Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Pred izbore otvaraju 200 radnih mjesta * Mesar uhapšen  zbog ubistva * Vukčević nezakonito smijenjen * U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Ako hoće priznanje Kosova – hvala, doviđenja * Ljepota je u umjerenosti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 26-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Neven Gošović, funkcioner Demokratske Crne Gore :
– Motiv postupanja Filipa Vujanovića nije poštovanje zakona, već čista računica njegove partije i njenog šefa da održavanje lokalnih i predsjedničkih izbora u istom danu ne bi bilo u interesu DPS-a.

Vic Dana :)

Policajac zaustavlja auto koji je jurio brzinom većom od 150 km na sat:
– Gospođo, da li znate da ste prekoračili dozvoljenu brzinu?
Gospođa koja ima 85 godina, mirno odgovara:
– Znam sine, ... ali ja moram da stignem na odredište prije nego što zaboravim gdje sam krenula ...

Razgovaraju dvije gluve babe:
- Je li, a koji je danas dan, je l‘ četvrtak?
- Ma jok, bre, danas je četvrtak.
- A što sam ja sve mislila da je danas četvrtak?

Razgovor babe i unuka:
- Još samo da završiš fakultet, pa mogu da umrem.
- Baba, završio sam faks! -Još samo da se oženiš, pa mogu da umrem ...
- Čekaj baba, nismo se tako dogovorili!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni OPŠTINA TIVAT U PROBLEMIMA OKO REALIZACIJE KAPITALNIH PROJEKATA Poništen tender za Belane
TI­VAT -Op­šti­na Ti­vat u ovoj go­di­ni su­o­či­la se sa ozbilj­nim pro­ble­mi­ma u re­a­li­za­ci­ji ka­pi­tal­nih in­fa­struk­tur­nih pro­je­ka­ta. Po­če­tak ra­do­va na re­kon­struk­ci­ju cje­vo­vo­da od kru­žnog to­ka do So­li­la ka­sni zbog utvr­đi­va­nja tra­se, a Op­šti­na je po­ni­šti­la no­vi ten­der za iz­bor iz­vo­đa­ča ra­do­va za iz­grad­nju obal­nog še­ta­li­šta Be­la­ni zbog ne­is­prav­ne po­nu­de.
U op­šti­ni Ti­vat su po­tvr­di­li da su ima­li sa­sta­nak sa iz­vo­đa­čem ra­do­va kom­pa­ni­jom „Er­lang “ iz Pod­go­ri­ce, od­no­sno sa nad­zo­rom fir­mom „Ci­vil En­gi­ne­er” oko re­kon­struk­ci­je cje­vo­vo­da.
- Ka­šnje­nje po­čet­ka iz­vo­đe­nja ra­do­va na­sta­lo je zbog či­nje­ni­ce da se tra­sa cje­vo­vo­da po­kla­pa sa tra­som in­sta­la­ci­je te­le­ko­mu­ni­ka­ci­o­nog ka­bla, pa je isti po­treb­no iz­mje­sti­ti. U to­ku da­na na te­ren će iza­ći pred­stav­ni­ci Op­šti­ne, Te­le­ko­ma i fir­me ko­ja iz­vo­di ra­do­ve, ka­ko bi za­jed­nič­ki ri­je­ši­li si­tu­a­ci­ju i ka­ko bi se ubr­zao po­če­tak ra­do­va. Ima­ju­ći u vi­du va­žnost ove sa­o­bra­ćaj­ni­ce, Op­šti­na Ti­vat će in­si­sti­ra­ti na to­me da ra­do­vi bu­du za­vr­še­ni u naj­kra­ćem mo­gu­ćem ro­ku - sa­op­šti­li su iz Op­šti­ne.
Re­kon­struk­ci­ja cje­vo­vo­da od So­li­la do kru­žnog to­ka u du­ži­ni od 2,3 ki­lo­me­tra tre­ba­la je po­če­ti 11.ja­nu­a­ra, Taj po­sao vri­je­dan 774.109, 28 eura po­vje­ren je pod­go­rič­koj fir­mi „Er­lang“, ko­ja je oda­bra­na kao naj­po­volj­ni­ji po­nu­đač na ten­de­ru.
Pred­sjed­ni­ca op­šti­ne Sne­ža­na Ma­ti­je­vić kao ovla­šće­no li­ce na­ru­či­o­ca po­sla, na pred­log Ko­mi­si­je za otva­ra­nje i vred­no­va­nje po­nu­da 15.ja­nu­a­ra do­ni­je­la je od­lu­ku o ob­u­sta­vlja­nju po­stup­ka jav­ne na­bav­ke za pro­je­kat iz­grad­nje lun­go ma­re Be­la­ni, jer do­sta­vlje­na po­nu­da Kon­zor­ci­jum „Ci­vil en­gi­ne­er”doo Pod­go­ri­ca ni­je bi­la is­prav­na. U Op­šti­ni Ti­vat is­ti­ču da je ko­mi­si­ja evi­den­ti­ra­la po­sto­ja­nje su­ko­ba in­te­re­sa na stra­ni ovog po­nu­đa­ča u smi­slu od­red­be čl. 17 st. 2 Za­ko­na o jav­nim na­bav­ka­ma. Ka­ko sa­zna­je­mo po­nu­đač je na­veo da bi na ovom pro­jek­tu oba­vljao i po­slo­ve nad­zo­ra. U to­ku je rok za žal­bu na na­ve­de­nu od­lu­ku.Po­sao vri­je­dan 1,1 mi­li­on eura pred­vi­đen je ka­pi­tal­nim di­je­lom bu­dže­ta za 2018. go­di­nu.
Ž.K.


Smi­je­njen Pe­đa Ob­ra­do­vić?

Pre­ma ne­zva­nič­nim in­for­ma­ci­ja­ma Pred­sjed­ni­ca op­šti­ne Sne­ža­na Ma­ti­je­vić smi­je­ni­la je 10.ja­nu­a­ra di­rek­to­ra Di­rek­ci­je za in­ve­sti­ci­je Pe­đu Ob­ra­do­vi­ća ko­ji ni­je pri­su­stvo­vao sjed­ni­ci SO Ti­vat or­ža­noj 17. ja­nu­a­ra, na ko­joj je usvo­je­na od­lu­ka o po­rav­na­nju du­ga za ko­mu­na­li­je od 5,5 mi­li­o­na eura sa Por­to Mon­te­ne­grom. Ob­ra­do­vić ko­ji ne že­li da ko­men­ta­ri­še raz­lo­ge i okol­no­sti smje­ne, a ka­ko sa­zna­je­mo ima ugo­vor o rad­nom an­ga­žo­va­nju sa Op­šti­nom Ti­vat još tri go­di­ne. Smje­na još uvi­jek ni­je prav­no for­ma­li­zo­va­na, pa su iz Op­šti­ne Ti­vat na no­vi­nar­sko pi­ta­nje od­go­vo­ri­li da je Pe­đa Ob­ra­do­vić i da­lje di­rek­tor Di­rek­ci­je za in­ve­sti­ci­je.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"