Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Pred izbore otvaraju 200 radnih mjesta * Mesar uhapšen  zbog ubistva * Vukčević nezakonito smijenjen * U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Ako hoće priznanje Kosova – hvala, doviđenja * Ljepota je u umjerenosti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 26-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Neven Gošović, funkcioner Demokratske Crne Gore :
– Motiv postupanja Filipa Vujanovića nije poštovanje zakona, već čista računica njegove partije i njenog šefa da održavanje lokalnih i predsjedničkih izbora u istom danu ne bi bilo u interesu DPS-a.

Vic Dana :)

Policajac zaustavlja auto koji je jurio brzinom većom od 150 km na sat:
– Gospođo, da li znate da ste prekoračili dozvoljenu brzinu?
Gospođa koja ima 85 godina, mirno odgovara:
– Znam sine, ... ali ja moram da stignem na odredište prije nego što zaboravim gdje sam krenula ...

Razgovaraju dvije gluve babe:
- Je li, a koji je danas dan, je l‘ četvrtak?
- Ma jok, bre, danas je četvrtak.
- A što sam ja sve mislila da je danas četvrtak?

Razgovor babe i unuka:
- Još samo da završiš fakultet, pa mogu da umrem.
- Baba, završio sam faks! -Još samo da se oženiš, pa mogu da umrem ...
- Čekaj baba, nismo se tako dogovorili!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni ANDRIJA RADMAN SAOPŠTIO DA NEMA OSNOVA ZA MJENIČNU NAPLATU SREDSTAVA OD OPŠTINE HERCEG NOVI ZA LED RASVJETU Mjenica sa jednim potpisom je manjkava Radman je saopštio da nijedan euro nije plaćen Hesallajtu i da misli da neće ni biti plaćen jer posao nije završen. On je rukovodstvu Opštine Herceg Novi ponudio svu pomoć i svu dokumentaciju koju on posjeduje oko investicije za Led rasvjetu
HERCEG NOVI - Ni­ko ne­ma pra­vo da ak­ti­vi­ra mje­ni­ce jer je po­tra­ži­va­nje ­spor­no, bi­lo da je ri­ječ o fir­mi He­sallajt ili ne­koj dru­goj ko­ja se pre­dsta­vlja kao njen prav­ni na­sled­nik, re­kao je od­bor­nik DPS-a An­dri­ja Rad­man ko­ji je u vri­je­me pot­pi­si­va­nja ugo­vo­ra za pro­je­kat Led ra­svje­te oba­vljao funk­ci­ju pred­sjed­nik Skupštine opštine Her­ceg No­vi.
-Ako je ne­ko u po­sje­du mje­ni­ce, to ne zna­či da ima pra­vo da je ak­ti­vi­ra. Ta­kav po­stu­pak po­vla­či kon­se­kven­ce za bes­prav­no ak­ti­vi­ra­nje sred­stva obez­bje­đe­nja mje­ni­ce jer su je ak­ti­vi­ra­li su­prot­no ugo­vo­ru. Da li je jav­ni iz­vr­ši­telj mo­žda mo­gao du­blje ući u ci­je­lu pro­ble­ma­ti­ku, mo­žda je­ste, ni­je na me­ni da tu­ma­čim rad iz­vr­ši­te­lja, vje­ro­vat­no je ra­dio pre­ma do­sta­vlje­nim do­ku­men­ti­ma advo­ka­ta dru­ge stra­ne. Od­lu­kom u lo­kal­noj sa­mo­u­pra­vi kar­ton de­po­no­va­nih pot­pi­sa u Op­šti­ni Her­ceg No­vi ima­la su če­ti­ri li­ca. Sva­ko sred­stvo pla­ća­nja mo­ra­lo je ima­ti dva pot­pi­sa, ni­ko ni­je imao pra­vo da pot­pi­še sam. Mje­ni­ca je sa­ma po se­bi manj­ka­va jer ni­je ima­la dva pot­pi­sa i ne znam ka­ko je oti­šla sa jed­nim pot­pi­som. Kao ta­kva se ne mo­že na­pla­ti­ti – istakao je Rad­man gostujući prije dvije večeri na TV No­vi u emi­si­ja „U ži­ži” sa Per­icom Đa­ko­vićem.
Rad­man je saopštio da ni­je­dan euro ni­je pla­ćen He­sa­llaj­tu i da mi­sli da ne­će ni bi­ti pla­ćen jer po­sao ni­je za­vr­šen. On je sa­da­šnjoj lo­kal­noj ad­mi­ni­stra­ci­ji po­sta­vio pi­ta­nje za­što od ju­na ni­je po­kre­nu­ta pro­ce­du­ra jed­no­stra­nog ras­ki­da ugo­vo­ra što je bi­lo u skla­du sa ugo­vo­rom.
-U tom slu­ča­ju dru­ga stra­na bi mo­ra­la da po­kre­ne par­ni­cu ra­di za­šti­te svo­jih in­te­re­sa i da­nas ne bi ima­li ovu si­tu­a­ci­ju- oci­je­nio je Rad­man i po­no­vio da ne­ma osno­va za na­pla­tu mjenice i ka­da Vi­je­će do­ne­se od­lu­ku o pri­go­vo­ru ci­je­li slu­čaj će ući u par­nič­ni po­stu­pak u ko­me će sva­ko do­ka­zi­va­ti svo­je.
-Osnov­nim ugo­vo­rom sva­ka stra­na u slu­ča­ju ras­ki­da uzi­ma ono što je uni­je­la u taj po­sao. U ovom slu­ča­ju Op­šti­na Her­ceg No­vi tr­pi šte­tu jer oni ni­su de­po­no­va­li na ugo­vo­rom de­fi­ni­san na­čin sta­re svje­tilj­ke. No­ve svje­tilj­ke ni­su vla­sni­štvo Op­šti­ne Her­ceg No­vi već po­nu­đa­ča do teh­nič­kog pri­je­ma. Da bi se pra­vil­no po­ka­za­la si­tu­a­ci­ja tre­ba pri­ka­za­ti šte­tu ko­ju je pre­tr­pje­la op­šti­na ne­sa­vje­snim la­ge­ro­va­njem sta­rih svje­tilj­ki jer su one uni­šte­ne i ni­su funk­ci­o­nal­ne. Oče­ku­jem da za­dr­ži­mo Led svje­tilj­ke bez da­ljin­skog upra­vlja­nja i da na taj na­čin bu­de na­mi­re­na šte­ta Op­šti­ni- ka­zao je Rad­man koji je po stru­ci prav­nik. On je rukovodstvu Opštine Hreceg Novi po­nu­dio svu po­moć i svu do­ku­men­ta­ci­ju ko­ju on po­sje­du­je oko investicije za Led rasvjetu.
Gost emisije bio je i dr Mi­loš Bi­go­vić, Radmanov na­sled­nik na funk­ci­ji pred­sjed­ni­ka SO. On je na­gla­sio da u Opšti­ni ne­ma­ju po­tvr­du da je No­va­lu­me prav­ni na­sled­nik He­sal­laj­ta. Bi­go­vić je po­tvr­dio da su pred­stav­ni­ci No­va­lu­me bi­li na raz­go­vo­ru u Op­šti­ni i re­kli da ni­su u mo­guć­no­sti da za­vr­še za­po­če­ti po­sao, ali da su tra­ži­li da se pot­pi­še aneks ugo­vo­ra ka­ko bi se pro­mi­je­ni­li ne­ki čla­no­vi osnov­nog ugo­vo­ra.
- Si­gur­no će­mo ići u pro­ces ras­ki­da ugo­vo­ra ali da bi ga ras­ki­nu­li mo­ra­mo da sa­če­ka­mo od­lu­ku Pri­vred­nog su­da – ka­zao je Bi­go­vić.
Po nje­go­vom mi­šlje­nju, jav­na iz­vr­ši­telj­ka ni­je pro­fe­si­o­nal­no od­ra­di­la svoj po­sao i ni­je smje­la da do­ne­se rje­še­nje o iz­vr­še­nju.
Z. Š.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"