Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Gradonačelnik Pljevalja ide 24 dana u zatvor * Zaposlio ministrovu kćerku i brata * Prodali stan bez našega znanja * Život neće stati zbog nenadležnog suda * Putinovi oligarsi na udaru * Izdaja Bregzita gurnuće London u krizu * Brzo, brže, kvalitetnije
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSANDAR PEJOVIĆ, MINISTAR EVROPSKIH POSLOVA:
Evropska unija možda nije efikasna kao Turska i nije možda toliko sposobna da zaista rješava brzo pitanja kao Rusija.

Vic Dana :)

Skupile se životinje u šumi da se takmiče u pričanju viceva. Prethodno se dogovore da ubiju onoga čijem se vicu ne budu svi smijali. Prva počne lisica. Ispriča vic i na kraju svi se smiju, osim mede, pa ubiju liju. Zatim dođe vuk. Ispriča vic, svi ćute, samo se meda smije. Pitaju ga ostali:
– Šta je, medo, što se smiješ?
Meda će:
– Ala je bio dobar onaj lijin!


Momak kaže djevojci:
– Ja bih tebe mogao da gledam čitavog dana.
– Što, je l` sam ti mnogo lijepa?
– Ma jok, nego si `slučaj za posmatranje`!

Kaže profesor studentu:
– Kolega, ne možete spavati na mom predavanju!
Student odgovori:
– Možda bih i mogao da ste malo tiši!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni UDRUŽENJE „PČELAR” NASTAVLJA REALIZACIJU PREKOGRANIČNOG PROJEKTA Pčelarstvo bez granica
BI­JE­LO PO­LjE – Pro­je­kat pre­ko­gra­nič­ne sa­rad­nje Cr­ne Go­re i Sr­bi­je, pod na­zi­vom „Pče­lar­stvo bez gra­ni­ca”, tra­je do apri­la ove go­di­ne. Vla­di­mir Še­bek, pred­sjed­nik Udru­že­nja pče­la­ra „Pče­lar” iz Bi­je­log Po­lja ka­že da se spro­vo­de sve ak­tiv­no­sti ko­je su pla­ni­ra­ne pro­jek­tom, ka­ko bi se pče­lar­tsvo po­di­glo na još ve­ći ni­vo.
– Ono što nam je bi­la na­mje­ra, u če­mu smo, na­dam se, uspje­li, je­ste da edu­ku­je­mo sa­da­šnje pče­la­re, ali i pri­do­bi­je­mo no­ve, pri­je sve­ga mla­de, da se ba­ve pče­lar­stvom. U sklo­pu pro­jek­ta po­di­je­li­li smo za 13 no­vih mla­dih pče­la­ra isto to­li­ko ko­šni­ca i ro­je­va, dok smo za de­set po­sto­je­ćih pče­la­ra da­li po­moć u po­je­di­nač­nom iz­no­su pče­lar­ske opre­me u vri­jed­no­sti od 1.350 eura – ka­že Še­bek i do­da­je da su pče­la­ri­ma po­di­je­lje­ni i or­gan­ski li­je­ko­vi pro­tiv obo­lje­nja va­roe, a za de­set pče­la­ra je ura­đe­na bes­plat­na ana­li­za kva­li­te­ta me­da.
– Taj na­laz usko­ro tre­ba da stig­ne sa Bi­o­teh­nič­kog in­sti­tu­ta iz Be­o­gra­da, što će tač­no po­ka­za­ti ka­kvog je kva­li­te­ta med i šta tre­ba ura­di­ti u na­red­nom pe­ri­o­du da se on po­pra­vi – is­ti­če Še­bek, do­da­ju­ći da su or­ga­ni­zo­va­ne me­đu­sob­ne po­sje­te pče­la­ra iz Bi­je­log Po­lja i Ari­lja, a do kra­ja pro­jek­ta uče­stvo­va­će i u pče­lar­skoj ma­ni­fe­sta­ci­ji „Do­bra pče­la”. Še­bek na­gla­ša­va da Udru­že­nje iz Bi­je­log Po­lja ima 147 re­gi­stro­va­nih pče­la­ra, od ko­jih i ne­ko­li­ko pri­pad­ni­ca ljep­šeg po­la i do­sta mla­dih.
– Pri­nos me­da u pro­šloj go­di­ni je bio ve­o­ma loš, mo­žda naj­go­ri do­sad, a to je, na­ža­lost, trend već tri go­di­ne, ta­ko da ima­mo do­sta pro­ble­ma u ba­vlje­nju pče­lar­stvom. Pri­nu­đe­ni smo bi­li da to­kom lje­ta, ka­da za to ni­je vri­je­me, pri­hra­nju­je­mo pče­li­nja dru­štva – na­vo­di Še­bek, do­da­ju­ći da se se­dam­na­e­sto­čla­na de­la­ga­ci­ja udru­že­nja „Pče­lar” ne­dav­no vra­ti­la iz po­sje­te Be­o­grad­skom saj­mu, gdje su pri­su­stvo­va­li na če­ti­ri pre­da­va­nja emi­nent­nih ino­stra­nih struč­nja­ka i vi­dje­li šta sve od no­ve opre­me ima kad je pče­lar­stvo u pi­ta­nju.
Še­bek na­gla­ša­va da bje­lo­polj­sko udru­že­nje „Pče­lar” ima do­bru sa­rad­nju sa lo­kal­nom upra­vom i Sa­ve­zom pče­la­ra Cr­ne Go­re.
M.N.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"