Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Postao ministar, a ostao u Monteputu * Milo i Cane zajedno u Parizu * Braća namještala poslove jedan drugom * Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Dramatični krah na berzama plaši SAD * Gdje je život
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragoslav Šćekić, potpredsjednik SNP-a:
Poraz Demokratske partije socijalista u Beranama označio je i početak kraja vladavine te stranke na državnom nivou.

Vic Dana :)

Na velikom takmičenju, bacač koplja kaže svom kolegi:
– Danas se moram jako potruditi, u publici je i moja tašta.
Kolega odgovara:
– Čovječe, to je preko sto metara, teško da ćeš je pogoditi!

Stariji student objašnjava novopridošlom brucošu:
– Cimere, pazi ovako, ... na fakultetu su ti najteže prve tri godine, ... a onda upišeš drugu ...


Razgovaraju dva studenta:
– Kad obično ideš da spavaš?
– Šta znam, pa tako ... oko dva, pola šest...


Trče dva DIF-ovca oko Ade i kaže jedan drugom:
– E dosta smo učili, ‘ajde da sjednemo na piće!


Razlika između studenta i čistačice je u tome što čistačica očisti sve u roku.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni U GUSINJU ODRŽANA RADIONICA Podrška u preradi mlijeka
GU­SI­NjE –U Gu­si­nju je za pro­iz­vo­đa­če mli­je­ka i mlječ­nih pro­iz­vo­da odr­ža­na ra­di­o­ni­ca, od­no­sno pre­zen­ta­ci­ja no­vih mje­ra tr­ži­šno- cje­nov­ne po­li­ti­ke ko­ja se od­no­si na di­rekt­na pla­ća­nja, kao po­dr­ška pre­ra­di mli­je­ka u ga­zdin­stvu. Ra­di­o­ni­cu su odr­ža­li slu­žbe­ni­ci Mi­ni­star­stva po­ljo­pri­vre­de -Odje­lje­nja za sa­vje­to­dav­ne po­slo­ve i sto­čar­stvo Lji­lja­na Mar­tić, Dra­go­mir Ga­jo Jo­čić i Mar­ko Zo­njić, kao i in­spek­tor­ka iz Upra­ve za bez­bjed­nost hra­ne, ve­te­ri­nu i fi­to­sa­ni­tar­ne po­slo­ve Dra­ga­na Pe­šić.
- S ovom mje­rom po­če­lo se pro­šle go­di­ne, ali na te­ri­to­ri­ji ko­ju po­kri­va naš cen­tar (Be­ra­ne, Ro­ža­je, Pet­nji­ca, An­dri­je­vi­ca, Plav i Gu­si­nje) ni­je bi­lo pu­no za­in­te­re­so­va­nih. Že­li­mo da­nas da ka­že­mo po­ljo­pri­vred­nim pro­iz­vo­đa­či­ma u Gu­si­nju da ima­ju mo­guć­nost da apli­ci­ra­ju za od­re­đe­ne be­ne­fi­ci­je, ko­je se od­no­se na šest cen­ti po li­tru mli­je­ka pre­ra­đe­nog u sir. Da­na­šnju ra­di­o­ni­cu za­mi­sli­li smo kao edu­ka­ci­ju pro­iz­vo­đa­ča da bi apli­ci­ra­li za ovu mje­ru agro­bu­dže­ta, od­no­sno da im ob­ja­sni­mo šta tre­ba da obez­bi­je­de od uslo­va. Ka­sni­je će­mo pre­zen­to­va­ti i dru­ge mje­re ko­je su broj­ne i za ko­je pro­iz­vo­đa­či mo­gu ta­ko­đe da apli­ci­ra­ju, a ko­je će se od­no­si­ti i na pro­iz­vod­nju si­ra na ka­tu­ni­ma, što ob­u­hva­ta re­no­vi­ra­nje ka­tun­skih ko­li­ba, po­sta­vlja­nje so­lar­nih pa­ne­la, obje­ka­ta za mlje­kar­sku opre­mu i pre­ra­du mli­je­ka –re­kla je Mar­ti­će­va. Ona je do­da­la da svi objek­ti u ko­ji­ma se pro­iz­vo­di i pre­ra­đu­je sir tre­ba da ima­ju do­zvo­lu od Upra­ve za ve­te­ri­nu -da bu­du re­gi­stro­va­ni za tu vr­stu pre­ra­de, a ka­sni­je će im to rje­še­nje ko­je do­bi­ju ko­ri­sti­ti da bi mo­gli kod Mi­ni­star­stva po­ljo­pri­vre­de apli­ci­ra­ti za ko­li­či­nu mli­je­ka za pre­ra­đe­ni sir i kaj­mak.
-Pro­iz­vo­đa­či tre­ba naj­pri­je da do­bi­ju rje­še­nje za obje­kat ko­ji će bi­ti re­gi­stro­van za pre­ra­du. Oni ko­ji pro­iz­vo­de do 50 li­ta­ra mli­je­ka u kuć­nom ga­zdin­stvu ima­ju mo­guć­nost da to ra­de u svo­joj ku­hi­nji -na tra­di­ci­o­na­lan na­čin. Oni ko­ji ima­ju vi­še od 100 li­ta­ra, da­kle ve­ću pro­iz­vod­nju, ima­ju mo­guć­nost da iz­gra­de po­se­ban obje­kat u ko­jem će pra­vi­ti i pro­iz­vo­di­ti sir. Obje­kat tre­ba da je pri­ja­vljen kod Upra­ve za ve­te­ri­nu. –ka­za­la je Mar­ti­će­va.
N.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"