Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Pred izbore otvaraju 200 radnih mjesta * Mesar uhapšen  zbog ubistva * Vukčević nezakonito smijenjen * U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Ako hoće priznanje Kosova – hvala, doviđenja * Ljepota je u umjerenosti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 26-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Neven Gošović, funkcioner Demokratske Crne Gore :
– Motiv postupanja Filipa Vujanovića nije poštovanje zakona, već čista računica njegove partije i njenog šefa da održavanje lokalnih i predsjedničkih izbora u istom danu ne bi bilo u interesu DPS-a.

Vic Dana :)

Policajac zaustavlja auto koji je jurio brzinom većom od 150 km na sat:
– Gospođo, da li znate da ste prekoračili dozvoljenu brzinu?
Gospođa koja ima 85 godina, mirno odgovara:
– Znam sine, ... ali ja moram da stignem na odredište prije nego što zaboravim gdje sam krenula ...

Razgovaraju dvije gluve babe:
- Je li, a koji je danas dan, je l‘ četvrtak?
- Ma jok, bre, danas je četvrtak.
- A što sam ja sve mislila da je danas četvrtak?

Razgovor babe i unuka:
- Još samo da završiš fakultet, pa mogu da umrem.
- Baba, završio sam faks! -Još samo da se oženiš, pa mogu da umrem ...
- Čekaj baba, nismo se tako dogovorili!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni OSNOVCI IZ GRANČAREVA PREKINULI BOJKOT NASTAVE, NA POTEZU MINISTARSTVO PROSVJETE Prevoz neophodan, obrazovanje obavezno
BI­JE­LO PO­LjE - Na­kon dva da­na je­da­na­est uče­ni­ka, od pe­tog do de­ve­tog raz­re­da, iz Gran­ča­re­va pre­ki­nu­li su boj­kot i na­sta­vi­li sa po­ha­đa­njem na­sta­ve u osnov­nim ško­la­ma na pod­ruč­ju bje­lo­polj­ske op­šti­ne. Raz­log boj­ko­ta bi­lo je ne­go­do­va­nje nji­ho­vih ro­di­te­lja ko­ji su pot­pi­sva­njem pe­ti­ci­je od Mi­ni­star­stva pro­svje­te tra­ži­li or­ga­ni­zo­van kom­bi pre­voz dje­ce od ku­će do ško­le. Je­dan od ro­di­te­lja Pet­ko Lju­jić ka­že da su pre­ki­nu­li boj­kot dje­ce svje­sni oba­ve­znog osnov­no­škol­skog obra­zo­va­nja.
-Upo­zo­ri­li smo na pro­blem ko­ji tra­je sko­ro de­ce­ni­ju sa že­ljom da ani­mi­ra­mo nad­le­žne in­sti­tu­ci­je i usta­no­ve, ka­ko op­štin­ske, ta­ko i dr­žav­ne, da se on mo­ra rje­ša­va­ti. Oba­vi­li smo raz­go­vor sa di­rek­to­ri­com OŠ „Du­šan Ko­rać” Fa­ti­mom Me­ho­vić i ona je obe­ća­la da će oba­vi­ti raz­go­vor sa nad­le­žni­ma u Mi­ni­star­stvu pro­svje­te. Oče­ku­je­mo da će se na­ći ade­kvat­no rje­še­nje i da nas ne­će tje­ra­ti da na­pu­šta­mo og­nji­šta i ide­mo u grad sa se­la-po­ruč­ju­je Lju­jić.
On is­ti­če da dje­ca iz Gran­ča­re­va i okol­nih se­la pu­tu­ju u grad na na­sta­vu jer u Pod­ruč­nom odje­lje­nju ško­le u Gran­ča­re­vu, ko­je pri­pa­da ma­tič­noj Osnov­noj ško­li ,,Du­šan Ko­rać” ra­di sa­mo kom­bi­no­va­na od­je­le­nja od pr­vog do pe­tog raz­re­da, te da su ro­di­te­lji iz­lo­že­ni ve­li­kim ma­te­ri­jal­nim tro­ško­vi­ma, jer pla­ća­ju tak­si pre­voz za dje­cu do ško­la, a ne­ko za­ku­plju­je i stan u gra­du.
Di­rek­to­ri­ca Me­ho­vić po­tvr­đu­je da je oba­vi­la raz­go­vor sa ro­di­te­lji­ma i da je naj­va­žni­je da dje­ca po­ha­đa­ju re­dov­no na­sta­vu.
- Ovih da­na bo­ra­vi­ću u Pod­go­ri­ci i su­sre­šću se sa mi­ni­strom Da­mi­rom Še­ho­vi­ćem ko­jeg sam od­mah upo­zna­la sa pro­ble­mom. Vi­dje­će­mo šta se mo­že ura­di­ti po ovom pi­ta­nju-ka­za­la je Me­ho­vić.
Ne­za­vi­sni od­bor­nik Ra­do­mir Jo­kić ka­že da je pro­blem pre­vo­za dje­ce iz Gran­ča­re­va evi­den­tan i da mo­ra rje­ša­va­ti, ali ne sa­mo pre­voz đa­ka već i osta­log sta­nov­ni­štva kao i da se mo­ra ra­di­ti na po­bolj­ša­nju put­ne in­fra­struk­tu­re.
- Ako je in­te­res Vla­de Cr­ne Go­re da se raz­vi­ja po­ljo­pri­vre­da i da funk­ci­o­ni­šu po­ljo­pri­vred­na ga­zdin­stva, on­da se mo­ra vo­di­ti ra­ču­na o se­o­skim osnov­nim ško­la­ma i pre­vo­zu uče­ni­ka ka­ko bi sta­nov­ni­štvo osta­lo da ži­vi na ovom pod­ruč­ju. Ne smi­je­mo do­zvo­li­ti mi­gra­ci­ju iz se­la u grad. Na­po­mi­nje­mo da se ro­di­te­lji iz­la­žu ne­po­treb­nim i do­dat­nim tro­ško­vi­ma, iz­najm­lju­ju­ći sta­no­ve u gra­du, ka­ko bi bi­li sa svo­jom dje­com. Zbog to­ga osta­vlja­ju ima­nja, plod­na ze­mlja osta­je pu­sta, a ku­će za­klju­ča­ne- na­vo­di Jo­kić i do­da­je da i lo­kal­na vlast tre­ba da se po­bri­ne za or­ga­ni­zo­va­ni pre­voz đa­ka.
M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"