Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Nema zastare za Milovu ekipu * Podržite mene i srušićemo DPS * Katnić traži pritvor za Mandića * Jelić ne prijavljuje da ima firmu * Nema zastare za Milovu ekipu * Nije strašno * Djeca ćute o nasrtajima sajber nasilnika
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 08-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slađana Radojević, samohrana majka :
– Ne treba mi ruža, nego metar drva.

Vic Dana :)

- Haloo! Je l‘ to vatrogasna služba?
- Jeste gospođo, izvolite.
- Ja sam skoro posadila cvijeće...
- Gospođo, tražili ste vatrogasnu službu!?
- Da jesam, to je vrlo skupo, egzotično cvijeće...
- Gospođo, tražili ste i dobili ste vatrogasnu službu a ne cvjećaru! Recite kako vam možemo pomoći ili spustite slušalicu i smjesta nam oslobodite vezu!!!
- Ma dobro de, šta me odmah napadate, komšiji gori kuća, pa kad budete gasili požar pazite mi na cvijeće...
Ako posle tri mjeseca teretane ne vidite rezultate, pređite na fotošop.
Čujem da ti se sestra udala za boksera. Kako izgleda?
Nemam pojma! Posle svakog meča je drugačiji.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2018-03-07 PLAVSKA KOMISIJA ZAVRŠILA PROCJENU, GUSINJANI JOŠ ČEKAJU Šteta od zemljotresa preko tri miliona
PLAV/GUSINjE –Opštinska komisija za procjenu šteta od zemljotresa u Plavu završila je rad u dijelu utvrđivanja pojedinačne štete i predstoji utvrđivanje dinamike isplate.
Predsjednik opštine Plav Orhan Šahmanović, koji je i rukovodilac Opštinskog tima za prirodne nepogode, kazao je za „Dan”, da je ukupna šteta od zemljotresa procijenjena na 3.321. 987 eura.
-Postupljeno je po svim pri­mlje­nim za­htje­vi­ma i čla­no­vi ko­mi­si­je ob­i­šli su 1.641 obje­kat, a u na­red­na dva da­na će­mo na saj­tu Op­šti­ne is­ta­ći spi­sko­ve svih ošte­će­nih s pro­ci­je­nje­nim iz­no­si­ma za pre­tr­plje­nu šte­tu. Br­zo će­mo s dr­žav­nom ko­mi­si­jom utvr­di­ti di­na­mi­ku is­pla­te na­dok­na­da i od­mah po­če­ti s re­a­li­za­ci­jom. Na ra­ču­nu ima­mo pre­ko 100.000 eura. Dr­ža­va je da­la 70.000 in­ter­vent­nih sred­sta­va, 20.000 smo do­bi­li od Op­šti­ne Bu­dva, 10.000 od Op­šti­ne Ko­tor, 1.500 od Sa­ve­za an­ti­fa­ši­sta Cr­ne Go­re, či­ji pred­sjed­nik je Zuv­di­ja Ho­džić, ko­ji je i iz lič­nih sred­sta­va upla­tio 200 eura, a 5.000 eura je već bi­lo na ra­ču­nu na­mi­je­nje­nih za šte­te od ze­mljo­tre­sa. S tim sred­stvi­ma pre­ven­tiv­no će­mo dje­lo­va­ti kod naj­u­gro­že­ni­jih po­ro­di­ca, onih ko­je tre­nut­no ni­je­su u svo­jim do­mo­vi­ma, a ko­jih je ot­pri­li­ke de­se­tak, dok će od­re­đe­ni pred­me­ti ići pre­ma dr­žav­noj ko­mi­si­ji, jer po­me­nu­tim sred­stvi­ma ne mo­že­mo sve pod­mi­ri­ti –ka­zao je Šah­ma­no­vić.Pred­sjed­nik Op­štin­ske ko­mi­si­je za pro­cje­nu šte­ta od ele­men­tar­nih ne­po­go­da u op­šti­ni Gu­si­nje Se­mih Re­dže­pa­gić, po­čet­kom fe­bru­a­ra je za „Dan“ re­kao da je ko­mi­si­ja za­vr­ši­la rad na te­re­nu po svim za­htje­vi­ma gra­đa­na ko­ji su pre­tr­pje­li šte­tu od ze­mljo­tre­sa, ko­jih je bi­lo 550, te da pred­sto­ji kom­ple­ti­ra­nje i sla­nje pred­me­ta Vla­di­noj ko­mi­si­ji na da­lje po­stu­pa­nje.
-Op­štin­ska ko­mi­si­ja za pro­cje­nu šte­te od ze­mljo­tre­sa pred­me­te je ob­ra­di­la da­nas i u pe­tak 2. mar­ta će ih pro­sli­je­di­ti dr­žav­noj ko­mi­si­ji na da­lju nad­le­žnost. Gra­đa­ne i vas mo­lim za str­plje­nje i ra­zu­mi­je­va­nje. Raz­log što ni­je­smo pre­da­li pred­me­te je po­tre­ba za do­pun­skim kon­sul­ta­ci­ja­ma od stra­ne gra­đe­vin­skog in­že­nje­ra. Od ukup­no 550 za­htje­va ob­ra­đe­no je 511, a osta­li su bi­li ili du­pli ili pro­ci­je­nje­ni kao neo­sno­va­ni –ka­zao je Re­dže­pa­gić.N.V.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"