Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Lažnim podacima Acu i A2A napumpali akcije * Istraga zbog šverca potpisa * Poznanika izbo na žurci * Ministar sakrio 313.000 * Lažnim podacima Acu i A2A napumpali akcije * Razvij barjak, barjaktare * Duh kamere
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
VASILIJE MILIČKOVIĆ, kandidat za predsjednika :
– Petogodišnji ugovor o prodaji uglja između Elektroprivrede i Rudnika uglja stupa na snagu tri dana nakon što je EPCG usvojila odluku o preuzimanju duga pljevaljske firme, tako da će sami od sebe kupovati ugalj.

Vic Dana :)

Šta radi medvjed kad sretne Čak Norisa?
Legne i pravi se mrtav.
Vikipedia:
- Ja znam sve.
Gugl:
- Ja imam sve.
Internet:
- Pa, svi ste na meni.
Kompjuter:
- Hahaha, pa vi svi zavisite od mene, a ja ni od koga.
Struja:
- Stvarno?
Tesla:
- Ko tu koga laže?
Bog:
- Molim?
Čak Noris:
- Šta moliš?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni NEPROPISNO PARKIRANJE U ULICI KOJA VODI PREMA ZATVORU U BIJELOM POLJU PRIČINJAVA PROBLEME I MJEŠTANIMA I ZAPOSLENIMA
Zatvorenici odspavaju dok čekaju prolaz
Ulica prema zatvoru Zatvorenici odspavaju dok čekaju prolaz Često se dešava da prilikom transporta osuđenih lica i lica pod istragom nijesmo u mogućnosti da specijalnim vozilom prođemo ulicom koja vodi ka zgradi zatvora ili prema gradu, kaže službenik zatvora
BIJELO POLjE -Formiranje preduzeća Parking servis i izgradnja gradske parking garaže, kao i postavljanje nekoliko zona u centru grada znatno su doprinijeli rasterećenju saobraćaja.Ipak, van grad­skog je­zgra, u pri­grad­skim na­se­lji­ma i da­lje ima pro­ble­ma.Ne­do­sta­tak par­king pro­sto­ra evi­den­tan je na sva­kom ko­ra­ku u ši­rem di­ej­lu gra­da. Vla­sni­ci če­tvo­ro­toč­ka­ša u po­je­di­nim uli­ca­ma ne­ma­ju gdje da osta­ve svo­ja auta osim na tro­to­a­ri­ma, zbog če­ga tr­pe pje­ša­ci ko­ji su pri­nu­đe­ni da se kre­ću ko­lo­vo­zom.
Je­dan od pri­mje­ra je i cen­tral­na Uli­ca Ne­delj­ka Mer­do­vi­ća, ko­ja vo­di kroz na­se­lje Ni­ko­ljac. Ve­li­ki broj auta je par­ki­ran na tro­to­ri­ma s obje stra­ne ove fre­kvent­ne uli­ce.
Ova uli­ca vo­di do za­tvo­ra u du­ži­ni od pe­de­se­tak me­ta­ra, i okru­že­na je s dvi­je dvo­sprat­ne zgra­de. Na ula­zu u ovu uli­cu po­sta­vljen je sa­o­bra­ćaj­ni znak da je za­bra­nje­no za­u­sta­vlja­nje i par­ki­ra­nje. Ali, ka­ko stva­ri sto­je, ni­ko i ne po­mi­šlja da po­štu­je sa­o­bra­ćaj­nu sig­na­li­za­ci­ju.
Mje­šta­ni ko­ji ži­ve u ovoj uli­ci tra­že po­moć i uka­zu­ju na pro­blem ne­pro­pi­sno par­ki­ra­nih vo­zi­la.
-Tro­to­a­ri su stal­no pre­tr­pa­ni vo­zi­li­ma ka­ko za­po­sle­nih u za­tvo­ru, ko­ji svo­ja auta tu osta­vlja­ju dok im ne pro­đe smje­na, ta­ko i čla­no­va po­ro­di­ca ko­ji do­la­ze u po­sje­tu pri­tvo­re­ni­ci­ma. Stvo­ri se ta­kva gu­žva da je po­ne­kad te­ško i pje­ši­ce pro­ći. Pro­bi­ja­mo se ka­ko zna­mo i umi­je­mo da do­đe­mo do svo­jih sta­no­va – ka­že je­dan od sta­na­ra, do­da­ju­ći da je kraj­nje vri­je­me da upra­va za­tvo­ra pro­na­đe rje­še­nje i na­pra­vi ade­kva­tan par­king za svo­je za­po­sle­ne, ali i za one ko­ji do­la­ze u po­sje­tu za­tvo­re­ni­ci­ma.
Jed­na od sta­nar­ki is­ti­če da njen su­prug uju­tro če­sto ne mo­že autom da je od­ve­ze na po­sao, zbog ne­pro­pi­sno par­ki­ra­nih vo­zi­la u ovoj uli­ci.
-Ne mo­že­mo da iza­đe­mo iz dvo­ri­šta od par­ki­ra­nih auta. Ne­moć­no gle­dam u na­še auto, a da ne bih za­ka­sni­la na po­sao mo­ram da se sna­la­zim na dru­ga­či­ji na­čin. Če­sto idem pje­ši­ce ili zo­vem tak­si, ko­ji do­đe do cen­tral­ne uli­ce kroz Ni­ko­ljac. Ra­ni­je smo upo­zo­ra­va­li za­tvor­ske po­li­caj­ce na taj pro­blem, a ka­ko ni­ko ni­je re­a­go­vao ka­sni­je smo di­gli ru­ke od sve­ga. Vi­dje­li smo da je to bor­ba s vje­tre­nja­ča­ma. Ako moj su­prug ne­ka­ko i us­pi­je da iz­ve­ze auto, pri­nu­đen je da ga po po­vrat­ku par­ki­ra na uda­lje­nom mje­stu, jer ne mo­že da pri­đe svom dvo­ri­štu, ka­že ova mje­štan­ka.
I ne­ki od slu­žbe­ni­ka za­tvo­ra ka­žu da im ne­pro­pi­sno par­ki­ra­na vo­zi­la one­mo­gu­ća­va­ju slo­bo­dan pro­laz slu­žbe­nim auto­mo­bi­li­ma. Če­sto se de­ša­va da ne us­pi­ju da se pro­bi­ju pri­li­kom od­vo­že­nja pri­tvo­re­ni­ka na za­ka­za­no su­đe­nje ili na zdrav­stve­ni pre­gled. Po­če­sto li­ca ko­ja su u za­tvor­skom vo­zi­lu i za­dri­je­ma­ju če­ka­ju­ći da se oslo­bo­di pr­o­laz.
-Če­sto se de­ša­va da pri­li­kom tran­spor­ta osu­đe­nih li­ca i li­ca pod is­tra­gom ni­je­smo u mo­guć­no­sti da spe­ci­jal­nim vo­zi­lom pro­đe­mo uli­com ko­ja vo­di ka zgra­di za­tvo­ra ili pre­ma gra­du. Pri­nu­đe­ni smo da tra­ži­mo či­je je auto i gu­bi­mo dra­go­cje­no vri­je­me, ka­zao je naš sa­go­vor­nik.M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"