Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milo kandidat DPS-a * Preko 100 radnika ostalo bez krova nad glavom * Svejedno mi je hoće li biti Milo ili Mišo * Milo kandidat DPS-a * Paul Van Dyk na Si staru * Šuterska rapsodija crveno-belih * Drama u Lionu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 16-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
DRITAN ABAZOVIĆ, LIDER GRAĐANSKOG POKRETA URA :
Apsolutno niko nema pravo da interese svoje partije stavi ispred Crne Gore.

Vic Dana :)

Svađaju se Mujo i komšinica. Kaže komšinica:
• Da ste kojim slučajem moj muž, sipala bih vam otrov za pacove u piće!
• A da ste vi kojim slučajem moja žena, ja bih ga i popio!

Dođe Mujo na pijacu i pita koliko su jabuke.
- Što više kupiš jeftinije- kaže trgovac.
- Tovari dok ne bude besplatno - reče Mujo.

Dolazi muž kući i vidi ženu kako se pakuje.
- Gdje ćeš?
- Idem u Las Vegas.
- ???
- Saznala sam da tamo mogu da dobijem $400 za ono što tebi dajem džabe.
Na to i muž poče da se pakuje.
- Gdje ćeš ti?
- U Las Vegas.
- ???
- Baš da vidim kako ćeš da živiš od $800 godišnje.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni INFRASTRUKTURNI PROBLEMI ŽITELJA GORNJEG PAŽNJA Naselje bez vode, kanalizacije i puta
KO­LA­ŠIN - Gor­nji Pa­žanj, na­se­lje ko­je se na­la­zi na sa­mo 600 me­ta­ra od cen­tra gra­da, u 21. vi­je­ku ne­ma ure­đe­nu ka­na­li­za­ci­ju. Uli­ca­ma je vi­dljiv ve­li­ki broj ru­pa ko­je mo­gu i osli­ka­ti rad pret­hod­nih vla­sti. Ljet­nje da­ne mje­šta­ni ne­ri­jet­ko pro­vo­de bez vo­de. Iako na­do­mak gra­da, tek pri­je par mje­se­ci jed­nim di­je­lom ovo na­se­lje je do­bi­lo ra­svje­tu, mu­ko­trp­no i uz ve­li­ko za­la­ga­nje po­je­di­nih mje­šta­na, sa­op­štio je ju­če Bo­jan Me­de­ni­ca, pot­pred­sjed­nik Op­štin­skog od­bo­ra De­mo­kra­ta Ko­la­šin.
Me­de­ni­ca po­sta­vlja pi­ta­nje zbog če­ga je ovo na­se­lje du­go­go­di­šnja ne­bri­ga svih lo­kal­nih vla­sti, i ka­da su pred­stav­ni­ci tih vla­sti zad­nji put ob­i­šli ovo na­se­lje? Da li zna­ju da i na Pa­ža­nju ima dje­ce ko­ja po­ha­đa­ju ško­lu, ima pen­zi­o­ne­ra ko­ji kat­kad ima­ju po­tre­bu pro­ći ovom uli­com do gra­da? Ima i li­ca sa in­va­li­di­te­tom.
- Vi­še je ne­go ja­sno da za ovo na­se­lje ni­je ura­đe­no ap­so­lut­no ni­šta u pret­hod­nih 20 go­di­na. Mje­šta­ni sa pu­nim pra­vom pi­ta­ju: gdje je no­vac od kon­ce­si­ja? Ako zna­mo da su ka­mi­o­ni sa uto­va­rom, od po ko zna ko­li­ko to­na, umno­go­me do­pri­ni­je­li lo­šem sta­nju put­ne in­fra­struk­tu­re, oči­to da dr­ža­va i op­šti­na ta sred­stva pre­u­smje­ra­va­ju ne­gdje dru­go.
Ta­ko­đe, na­se­lje Gor­nji Pa­žanj po­sje­du­je ogrom­ne pri­rod­ne po­ten­ci­ja­le za raz­voj tu­ri­zma. Ja­sno je da se ni­je ni­šta ura­di­lo na va­lo­ri­za­ci­ji istih. Na ne­kih par sto­ti­na me­ta­ra u ko­ri­tu isto­i­me­nog po­to­ka na­la­zi se ka­njon, ko­ji uz ma­la ula­ga­nja, mo­že po­sta­ti pra­va atrak­ci­ja za tu­ri­ste. De­mo­krat­ska Cr­na Go­ra će, ka­da bu­de iz­vr­šna vlast u Ko­la­ši­nu, od­mah po­če­ti sa rje­ša­va­njem ovih pro­ble­ma, ko­ji su od ži­vot­nog zna­ča­ja za sta­nov­ni­ke ovog na­se­lja. De­mo­kra­te će po­dr­ža­ti slo­bod­no udru­ži­va­nje gra­đa­na kroz mje­sne ob­li­ke or­ga­ni­zo­va­nja, ka­ko bi se na naj­bo­lji na­čin šti­ti­li in­te­re­si ovog mje­sta. Ta­ko­đe, ri­je­ši­će­mo pi­ta­nje put­ne in­fra­struk­tu­re, pi­ta­nje snab­di­je­va­nja vo­dom u ljet­njim da­ni­ma i pi­ta­nje ka­na­li­za­ci­je, kao jed­no od pri­o­ri­tet­nih! Na­sto­ja­će­mo da is­ko­ri­sti­mo sve pri­rod­ne po­ten­ci­ja­le ko­je po­sje­du­je na­se­lje, uklju­ču­ju­ći pre­div­nu oko­li­nu. Ra­di­će­mo na va­lo­ri­za­ci­ji ski lif­ta na Ba­ru­ta­ni, ka­ko bi dje­ca na­šeg gra­da ko­ja ni­je­su u mo­guć­no­sti po­ći na ski cen­tar, mo­gla uči­ti svo­je pr­ve ski­ja­ške ko­ra­ke.
Uvje­re­ni smo da mje­šta­ni ovog na­se­lja ne­će do­zvo­li­ti da ih na pred­sto­je­ćim lo­kal­nim iz­bo­ri­ma pre­va­re po ko zna ko­ji put i da će svo­je po­vje­re­nje uka­za­ti upra­vo oni­ma ko­ji će ono što obe­ća­ju za­si­gur­no is­pu­ni­ti, kao što je to slu­čaj u onim op­šti­na­ma gdje De­mo­kra­te vr­še vlast-po­ru­čio je Me­de­ni­ca.J.Š.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"