Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Nema zastare za Milovu ekipu * Podržite mene i srušićemo DPS * Katnić traži pritvor za Mandića * Jelić ne prijavljuje da ima firmu * Nema zastare za Milovu ekipu * Nije strašno * Djeca ćute o nasrtajima sajber nasilnika
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 08-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slađana Radojević, samohrana majka :
– Ne treba mi ruža, nego metar drva.

Vic Dana :)

- Haloo! Je l‘ to vatrogasna služba?
- Jeste gospođo, izvolite.
- Ja sam skoro posadila cvijeće...
- Gospođo, tražili ste vatrogasnu službu!?
- Da jesam, to je vrlo skupo, egzotično cvijeće...
- Gospođo, tražili ste i dobili ste vatrogasnu službu a ne cvjećaru! Recite kako vam možemo pomoći ili spustite slušalicu i smjesta nam oslobodite vezu!!!
- Ma dobro de, šta me odmah napadate, komšiji gori kuća, pa kad budete gasili požar pazite mi na cvijeće...
Ako posle tri mjeseca teretane ne vidite rezultate, pređite na fotošop.
Čujem da ti se sestra udala za boksera. Kako izgleda?
Nemam pojma! Posle svakog meča je drugačiji.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2018-03-07 ŠAVNIČKI SNP OPTUŽUJE LOKALNE DPS FUNKCIONERE
U Šavnik svrate samo za plate
Zasjedanje SO Šavnik (arhivski snimak) U Šavnik svrate samo za plate Većina funkcionera ne živi u Šavniku, već u Nikšiću, počev od predsjednika opštine, preko glavnog administratora, sekretara sekretarijata do šefova... Ne tako male funkcionerske plate ostvaruju na teret građana Šavnika, ističu iz SNP-a
-ŠAVNIK- Iz Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije Šavnik saopštili su da jedino što odlikuje taj grad, koji je najsiromašniji u Crnoj Gori, jeste činjenica da sigurne plate imaju samo funkcioneri lokalne samouprave u kojoj vlast ima DPS. Šavnička opština, naglašavaju iz SNP-a, ima manje od hiljadu i po stanovnika, od čega oko 300 živi u varoši. Iako se po broju stanovnika, tvrde oni, mogu mjeriti sa većom mjesnom zajednicom, prema broju zaposlenik u Opštini ne zaostaju za razvijenim gradovima u državi.
-Lokalna samouprava, zajedno s javnim preduzećima čiji je osnivač opština, ima više od sto zaposlenih. Većina funkcionera ne živi u Šavniku, već u Nikšiću, počev od predsjednika opštine, preko glavnog administratora, sekretara sekretarijata do šefova... Ne tako male funkcionerske plate ostvaruju na teret građana Šavnika, iz budžeta iz kojeg je više od pola miliona opredijeljeno za zarade zaposlenih, uključujući i zaposlene u javnim preduzećima čiji je osnivač Opština, naglašavaju iz šavničkog SNP-a.
Šavnik je nekad bio grad koji je pružao sigurnu egzistenciju za blizu osam hiljada stanovnika. U opo­zi­ci­o­nom SNP-u is­ti­ču da u su­sret lo­kal­nim iz­bo­ri­ma oče­ku­ju no­va par­tij­ska za­po­šlja­va­nja, ali i na­pre­do­va­nje ak­tu­el­nih funk­ci­o­ne­ra.
-Po­red mo­guć­no­sti da bu­du funk­ci­o­ne­ri, da pri­ma­ju vi­so­ku pla­tu, a pri­tom ne ži­ve u Šav­ni­ku i ne di­je­li pro­ble­me ži­te­lja ovog kra­ja, DPS pru­ža još jed­nu mo­guć­nost, a to je da se do funk­ci­o­ner­skog mje­sta vr­lo br­zo do­la­zi. Ta mo­guć­nost je do­stup­na po­li­tič­ki po­dob­nim pri­prav­ni­ci­ma ko­ji se na­kon oba­vlje­nog pri­prav­nič­kog sta­ža ime­nu­ju za v.d. se­kre­ta­ra se­kre­ta­ri­ja­ta, v.d. na­čel­ni­ka, v.d. di­rek­to­ra. Da­kle, za v.d. funk­ci­o­ner­sko mje­sto ni­je po­treb­no ni zna­nje, ni struč­nost, ni kva­li­tet, već par­tij­ska po­dob­nost, sa­op­šti­li su iz SNP-a Šav­nik.B.B.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"