Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Predsjednik i dvoje sudija bez pravosudnog ispita * Odbornicu uhapsili zbog telefonskog poziva * Mila tumačio uz pomoć rječnika * Tužilaštvo da ispita bogatstvo Vujovića * Decembar u znaku dobrog zvuka * Savremena srpska umjetnost pred kineskom publikom * Predsjednik i dvoje sudija bez pravosudnog ispita
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 02-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije :
Ako državni funkcioneri ne mogu da dokažu da su nešto stekli od svojih primanja, svu takvu imovinu im treba oduzeti. Mnogi su stekli imovinu na račun pljačke države i naroda.

Vic Dana :)

Mujo se jedva dovukao kući mrtav pijan u sitne sata, a bijesna Fata ga dočeka u kuhinji i zvizne mu jednu za uho:
- Pijanduro jedna obična, ‘o’š još pit’?
Mujo ćuti, a Fata mu zalijepi još jednu:
- A, budalet’no, ‘o’š još pit’?
Mujo i dalje ćuti, pa ga Fata tresne nogom:
- Čuješ ti mene? ‘O’š još pit?!
Mujo slegne ramenima:
- A daj onda još jednu kad s’ već tol’ko navalila...

Utrčava muž u kuću i s vrata viče:
- Ženooo... šta bi radila kad bih dobio na lotou?
- Uzela bih ti pola i ostavila te!
Muž izvadi 20 eura, daje ženi 10 i kaže:
- Briši.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni FLEŠ
Okru­gli sto o pra­vi­ma OSI
Okru­gli sto pod na­zi­vom „Za­jed­no ra­di­mo za bo­lju bu­duć­nost ko­ja je in­klu­ziv­na, pra­ved­na i odr­ži­va za sve”, po­vo­dom Me­đu­na­rod­nog  da­na oso­ba sa in­va­li­di­te­tom, bi­će odr­žan u ne­de­lju, 3. de­cem­bra u 10.30 sa­ti u ho­te­lu „Fran­ca”.
- Okru­gli sto bi­će sa­mo uvod­na ak­tiv­nost za ovo­go­di­šnje obi­lje­ža­va­nje Me­đu­na­rod­nog  da­na oso­ba sa in­va­li­di­te­tom. Or­ga­ni­za­tor je Ko­a­li­ci­ja „Sa­vez” ko­ju či­ne Udru­že­nje pa­ra­ple­gi­ča­ra, Or­ga­ni­za­ci­ja sli­je­pih za Bi­je­lo Po­lje i Moj­ko­vac, Udru­že­nje za po­dr­šku oso­ba­ma sa in­va­li­di­te­tom, Udru­že­nje ro­di­te­lja „Oaza“, Op­štin­sko udru­že­nje mul­ti­ple skle­ro­ze i Or­ga­ni­za­ci­ja glu­vih i na­glu­vih – naj­vlju­je Sa­fet Ge­ro Me­ho­vić, pred­sjed­nik Ko­a­li­ci­je ,,Sa­vez”.M.N.

Ra­svje­ta na za­o­bi­la­zni­ci
Ra­do­vi na iz­grad­nji jav­ne ra­svje­te na obi­la­zni­ci u Bi­je­lom Po­lju po­če­li su ju­če. Iz­vo­đač ra­do­va je DOO „Elek­tro tim” iz Bu­dve, a nad­zor nad iz­vo­đe­njem ra­do­va vr­ši­će DOO „BMR Ba­o­šić” iz Bi­je­log Po­lja. Ugo­vo­re­na vri­jed­nost in­ve­sti­ci­je je 233.030,80 eura, a za nad­zor 4.000,00 eura. In­ve­sti­to­ri ra­do­va su Di­rek­ci­ja jav­nih ra­do­va Cr­ne Go­re i Op­šti­na Bi­je­lo Po­lje.
-Uko­li­ko vre­men­ski uslo­vi do­zvo­le, oče­ki­va­ni rok za­vr­šet­ka ra­do­va je do kra­ja go­di­ne. Ina­če, tra­sa za­o­bi­la­zni­ce ko­ja je do­sad naj­ka­pi­tal­ni­ji pro­je­kat na pod­ruč­ju na­še op­šti­ne pu­šten je u sa­o­bra­ćaj pri­je ne­ko­li­ko go­di­na i u znat­noj mje­ri ras­te­re­ti­la je gu­žve u sa­o­bra­ća­ju ko­je su ra­ni­je vla­da­le –sa­op­šta­va­ju iz lo­kal­ne upra­ve.
Tra­sa za­o­bi­laznice du­ga je pet ki­lo­me­ta­ra. M.N.

Vo­du pri­je upo­tre­be pro­ku­va­ti
Usled obil­nih pa­da­vi­na na sliv­nom pod­ruč­ju iz­vo­ri­šta ri­je­ke Bi­stri­ce i pla­ni­ne Bje­la­si­ce do­šlo je do po­ve­ća­nja ni­voa vo­de na iz­vo­ri­štu Bi­stri­ce u Maj­sto­ro­vi­ni. Re­zul­ta­ti fi­zič­ko-he­mij­ske ana­li­ze po­ka­zu­ju po­ve­ća­no za­mu­će­nje vo­de na iz­vo­ri­štu oda­kle se vr­ši snad­bi­je­va­nje vo­dom za pi­će za ko­ri­sni­ke sa pod­ruč­ja bje­lo­polj­ske op­šti­ne.
-Shod­no upu­stvi­ma i pre­po­ru­ka­ma In­sti­tu­ta za jav­no zdra­vlje Cr­ne Go­re, s ob­zi­rom na po­ve­ća­nu mut­no­ću, pre­po­ru­ču­je­mo da po­tro­ša­či ko­ji se snad­bi­je­va­ju iz grad­ske vo­do­vod­ne mre­že ne ko­ri­ste vo­du za pi­će bez pred­hod­nog pro­ku­va­va­nja, ta­lo­že­nja i ci­je­đe­nja vo­de. Ina­če, hlo­ri­sa­nje se vr­ši re­dov­no, či­me se obez­bje­đu­je mi­kro­bi­o­lo­ška is­prav­nost vo­de-ka­že Mar­ko Bu­la­to­vić, teh­nič­ki di­rek­tor pred­u­ze­ća ,,Vo­do­vod Bi­stri­ca”.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma teh­nič­ka slu­žba pred­u­ze­ća re­dov­no pra­ti sta­nje na iz­vo­ri­štu ta­ko da će o even­tu­al­nim pro­mi­je­na­ma na vri­je­me oba­vi­je­sti­ti po­tro­ša­če.M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"