka ima šan­su da va­lo­ri­zu­je sve svo­je po­ten­ci­ja­le.
-Osta­je da u na­red­nom pe­ri­o­du pred­u­ze­će ,,Teh­no­put”, ko­je je do­bi­lo po­sao, ura­di pri­stup­ni put od ma­gi­stra­le do mo­sta, ali i da as­fal­ti­ra dio ko­ji vo­di da­lje od mo­sta pre­ma Bje­la­si­ci, u du­ži­ni od oko 400 me­ta­ra, i ta­ko spo­ji s as­fal­tom ko­ji je ra­ni­je po­sta­vljen. Ta­ko­đe, tre­ba da se po­sta­vi as­falt­ni za­stor i na mo­stu -ka­zao je Je­re­mić, do­da­ju­ći da se na pod­ruč­ju mje­sne za­jed­ni­ce po­sta­vlja ra­svje­ta na ne­ko­li­ko pra­va­ca.M.N.


Osam mi­li­o­na za ži­ča­ru

Ras­pi­san je ten­der za iz­ra­du teh­nič­ke do­ku­men­ta­ci­je i iz­grad­nju ži­ča­re i tri ki­lo­me­tra ski-sta­ze i za iz­ra­du teh­nič­ke do­ku­men­ta­ci­je za si­stem vje­štač­kog osnje­ža­va­nja na lo­ka­ci­ji ,,Cmi­lja­ča “ u op­šti­ni Bi­je­lo Po­lje, sa­op­štio je op­štin­ski me­na­džer Fa­hru­din Be­go­vić.
-Pro­ci­je­nje­na vri­jed­nost jav­ne na­bav­ke, s ura­ču­na­tim PDV-om, iz­no­si 8.000.000 eura. Otva­ra­nje po­nu­da je 29. ja­nu­a­ra 2018. go­di­ne, ka­zao je Be­go­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"