Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Nema zastare za Milovu ekipu * Podržite mene i srušićemo DPS * Katnić traži pritvor za Mandića * Jelić ne prijavljuje da ima firmu * Nema zastare za Milovu ekipu * Nije strašno * Djeca ćute o nasrtajima sajber nasilnika
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 08-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slađana Radojević, samohrana majka :
– Ne treba mi ruža, nego metar drva.

Vic Dana :)

- Haloo! Je l‘ to vatrogasna služba?
- Jeste gospođo, izvolite.
- Ja sam skoro posadila cvijeće...
- Gospođo, tražili ste vatrogasnu službu!?
- Da jesam, to je vrlo skupo, egzotično cvijeće...
- Gospođo, tražili ste i dobili ste vatrogasnu službu a ne cvjećaru! Recite kako vam možemo pomoći ili spustite slušalicu i smjesta nam oslobodite vezu!!!
- Ma dobro de, šta me odmah napadate, komšiji gori kuća, pa kad budete gasili požar pazite mi na cvijeće...
Ako posle tri mjeseca teretane ne vidite rezultate, pređite na fotošop.
Čujem da ti se sestra udala za boksera. Kako izgleda?
Nemam pojma! Posle svakog meča je drugačiji.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni ČLANOVI DRAMSKOG STUDIJA BARSKE GIMNAZIJE NA FESTIVALU U NAPULJU Ovacije za Barane
-Članovi Dramskog studija na francuskom jeziku „Mon Pot” barske gimnazije boravili su osam dana u Napulju, gdje su od 24. do 28. februara učestvovali na XXIII Festivalu srednjoškolskih pozorišta na francuskom jeziku. Barani su u revijalnom dijelu izveli predstavu „Alisa u zemlji čuda”, koju je režirala profesorica Jasna Šćekić, a impresario je uradila profesorica Lidija Milović.
Gimnazijalci su tokom tri dana festivala imali priliku da se predstave i na našem jeziku recitujući stihove Petra II Petrovića Njegoša, ali i pjevajući pjesme ,,Goro moja” grupe ,,Perper” i ,,Đon” Miladina Šobića.
Profesorica Šćekić ističe da je izuzetno zadovoljna sa sva tri nastupa.
-Predstavu „Ali­sa u ze­mlji ču­da” uče­ni­ci su od­glu­mi­li baš ka­ko smo se i do­go­vo­ri­li, a u tre­ćem na­stu­pu ima­li su za­da­tak da na fran­cu­skom je­zi­ku krat­ko pred­sta­ve ono što u pro­gra­mu sli­je­di. Od­lič­no su se sna­šli, i mo­gu sa­mo da upu­tim kom­pli­men­te svi­ma - ka­že Šće­ki­će­va.
Uče­ni­ca Kri­sti­na Sta­ni­šić, ko­ja je glu­mi­la lik Ali­se, za­jed­no sa Mi­re­lom Čo­bić i Kse­ni­jom Iva­no­vić kre­i­ra­la je i sa­ši­la baj­ko­vi­te ko­sti­me.
-Obič­no smo ne­za­do­volj­ni, tra­ži­mo gre­ške, ali ovog pu­ta je sve bi­lo sa­vr­še­no. Po­hva­li­li su nas, ka­ko za glu­mu i pje­va­nje, ta­ko i za ko­sti­me i kom­ple­tan uti­sak. Do­pa­la im se pred­sta­va, a i mi smo za­i­sta uži­va­li - ka­že ona.
U Ita­li­ji je s gim­na­zi­jal­ci­ma bi­la i no­vi­nar­ka Ne­delj­ka Ci­ca Pa­vlo­vić, fran­ko­fil, i ne­ko ko s ve­li­kim za­do­volj­stvom go­di­na­ma pra­ti sve nji­ho­ve pred­sta­ve. Ka­ko is­ti­če, „Ali­sa u ze­mlji ču­da” jed­na je od naj­bo­ljih pred­sta­va ko­je su iz­ve­li na fe­sti­va­li­ma i na sja­jan na­čin pred­sta­vi­li su svoj grad i ško­lu.
-Za­hva­lju­ju­ći Tu­ri­stič­koj or­ga­ni­za­ci­ji Bar, po­di­je­li­li su i pro­pa­gand­ni ma­te­ri­jal, ko­ji su svi gle­da­li s odu­še­vlje­njem, i vr­lo je mo­gu­će da ne­ko od njih do­đe da po­sje­ti naš grad - ka­za­la je Pa­vlo­vi­će­va.
Ina­če, ,,Mon pot” je to­kom bo­rav­ka u Ita­li­ji pro­sla­vio 20 go­di­na po­sto­ja­nja. Na­stu­pa­li su na broj­nim fe­sti­va­li­ma u Fran­cu­skoj, Ru­mu­ni­ji, Če­škoj, Ita­li­ji, Sr­bi­ji... U tak­mi­čar­koj kon­ku­ren­ci­ji osva­ja­li su uglav­nom pr­ve na­gra­de. Put u Ita­li­ju po­dr­ža­li su Op­šti­na Bar i Mi­ni­star­stvo pro­svje­te Cr­ne Go­re, kao i broj­ni spon­zo­ri i pri­vred­ni­ci iz Ba­ra.
D.S.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"