Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milo kandidat DPS-a * Preko 100 radnika ostalo bez krova nad glavom * Svejedno mi je hoće li biti Milo ili Mišo * Milo kandidat DPS-a * Paul Van Dyk na Si staru * Šuterska rapsodija crveno-belih * Drama u Lionu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 16-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
DRITAN ABAZOVIĆ, LIDER GRAĐANSKOG POKRETA URA :
Apsolutno niko nema pravo da interese svoje partije stavi ispred Crne Gore.

Vic Dana :)

Svađaju se Mujo i komšinica. Kaže komšinica:
• Da ste kojim slučajem moj muž, sipala bih vam otrov za pacove u piće!
• A da ste vi kojim slučajem moja žena, ja bih ga i popio!

Dođe Mujo na pijacu i pita koliko su jabuke.
- Što više kupiš jeftinije- kaže trgovac.
- Tovari dok ne bude besplatno - reče Mujo.

Dolazi muž kući i vidi ženu kako se pakuje.
- Gdje ćeš?
- Idem u Las Vegas.
- ???
- Saznala sam da tamo mogu da dobijem $400 za ono što tebi dajem džabe.
Na to i muž poče da se pakuje.
- Gdje ćeš ti?
- U Las Vegas.
- ???
- Baš da vidim kako ćeš da živiš od $800 godišnje.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni U SUSRET REDOVNOJ IZBORNOJ SKUPŠTINI LOVAČKE ORGANIZACIJE „BIJELO POLJE” STRASTI SE UZBURKALE Lovci se potukli na zboru u Tomaševu Nekoliko prisutnih lovaca je pokušalo da omete zbor, a drugi su pokušali da ih u tome spriječe. Odjednom se stvorila gužva i došlo do svađe i tuče-kaže Tufo Pućurica, sekretar LO
BI­JE­LO PO­LjE -Stra­sti me­đu bje­lo­polj­skim lov­ci­ma su se uz­bur­ka­le. Na­i­me, zbor ko­ji je u su­sret re­dov­nim zbo­ri­ma u Lovč­koj or­ga­ni­za­ci­ji ,,Bi­je­lo Po­lje” odr­žan pri­je dvi­je ve­če­ri u mje­snom cen­tru To­ma­še­vo za lov­ce ovog ali i su­sjed­nog Pa­vi­nog Po­lja, pre­tvo­rio se u bo­ri­lač­ku are­nu. Do­šlo je do naj­pri­je do me­đu­sob­nih ver­bal­nih uvre­da ne­ko­li­ko lo­va­ca a on­da i do tu­če. Da ni­je­su ne­ki od pri­seb­ni­jih lo­va­ca na vri­je­me spri­je­či­li ve­ću tu­ču mo­glo je do­ći i do te­žih po­sle­di­ca. Sti­gla je vr­lo br­zo eki­pa In­ter­vent­nog po­li­cij­skog vo­da i lov­ci su se smi­ri­li shva­tiv­ši da je sva­đa oti­šla pre­da­le­ko. Ne­ko­li­ko li­ca je pri­ve­de­no u pro­sto­ri­je bje­lo­polj­skog Cen­tra bez­bjed­no­sti gdje su od njih uze­te iz­ja­ve.U po­li­ci­ji ka­žu da se na­kon uze­tih iz­ja­va spro­vo­de is­tra­žne rad­nje ka­ko bi se usta­no­vi­lo da li ima mje­sta pod­no­še­nju ne­ke vr­ste kri­vič­ne pri­ja­ve.
Se­kre­tar LO Bi­je­lo Po­lje Tu­fo Pu­ću­ri­ca ka­že da ni­šta ni­je na­go­vje­šta­va­lo da će me­đu lov­ci­ma do­ći do sva­đe. Po­red nje­ga zbo­ru su pri­su­stvo­va­li i Mi­loš Po­po­vić, pred­sjed­nik LO ,,Bi­je­lo Po­lje”, kao i čla­no­vi Uprav­nog od­bo­ra Doj­či­lo Ze­če­vić i Ve­sko Jan­ko­vić.
-Ovo je bio pr­vi zbor, ko­ji je pla­ni­ran u su­sret re­dov­noj iz­bor­noj Skup­šti­ni Lo­vač­ke or­ga­ni­za­ci­je „Bi­je­lo Po­lje” ko­ja je pla­ni­ra­na da se odr­ži to­kom apri­la. Do ta­da smo na­pra­vi­li plan odr­ža­va­nja zbo­ro­va u 15 Mje­snih lo­vač­kih or­ga­ni­za­ci­ja, ko­ji ima­ju pra­vo da pred­la­žu svo­je de­le­ga­te za Skup­šti­nu, ko­ja ina­če bro­ji 42 čla­na, shod­no ma­sov­no­sti lo­va­ca na po­je­di­nom pod­ruč­ju. Ovo je bio pr­vi zbor, a dru­gi smo odr­ža­li prek­si­ni­oć u Mje­snom cen­tru Za­ton-ka­že Pu­ću­ri­ca i na­gla­ša­va da su na zbo­ru u To­ma­še­vu pri­sut­ni­ma po­ja­sni­li sve o na­či­nu i po­stup­ku za spro­vo­đe­nje iz­bo­ra.
- Pre­do­či­li smo čla­no­vi­ma zbo­ra član 10 Za­ko­na o lov­stvu, ko­jim je re­gu­li­sa­no da je lo­vac li­ce ko­je ima po­lo­žen lo­vač­ki is­pit, ima lov­nu do­zvo­lu i lov­nu kar­tu i oba­vlja za­dat­ke lov­stva. Lov­ci­ma smo pre­do­či­li Pra­vil­nik ko­jim se sve ovo pred­vi­đa. U jed­nom tre­nut­ku ne­ko­li­ko pri­sut­nih lo­va­ca je po­ku­ša­lo da ome­te zbor, a dru­gi su po­ku­ša­li da ih u to­me spri­je­če. Od­jed­nom se stvo­ri­la gu­žva i do­šlo do sva­đe i tu­če-ka­že Pu­ću­ri­ca, do­da­ju­ći da je zbor na­kon in­ter­ven­ci­je po­li­ca­ja­ca na­sta­vljen ne­sme­ta­no, i da je osta­vlje­no lov­ci­ma iz To­ma­še­va i Pa­vi­nog Po­lja da iza­be­ru po dva svo­ja de­le­ga­ta-lov­ca, s ob­zi­rom da na ovom pod­ruč­ju ima 27 re­gi­stro­va­nih lo­va­ca.
Ka­ko „Dan” sa­zna­je, već du­že vre­me­na po­stoji jed­na, isti­na ma­nja stru­ja me­đu lov­ci­ma, me­đu ko­ji­ma su i ne­ki ko­ji ni­je­su lov­ci, ko­ji po­ku­ša­va­ju da pre­u­zmu ru­ko­vo­đe­nje LO Bi­je­lo Po­lje jer su, na­vod­no, ne­za­do­volj­ni ra­dom do­sa­da­šnjeg ru­ko­vod­stva.
Na­red­ni zbor bi­će odr­žan 23. mar­ta za lov­ce ko­ji pri­pa­da­ju Ob­ro­vu, Lo­zni­ca­ma, Prip­či­će i Ni­ko­ljac. Ina­če, ukup­no je 274 re­gi­stro­va­na čla­na Lo­vač­ke or­ga­ni­za­ci­je „Bi­je­lo Po­lje”.
M.N.


Pu­ću­ri­ca: Ne­ma gre­ša­ka u ra­du

- Uče­sni­ci zbo­ra u To­ma­še­vu su upo­zna­ti sa za­pi­sni­kom o iz­vr­še­nom isnpek­cij­skom nad­zo­ru fi­nan­sij­skog po­slo­va­nja LO, po na­lo­gu Po­re­ske upra­ve Cr­ne Go­re, a po pri­ja­vi jed­ne NVO, za pe­ri­od 01.01.2012. do 31.10.2017. go­di­ne.
Ta­ko­đe, pri­sut­ne smo upo­zna­li sa za­pi­sni­kom o po­nov­nom nad­zo­ru po­re­skog in­spek­to­ra o na­šem po­slo­va­nju, ali i iz­vr­še­nom in­spek­cij­skom nad­zo­ru isnpek­to­ra za šu­mar­stvo i lov­stvo, po na­lo­gu Mi­ni­star­stva po­ljo­pri­vre­de i ru­rar­lnog raz­vo­ja. Po tim na­la­zi­ma ne­ma ni­jed­ne gre­ške u na­šem ra­du, što nas po­seb­no ra­du­je -is­ti­če Pu­ću­ri­ca.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"